Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. II. 10.
Személyes adatok
Vatai Gyula
név Vatai Gyula
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa (elnök)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
drótpostacím Vatai.Gyulaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7115
mobiltelefon száma +36 30 630-4908
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1995 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 13
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 11
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Albert Krisztina Zita PhD 2018  ÉDI
(50%) Gáspár Igor PhD 2017  ÉDI
(50%) Rácz Gábor PhD 2015  ÉDI-BCE
Kozák Áron PhD 2011  ÉDI-BCE
Román András PhD 2011  ÉDI-BCE
Vas-Vincze Ivetta PhD 2011  ÉDI-BCE
Takács László PhD 2010  ÉDI-BCE
Rektor Attila PhD 2009  ÉDI-BCE
Koris András PhD 2008  ÉDI-BCE
Kiss István PhD 2007  ÉDI
Jesus Mora Molina PhD 2003  ÉDI-BCE
Gergely Surd PhD 2002  ÉDI-BCE
Ramadan Atra PhD 2000  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Tóth Marcell László PhD (2021/12)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Hornyák László (PhD) 2012/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Chaabane Donia (PhD) (2021/08)  ÉDI
(50%) Tankó György (PhD) (2021/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Bioreaktorok hidrodinamikája és anyagátadása, Membránszűrés, Pervaporáció és Membrán Kontaktorok (MD, OD) kisérleti vizsgálata, komplex membránszeparáció modellezése, anyagátadás intenzifikálása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2017

A Nath, S Mondal, A Csighy, M A Molnár, K Pásztorné-Huszár, Z Kovács, A Koris, GY Vatai: Biochemical activities of Lactose-Derived Prebiotics – A Review, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Szilvia Bánvölgyi, Tünde Vatai, Zsuzsanna Molnár, István Kiss, Zeljko Knez, Gyula Vatai, Mojca Skerget: Integrated process to obtain anthocyanin enriched pal-fat particles from elderberry juice, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (2) pp. 206-2014.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Molnár Máté András, Márki Edit, Vatai Gyula: Preparation of apple spirit by ceramic pervaporation membrane, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (4) pp. 551-557.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Nath Arijit, Verasztó Balázs, Basak Somjyoti, Koris András, Kovács Zoltán, Vatai Gyula: Synthesis of Lactose-Derived Nutraceuticals from Dairy Waste Whey—a Review, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 9: (1) pp. 16-48.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2015

Fogarassy E, Bekassy-Molnar E, Balla Cs, Vatai Gy: Concentration of apricot juice using complex membrane technology, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (1) pp. 39-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2014

Torun M, Rácz G, Fogarassy E, Vatai G, Dinçer C, Topuz A, Özdemir F: Concentration of sage (Salvia fruticosa Miller) extract by using integrated membrane process, SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY 132: pp. 244-251.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2012

Pap N, Mahosenaho M, Pongrácz E, Mikkonen H, Jaakkola M, Virtanen V, Myllykoski L, Horváth-Hovorka Z, Hodúr C, Vatai G, Keiski R L: Effect of Ultrafiltration on Anthocyanin and Flavonol Content of Black Currant Juice (Ribes nigrum L.), FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (3) pp. 921-928.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2010

Takacs L, Vatai G: Modelling of Pervaporative Dehydration of Isopropyl-alcohol on Hydrophilic Membranes, CHEMICAL AND BIOCHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY 24: (4) pp. 501-503.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2010

Pap N Pongracz E, Jaakkola M, Tolonen T, Virtanen V, Turkki A, Horvath-Hovorka Z, Vatai G, Keiski R L: The effect of pre-treatment on the anthocyanin and flavonol content of black currant juice (Ribes nigrum L.) in concentration by reverse osmosis, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 98: (4) pp. 429-436.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2007

Takacs L, Vatai G, Korany K: Production of alcohol free wine by pervaporation, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 78: (1) pp. 118-125.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 47
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:111 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
498
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
497
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
4
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
10 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
211
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
120
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1261


2020. VI. 25.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2020. július 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )