Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. I. 18.
Személyes adatok
Maráz Anna
név Maráz Anna
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Maraz.Annaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7609
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1989
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1985 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
professor emerita
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 11.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 9.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Pázmándi Melinda PhD 2021  ÉDI
(50%) Füstös Zoltán PhD 2017  ÉDI
Kákonyi Ildikó PhD 2012  ÉDI-BCE
(50%) MÁRTA DÓRA PhD 2012  ÉDI-BCE
(50%) Hellner Gabriella PhD 2011  ÉDI-BCE
Belák Ágnes PhD 2009  ÉDI-BCE
Kovács Mónika 2009  ÉDI-BCE
Bánszky Luca 2005  ÉDI-BCE
Simonics Tibor 2005  ÉDI-BCE
Mayer Zsuzsanna 2002  ÉDI
Balogh István 1996  ÉDI
Geleta Anna 1996  ÉDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élesztőgomba biotechnológia: törzsjavítás, molekuláris identifikálás és tipizálás Élelmiszer-biztonság: patogén baktériumok molekuláris diagnosztikája Endofita baktériumok
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2023

Kőszegi K., Végvári Gy., Stefanovits-Bányai É., Békássy-Molnár E., Maráz A.: Influence of the harvesting seasons on the polyphenol composition and antimicrobial activity of stinging nettle (Urtica dioica L.) extracts, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 52: (4) pp. 589-600.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Maráz Anna, Kovács Zoltán, Benjamins Eric, Pázmándi Melinda: Recent developments in microbial production of high-purity galacto-oligosaccharides, WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY 38: (6) 95
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2022

Maráz Anna: 4. fejezet Genetikailag módosított baktériumok és gombák, felhasználásuk a kutatásban és az orvosi gyakorlatban, In: Ongrádi, József; Tordai, Attila (szerk.) Orvosi biotechnológia, Semmelweis Kiadó (2022) pp. 37-46.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2021

Pázmándi Melinda, Kovács Zoltán, Maráz Anna: Potential of Lactobacillus strains for the production of fermented functional beverages enriched in galacto-oligosaccharides, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 143: 111097
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2020

Pázmándi Melinda, Kovács Zoltán, Balga Edina, Kovács Mónika, Maráz Anna: Production of high‐purity galacto‐oligosaccharides by depleting glucose and lactose from galacto‐oligosaccharide syrup with yeasts, YEAST yea.3507
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2015

Varga E, Bardocz A, Belák Á, Maráz A, Boros B, Felinger A, Böszörményi A, Horváth Gy: Antimicrobial activity and chemical composition of thyme essential oils and the polyphenolic content of different Thymus extracts, FARMACIA (BUCHAREST) 63: (3) pp. 357-361.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 43
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2008

Kovács Mónika, Stuparevič I., Mrša V., Maráz Anna: Characterization of Ccw7p cell wall proteins and the encoding genes of Saccharomyces cerevisiae wine yeast strains, FEMS YEAST RESEARCH 8: (7) pp. 1115-1126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2003

Sreedhar AS, Mihaly K, Pato B, Schnaider T, Stetak A, Kis Petik K, Fidy J, Simonics T, Maraz A, Csermely P: Hsp90 inhibition accelerates cell lysis: Anti-Hsp90 ribozyme reveals a complex mechanism of Hsp90 inhibitors involving both superoxide- and Hsp90-dependent events, JOURNAL OF BIOLOGICAL CHEMISTRY 278: (37) pp. 35231-35240.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 81
nyelv: angol
URL 
2001

Zagorc Tatjana, Maráz Anna, Cadez N., K. Povhe Jemec, Péter Gábor, Resnik M., Nemanič J., Raspor Peter: Indigenous wine killer yeasts and their application as a starter culture in wine fermentation, FOOD MICROBIOLOGY 18: (4) pp. 441-451.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
URL 
1977

Ferenczy L, Maráz A: Transfer of mitochondria by protoplast fusion in Saccharomyces cerevisiae, NATURE 268: (5620) pp. 524-525.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 76
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:262 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
216
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
212
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
15 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
81
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
87
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
464


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )