Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. III. 04.
Személyes adatok
Stefanovitsné Bányai Éva
név Stefanovitsné Bányai Éva
intézmény neve
doktori iskola
PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola (oktató)
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola 10%
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola 19%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 71%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6160
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
2007 - Budapesti Corvinus Egyetem (további intézmény)
1998 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1993 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1990 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1988 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1976 - Chinoin Nagytétényi Gyáregysége (további intézmény)
1969 - Gyógyszerkutató Intézet (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Deák Edit PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Balázs Gábor PhD 2013  KTDI-BCE
(50%) Balogh Emőke PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) Engel Rita PhD 2010  ÉDI-BCE
(50%) Fekete Szabolcs PhD 2008  KTDI-BCE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Szügyiné Bartha Krisztina PhD (2022/02)  KeTDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Furulyás Diána (PhD) 2018/01  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Petrovics Dóra (PhD) (2022/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A szervezet antioxidáns státuszának biztosításában szerepet játszó kertészeti növények beltartalmi értékeinek meghatározása és azok táplálkozásélettani vonatkozásainak kutatása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2019

Kőszegi Kornélia, Békássy-Molnár Erika, Koczka Noémi, Kerner Tímea, Stefanovits-Bányai Éva: Changes in Total Polyphenol Content and Antioxidant Capacity of Stinging Nettle (Urtica dioica L.) from Spring to Autumn, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 2019: pp. 1-7.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
URL 
2018

Koczka N, Stefanovits-Bányai É, Prokaj E: Element Composition, Total Phenolics and Antioxidant Activity of Wild and Cultivated Blackberry (Rubus fruticosus L.) Fruits and Leaves during the Harvest Time, NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 46: (2) pp. 563-569.
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Hegedűs Attila, Papp Nóra, Blázovics Anna, Stefanovitsné Bányai Éva: A különleges és egyedi polifenol-összetételű meggy egészségi hatásai, ORVOSI HETILAP 159: (18) pp. 720-725.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
URL 
2017

Arijit Nath, Gábor Szécsi, Barbara Csehi, Zsuzsa Mednyánszky, Gabriella Kiskó, Éva Bányai, Mihály Dernovics, András Koris: Production of Hypoallergenic Antibacterial Peptides from Defatted Soybean Meal in Membrane Bioreactor: A Bioprocess Engineering Study with Comprehensive Product Characterization, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 55: (3) pp. 308-324.
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

Koczka N, Ombódi A, Móczár Z, Stefanovits-Bányai É: Total phenolic content and antioxidant capacity of ginkgo teas, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (1) pp. 77-84.
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2015

Koczka N, Móczár Zs, Stefanovits-Bányai É, Ombódi A: Differences in antioxidant properties of ginkgo leaves collected from male and female trees, ACTA PHARMACEUTICA 65: pp. 99-104.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2015

Papp N, Blázovics A, Fébel H, Salido S, Altarejos J, Fehér E, Kocsis I, Szentmihályi K, Abrankó L, Hegedűs A, Stefanovits-Bányai É: Antihyperlipidemic effects of sour cherries characterized by different in vitro antioxidant power and polyphenolic composition, PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION 70: (4) pp. 408-413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2015

Abrankó László, Nagy Ádám, Szilvássy Blanka, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars, FOOD CHEMISTRY 166: (1) pp. 215-222.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2015

Fogarasi Attila-Levente, Kun Szilárd, Tankó Gabriella, Stefanovits-Bányai Éva, Hegyesné-Vecseri Beáta: A comparative assessment of antioxidant properties, total phenolic content of einkorn, wheat, barley and their malts, FOOD CHEMISTRY 167: (0) pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2013

Hegedűs A, Taller D, Papp N, Szikriszt B, Ercisli S, Halász J, Stefanovits-Bányai É: Fruit antioxidant capacity and self-incompatibility genotype of Ukrainian sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars highlight their breeding prospects, EUPHYTICA 191: (1) pp. 153-164.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:76 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
895
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
865
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
5
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
12 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1167

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )