Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. X. 10.
Személyes adatok
Biacs Péter
név Biacs Péter
intézmény neve
doktori iskola
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím pabiacsqwertynet.hu
telefonszám +36 1 385-3881
mobiltelefon száma +36 30 500-9031
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1975
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1985
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2010 - Szent István Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Soós Gabriella PhD 2020  IKGSDI
(50%) Temesi Ágoston PhD 2011  GSDI-KE
Mohamed Hebsi kandidátusi 1997  
Daood Gehad Husszein kandidátusi 1987  

Kutatás
kutatási terület ipari mikrobiológia és enzimológia, biotechnológia, élelmiszer-biztonság, nyomonkövetés, kockázatbecslés, marketing, élelmiszer-ellenőrzés, lipidek analitikája
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Közlemények
2018

Soós Gabriella, Biacs Péter Ákos: The role of product-related information and factors impacting consumer attitudes during health-conscious food purchase in Hungary, STUDIES IN AGRICULTURAL ECONOMICS 120: (1) pp. 32-40.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Temesi Ágoston, Biacs Péter, Szente Viktória: Funkcionális konzervipari élelmiszerek marketinglehetőségei, GlobeEdit
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
2017

Biacs Péter: Az élemiszeriparok a dualizmus kezdetén, MAGYAR KÉMIKUSOK LAPJA 72: (6) pp. 204-208.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2017

Biacs Péter Ákos: Funkcionális élelmiszerek előállítása, forgalmazása és fogyasztása Magyarországon, TÁPLÁLKOZÁSMARKETING 4: (1-2) pp. 3-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2016

Biacs Péter: Élelmiszerbiztonság, MAG KUTATÁS FEJLESZTÉS ÉS KÖRNYEZET 2016: pp. 94-98.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2006

Daood H, Kapitány J, Biacs P, Albrecht K: Drying temperature, endogenous antioxidants and capsaicinoids effect caretenoid stability in paprika (red pepper spice), JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (14) pp. 2450-2457.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 39
nyelv: angol
2002

Daood HG, Illés V, Gnayfeed MH, Mészáros B, Horváth G, Biacs PA: Extraction of pungent spice paprika by supercritical carbon dioxide and subcritical propane, JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS 23: (2) pp. 143-152.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 66
nyelv: angol
URL 
1997

Abushita A A, Hebshi E A, Daood H G, Biacs P: Determination of antioxidant vitamins in tomatoes, FOOD CHEMISTRY 60: (2) pp. 207-212.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 41
nyelv: angol
1992

Biacs P, Czinkotai B, Hoschke Á: Factors affecting stability of colored substances in paprika powders, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 40: (3) pp. 363-367.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
1989

Biacs P, Daood H G, Pavisa A, Hajdu F: Studies on the carotenoid pigments of paprika /Capsicum annuum L. var. Sz-20/, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 37: (2) pp. 350-353.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 63
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:242 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
174
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
206
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
56
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
47
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
616
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
A Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjénél, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen 1986-ban kaptam egyetemi tanári kinevezést, 2010-ben nyugdíjba mentem és professzor emeritus címet kaptem. A BCE Élelmiszer-tudományi Doktori Iskolának megalakulása óta vagyok tagja. A Kaposvári Egyetem valamint a Debreceni Egyetem Gazdaság- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájában témavezető vagyok.


2020. VI. 25.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2020. július 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )