Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2009. III. 04.
Személyes adatok
név Beczner Judit
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím bec7101mail.iif.hu
telefonszám +36 1 356-4673
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1980
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1980
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertud Kar, Mikrobiol. & Biotechn. Tsz. (további intézmény)
1998 - Acta Alimentaria, Akadémiai Kiadó (további intézmény)
1970 - Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
1970 - Közonti Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
tudományos tanácsadó
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Csernus Olívia PhD 2014  ÉDI-BCE
Pintér Szilvia PhD 2014  ÉDI-BCE
Korbász Margit PhD 2010  ÉDI-BCE
Szekér Krisztina PhD 2008  ÉDI-BCE
Száraz Leonóra PhD 2003  ÉDI-BCE
Batáné Vidács Ildikó PhD 2002  ÉDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi eredetű élelmiszerek mikrobiológiája. Környezeti feltételek hatása penészek növekedésére, toxinképzésére. Kíméletes technológiák. Biofilmképzés. Biodegradáció. Élelmiszerbesugárzás.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
környezettudományok
Közlemények
2009

BECZNER, J. BATA-VIDÁCS, I.: Microbiology of plant foods and related aspects, Acta Alimentaria 38 (Suppl.),, pp. 99-115
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.505
nyelv: angol
2009

FARKAS, J., BECZNER, J.: A klímaváltozás és a globális felmelegedés várható hatása a mikológiai élelmiszer-biztonságra., „KLÍMA-21” Füzetek – Klímaváltozás-Hatások-Válaszok, 56, pp. 3-17
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2008

DAOOD, H.G., KORBÁSZ, M., HAMDAN, S., BECZNER, J.: Simultaneous LC determination of ergosterol, tocopherols and carotenoids in foods, Chromatographia Supplement, 68, pp. 137-140
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.312
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
2005

TELEGDI, J., RIGÓ, T. BECZNER, J., KÁLMÁN, E. 107-112.: Influence of Langmuir-Blodgett nanolayers on microbial adhesion., Surface Engineering, 21, (2),, pp. 107-112
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2005

Szekér, K., Beczner, J., Halász, A., Mayer, Á., Rezessy-Szabó, J.M., Gálfi, P.: In vitro adhesion of lactic acid bacteria and bifidobacteria to Caco-2P and Iec-18 cells, Acta Alimentaria 34,, pp. 91-99
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.274
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
2003

Száraz, L., Beczner, J.: Optimization processes of a CO2 measurement set-up for assessing biodegradability of polymers, Int. Bioderterioratin and Biodegradation 52, pp. 93-95
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.625
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
2002

Cserhalmi, Zs., Vidács, I., Beczner, J., Czukor, B.: Inacitvation of Saccharomyces cerevisiae and Bacillus cereus by pulsed electric fields technology, Innovative Food Sience and Emerging Technologies 3 41-45
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
független idéző közlemények száma: 14
1994

6. BECZNER, J., FARKAS, J., WATTERICH, A., BUDA, B. and KISS, I.: Study into the identification of irradiated ground paprika., EUR5126 Commission of the European Communities. Directorate General Scientific and Technical Information and Information Management, Luxemburg, 1973, 255-267.
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szaktanulmány
független idéző közlemények száma: 17
1976

BECZNER, J. and ÉRSEK, T.: Fungitoxicity of phytoalexins derived from potato against mycelial growth of Phytophtora infestans, Acta Phytopathol. Acad. Sci. Hung., 11, 59-64.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
impakt faktor: 0.170
független idéző közlemények száma: 15
1975

BECZNER, J. and LUND, B.M.: The production of lubimin by potato tubers inoculated with Erwinia carotovora var. atroseptica, Acta Phytopathol. Acad. Sci. Hung., 10, 269-274.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk
impakt faktor: 0.160
független idéző közlemények száma: 12
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:79 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
208 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
208 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
38 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
38 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
235 

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )