Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. VI. 03.
Személyes adatok
név Csernus Olívia
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2019 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Alarawi Firas (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Leandro Rodrigues Emelin (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Néhány újonnan izolált penészgomba faj biodegradáció kapacitásának vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2021

Truong Duy H., Dam Mai S., Bujna Erika, Rezessy-Szabo Judit, Farkas Csilla, Vi Vu Ngoc Ha, Csernus Olivia, Nguyen Vuong D., Gathergood Nicholas, Friedrich László, Hafidi Mohamed, Gupta Vijai Kumar, Nguyen Quang D.: In situ fabrication of electrically conducting bacterial cellulose-polyaniline-titanium-dioxide composites with the immobilization of Shewanella xiamenensis and its application as bioanode in microbial fuel cell, FUEL 285: p. 119259.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Farkas Csilla, Rezessy-Szabó Judit M., Gupta Vijai Kumar, Bujna Erika, Csernus Olivia, Nguyen Vuong D., Hitka Géza, Friedrich László, Hesham Abd El-Latif, O'Donovan Anthonia, Thakur Vijay Kumar, Nguyen Quang D.: Application of chitosan-based particles for deinking of printed paper and its bioethanol fermentation, FUEL 280: p. 118570.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

BATA-VIDÁCS I, BAKA E, TÓTH Á, CSERNUS O, LUZICS SZ, ADÁNYI N, SZÉKÁCS A, KUKOLYA J: Investigation of regional differences of the dominant microflora of spice paprika by molecular methods, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 109-117.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

CSERNUS O, BECZNER J, SEBOK F, TOTH M, DOBOLYI CS: Characterisation of moulds from apple fruit in Hungary, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (1) pp. 150-156.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2015

Ildikó Bata-Vidács, Erzsébet Baka, Olívia Csernus, Ákos Tóth, Szabina Luzics, Sándor Varga, Zsuzsanna Cserhalmi, Sándor Ferenczi, József Kukolya: The effect of microwave, radio frequency treatment, and steaming on the contaminating microflora and colour of spice paprika powder, In: K, Márialigeti; O., Dobay (szerk.) 17th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology, Akadémiai Kiadó (2015) pp. 133-134.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2015

Bata-Vidács I, Baka E, Csernus O, Tóth Á, Varga S, Kukolya J, Sós E: Isolation and identification of lactic acid bacteria from faeces samples of exotic animals of the Budapest Zoo and Botanical Garden, In: Molnár, V; Liptovszky, M; Kertész, P; Koroknai, V; Sós, E (szerk.) Vad- és egzotikus állatok szaporodásbiológiája, állatkerti tenyészprogramok – fiatal- és növendék állatok betegségei = (Reproductive Biology of Wild and Zoo Animals, Conservation Breeding Programs; Diseases of Young and Growing Animals), Fővárosi Állat- és Növénykert; Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága (2015) pp. 63-63.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2014

József Baranyi, Olívia Csernus, Judit Beczner: Error analysis in predictive modelling demonstrated on mould data, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 170: pp. 78-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2014

Csernus O, Pomázi A, Magyar I: Isolation, characterisation and selection of wine yeast strains in Etyek-Buda wine district, Hungary, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 43: (3) pp. 489-500.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2014

Baranyi J, Csernus O, Beczner J: Error analysis in predictive modelling demonstrated on mould data, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 170: pp. 78-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2013

Csernus O, Bata-Vidács I, Farkas J, Beczner J: Effects of environmental conditions on growth of Aspergillus niger and Penicillium expansum., ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 42: (4) pp. 640-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:14 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
31
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
31
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
7
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
19
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
57


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )