Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 31.
Személyes adatok
Stefanovitsné Bányai Éva
név Stefanovitsné Bányai Éva
intézmény neve
doktori iskola
PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola (oktató)
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola 10%
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 19%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 71%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6160
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
professor emerita
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szügyiné Bartha Krisztina PhD 2022  KeTDI
(50%) Deák Edit PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Balázs Gábor PhD 2013  KTDI-BCE
(50%) Balogh Emőke PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) Engel Rita PhD 2010  ÉDI-BCE
(50%) Fekete Szabolcs PhD 2008  KTDI-BCE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Pálócziné Furulyás Diána PhD (2024/10)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Nagy Anna Mária (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A szervezet antioxidáns státuszának biztosításában szerepet játszó kertészeti növények beltartalmi értékeinek meghatározása és azok táplálkozásélettani vonatkozásainak kutatása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2022

Kovács Zsófia, Bedő Janka, Pápai Bánk, Tóth-Lencsés Andrea Kitti, Csilléry Gábor, Szőke Antal, Bányai-Stefanovits Éva, Kiss Erzsébet, Veres Anikó: Ripening-Induced Changes in the Nutraceutical Compounds of Differently Coloured Pepper (Capsicum annuum L.) Breeding Lines, ANTIOXIDANTS 11: (4) 637
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Kornélia Kőszegi, Igor Gaspar, Erzsébet Kiss-Bába, Andras Koris, Éva Stefanovits Bányai: Endogenous components of different extracts of Merlot grape, In: Bene, Zsuzsanna (szerk.) Tokaj Wine Congress - first International Congress on Sustainable Viticulture and Oenology, Book of abstracts, Tokaj-Hegyalja Egyetem (2022) p. 103.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2021

Erika Mikola, András Geösel, Zsuzsa Jókai, Kinga Komka, Éva Stefanovits-Bányai, Marietta Fodor: Endogenous components with reductive capacity of Agaricus bisporus mushroom cultivars, SYDOWIA 73: pp. 163-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Szügyi-Bartha K., Bujdosó G., Froemel-Hajnal V., Szügyi S., Stefanovits-Bányai É., Szalay L.: Evaluation of the frost tolerance of Hungarian-bred walnut cultivars, ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 65: (2) pp. 163-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Mikola Erika, Geösel András, Stefanovits‐Bányai Éva, Fodor Marietta: Quantitative determination of macro components and classification of some cultivated mushrooms using near‐infrared spectroscopy, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 44: (7) e14540
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2020

Marietta Fodor, Erika Etelka Mikola, András Geösel, Éva Stefanovits-Bányai, Zsuzsanna Mednyánszky: Application of Near-Infrared Spectroscopy to Investigate Some Endogenic Properties of Pleurotus ostreatus Cultivars, SENSORS 20: (22) 6632
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2020

Bánvölgyi Szilvia, Dusza Eszter, Namukwambi Fiina K, Kiss István, Stefanovits-Bányai Éva, Vatai Gyula: Optimization of extraction of phenolic compounds from Tokaji Aszú marc using response surface methodology, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 16: (S1) pp. 1-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Kőszegi Kornélia, Békássy-Molnár Erika, Koczka Noémi, Kerner Tímea, Stefanovits-Bányai Éva: Changes in Total Polyphenol Content and Antioxidant Capacity of Stinging Nettle (Urtica dioica L.) from Spring to Autumn, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 64: (4) pp. 548-554.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2019

Bartha K., Froemel-Hajnal V., Szalay L., Sterfanovitsné Bányai É., Bujdosó G.: Hazai nemesítésű diófajták fagytűrésének értékelése, KERTGAZDASÁG (1998) 51: (1) pp. 25-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2018

Koczka N, Stefanovits-Bányai É, Prokaj E: Element Composition, Total Phenolics and Antioxidant Activity of Wild and Cultivated Blackberry (Rubus fruticosus L.) Fruits and Leaves during the Harvest Time, NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 46: (2) pp. 563-569.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:33 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
891
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
866
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
12 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1647

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )