Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről még nem nyilatkozott.
Személyes adatok
név Daood Hussein
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím h.daoodcfri.hu
telefonszám +36 1 355-8244/173
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1987
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1987
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1986 - KÉKI (további intézmény)
1986 - központi élelmiszer-tudományi kutatóintézet (további intézmény)
további (nem nevesített)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Silva E Souza Clarice PhD 2023  NTDI
(50%) Ráth Szilvia PhD 2022  NTDI
(50%) Agyemang Duah Stella PhD 2021  NTDI
(50%) Ambrózy Zsuzsanna Nóra PhD 2021  NTDI
(50%) Koncsek Arnold PhD 2018  NTDI
(50%) Nagy Zsuzsa PhD 2018  NTDI
(50%) Bori Zsuzsanna PhD 2016  ÉDI
Hamdan Samer PhD 2008  ÉDI-BCE
Mohamad Hamuda Gnayfeed PhD 2001  ÉDI
Abdulnabi Ali Abushita PhD 1999  ÉDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Karotinoidok, klorofillok, antioxidáns vegyületek analízise és kémiai változásának nyomon követése az élelmiszerekben.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2007

41. Vági E., Simandi B., Vásárhelyiné K.P., Daood H.G., Kéry Á., Doleschall F., Nagy B.: Supercritical carbon dioxide extraction of carotenoids, tocopherols and sitosterols from industrial tomato by-products., J.Supercrit. Fluids
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2006

40. Daood H.G., Kapitány J., Biacs P., Albrecht K.: Drying temperature, endogenous antioxidants and capsaicinoids affect carotenoid stability in paprika (red pepper spice)., J.Sci. Food Agric.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2006

38. Daood H.G., Tömösközi-Farkas R., Kapitány J.: Antioxidant content of bio and conventional spice red pepper (Capsicum annuum L.) as determined by HPLC., Acta Agronom. Hung.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2006

39. Tömösközi-Farkas R., Daood H.G., Polgár Zs., Hajos Gy.: Determination of glycoalcaloids in Hungarian potatoes by HPLC., Chromatographia
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2005

Daood H.G. and Biacs P.A.: Simultaneous determination of Sudan dyes and carotenoids in red pepper and tomato products by HPLC., J. Chromatogr. Sci.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2004

36. Tömösközi-Farkas R., and Daood H.G.: Modification of chromatographic method for the determination of benzoquinones., Chromatographia
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2002

34. Daood H.G., Illés V., Gnayfeed M.H, Mészáros B., Horváth G., Biacs P.: Extraction of pungent spice paprika by supercritical carbon dioxide and subcritical propane., J. of Supercritical Fluids
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2002

35. Vági E., Simándi B., Daood H.G., Deák A., Sawinsky J.: Recovery of pigments from Origanum majorana L. by Extraction with supercritical carbon dioxide, J. Agric Food Chem.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2001

33. Nagy-Gasztonyi M., Daood H.G., Takács-Hájos M., Biacs P.: Comparison of red beet (Beta vulgaris var conditiva) varieties on the basis of their pigment components., J. Sci. Food Agric.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
2001

32. Gnayfeed M.H., Daood H.G., Illés V., Biacs P.: Supercritical CO2 and subcritical propane extraction of pungent paprika and quantification of carotenoids, tocopherols and capsaicinoids., J. Agric. Food Chem.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
97 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
438 


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )