Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VIII. 28.
Személyes adatok
név Jónás Gábor
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2021
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2006 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Krzyzewsky Nóra (PhD) (2027/01)  ÉDI
(50%) Majzinger Koppány László (PhD) (2026/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Húsipari technológia és termékfejlesztés Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés (HHP) és ultrahang hatásának vizsgálata állati eredetű élelmiszerekre
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

G. Jónás, E. Balázs, K. Majzinger, A. Visy, K. Hidas, A. Barkó, L. Friedrich: Effect of high hydrostatic pressure and heat treatment sequence on color, texture and water holding capacity of meat batter, In: Lilla, Szalóki-Dorkó; Ildikó, Batáné Vidács; Pradeep, Kumar; Andrea, Pomázi; Attila, Gere (szerk.) 4th FoodConf - International Conference on Food Science and Technology. Book of Abstracts, Élelmiszertudományért OKF Alapítvány (2022) p. 61.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2022

Anna Visy, Gábor Jónás, Zsuzsanna Horváth-Mezőfi, Karina Ilona Hidas, Annamária Barkó, Koppány László Majzinger, László Friedrich: Examination of the effect of relative humidity on different properties of pork loin during curing and ageing, In: Lilla, Szalóki-Dorkó; Ildikó, Batáné Vidács; Pradeep, Kumar; Andrea, Pomázi; Attila, Gere (szerk.) 4th FoodConf - International Conference on Food Science and Technology. Book of Abstracts, Élelmiszertudományért OKF Alapítvány (2022) p. 81.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2021

Visy Anna, Jónás Gábor, Szakos Dávid, Horváth-Mezőfi Zsuzsanna, Hidas Karina Ilona, Barkó Annamária, Friedrich László: Evaluation of ultrasound and microbubbles effect on pork meat during brining process, ULTRASONICS SONOCHEMISTRY 75: 105589
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2021

Visy Anna, Hidas Karina Ilona, Barkó Annamária, Nguyen Lien Le Phuong, Friedrich László, Jónás Gábor: Effect of wet-curing on physical properties and proteins of cured ham, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 17: (S1) pp. 145-155.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2020

Palotás Péter, Palotás Péter, Jónás Gábor, Lehel József, Friedrich László: Preservative Effect of Novel Combined Treatment with Electrolyzed Active Water and Lysozyme Enzyme to Increase the Storage Life of Vacuum-Packaged Carp, JOURNAL OF FOOD QUALITY 2020: 4861471
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2020

Visy Anna, Hidas Karina Ilona, Surányi József, Jónás Gábor, Friedrich László: Monitoring of salt content during the dry salting of ham, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 16: (S2) pp. 45-54.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Visy Anna, Csonka Judit, Hidas Karina Ilona, Mezőfi Zsuzsanna, Kovács P., Jónás Gábor, Friedrich László: Effect of active ultrasound, brine concentration, brine temperature and meat sample-brine solution ratio on pork meat, In: István, Dalmadi; László, Baranyai; Quang, Duc Nguyen (szerk.) Third International Conference on Food Science and Technology, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2018) p. 173.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2017

G Jonas, B Csehi, P Palotas, A Toth, Gy Kenesei, K Pasztor-Huszar, L Friedrich: Combined effects of high hydrostatic pressure and sodium nitrite on color, water holding capacity and texture of frankfurter, JOURNAL OF PHYSICS-CONFERENCE SERIES 950: (4) 042006
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2015

Jónás Gábor, Csehi Barbara, Palotás Péter, Tóth Adrienn, Fekete Tünde, Pásztorné Huszár Klára, Friedrich László: Combined effects of high hydrostatic pressure and sodium nitrite on color, water holding capacity and texture on frankfurter, In: The, Malta Consolider Group (szerk.) International Conference on High Pressure Science and Technology, (2015) pp. 275-275.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2009

Siró István, Vén Csilla, Balla Csaba, Jónás Gábor, Zeke Ildikó, Friedrich László: Application of an ultrasonic assisted curing technique for improving the diffusion of sodium chloride in porcine meat, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 91: (2) pp. 353-362.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 135
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:156 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
63
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
65
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
181
Témavezetés
témavezető Friedrich László
vezetés módja egyéni
fokozat PhD
a képzés kezdete 2020/09
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2021/08


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )