Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 08.
Személyes adatok
név Taczmanné Brückner Andrea
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7610
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2015 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Bajramovic Belma (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Erdei-Tombor Patrícia (PhD) (2027/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Új, nem termikus tartósítási technológiák mikrobiológiai megalapozása. Gyors mikrobiológiai módszerek kidolgozása. Élelmiszereredetű patogének vizsgálata. Penészek és élesztők interakciója.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Surányi Botond Bendegúz, Taczmann-Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Engelhardt Tekla: Rapid identification of bacteria from agricultural environment using MALDI-TOF MS, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 52: (1) pp. 113-120.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Jánosity A., Baranyi J., Surányi B.B., Možina S.S., Taczman-Brückner A., Kiskó G., Klančnik A.: Estimating the optimal efflux inhibitor concentration of carvacrol as a function of the bacterial physiological state, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 14: 1073798
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

HŐS Csaba, MEDVE Dániel, VÁLYI Fanni, HUZSVÁR Tamás, TACZMANNÉ BRÜCKNER Andrea, KISKÓ Gabriella: Vízminőség változása ivóvízellátó rendszerekben=Change of water quality in water distribution systems, OGÉT 2023 31: p. 224.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2022

Nagy Dávid, Baranyai László, Nguyen Lien Le Phuong, Taczman Brückner Andrea, Zsom Tamás, Németh Csaba, Felföldi József, Zsom-Muha Viktória: Combined Effect of Ultrasound and Low-Heat Treatments on E. coli in Liquid Egg Products and Analysis of the Inducted Structural Alterations by NIR Spectroscopy, SENSORS 22: (24) p. 9941.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Botond Surányi, Christoph Schönher, Philipp Proksch, Marija Zunabovic-Pichler, Ivett Juhász, Andrea Taczmann-Brückner, Engelhardt Tekla: Analysis of water- and foodborne bacterial mass spectra,
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2021

Nagy David, Felfoldi Jozsef, Taczmanne Bruckner Andrea, Mohacsi-Farkas Csilla, Bodor Zsanett, Kertesz Istvan, Nemeth Csaba, Zsom-Muha Viktoria: Determining Sonication Effect on E. coli in Liquid Egg, Egg Yolk and Albumen and Inspecting Structural Property Changes by Near-Infrared Spectra, SENSORS 21: (2) 398
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Kiskó G., Hladicekova N., Taczmann-Brückner A., Mohácsi-Farkas Cs.: Studies on the heat and disinfectant resistance of a spore-forming spoilage bacterium, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 12: (1) pp. 94-103.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Tima Helga, Taczmanné Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Fusarium mycotoxins in cereals harvested from Hungarian fields, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE 9: (2) pp. 127-131.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 61
nyelv: angol
URL 
2005

Taczmann-Brückner A, Mohácsi-Farkas Cs, Balla Cs, Kiskó G: Comparison of biocontrol activity of Kluyveromyces lactis with other yeast strains against Penicillium expansum, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 34: (1) pp. 71-80.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2005

Taczmanné Brückner Andrea, Balla Csaba, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Mode of action of Kluyveromyces lactis in biocontrol of Penicillium expansum, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 34: (2) pp. 153-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:81 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
35
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
36
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
95


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )