Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. IV. 04.
Személyes adatok
Hoschke Ágoston
név Hoschke Ágoston
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6215
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1979
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1991 - Szent István Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 12
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 9
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Kovács Attila Gábor PhD 2018  ÉDI
(50%) Styevkó Gabriella PhD 2015  ÉDI-BCE
(50%) Mayer Ágnes PhD 2004  ÉDI-BCE
(50%) Kun Szilárd 2009  ÉDI
(50%) Süle Andrea 2009  ÉDI-BCE
Farkas Gabriella 2007  ÉDI
Erdélyi Balázs 2005  ÉDI-BCE
Hegyesné Vecseri Beata 2005  ÉDI-BCE
Nguyen Duc Quang 2003  ÉDI-BCE
Rezessyné Szabó Judit 2003  ÉDI-BCE
Rónaszéki Gábor 2002  ÉDI
(50%) Szabó Erika 1998  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Kiss Zsuzsanna PhD (2019/10)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Pham Minh Tuan (PhD) (2020/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biotechnológia, amilolitikus enzimek hatásmechanizmus kutatás, rögzitett enzimek/sejtek alkalmazása, mikrobaeredetű enzimek és funkciónális élelmiszerek előállitása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2018

Attila G Kovács, Attila Szöllősi, Dániel Szöllősi, Ilona A Panyik, László Nagygyörgy, Ágoston Hoschke, Quang D Nguyen: Classification and Identification of Three Vintage Designated Hungarian Spirits by Their Volatile Compounds, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 62: (2) pp. 175-181.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Attila Szöllősi, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó, Erika Bujna, Szilárd Kun, Quang D Nguyen: Formation of novel hydrogel bio-anode by immobilization of biocatalyst in alginate/polyaniline/titanium-dioxide/graphite composites and its electrical performance, CHEMOSPHERE 174: pp. 58-65.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2016

Quang Duc Nguyen, Szilárd Kun, Erika Bujna, Petra Havas, Ágoston Hoschke, Judit Maria Rezessy-Szabó: Power of Bifidobacteria in Food Applications for Health Promotion, In: Vijai, Kumar Gupta; Gauri, Dutt Sharma; Maria, G Tuohy; Rajeeva, Gaur (szerk.) The Handbook of Microbial Bioresources, CABI Publishing (2016) pp. 228-258.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

Quang D Nguyen, Erika Bujna, Gabriella Styevkó, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke: Fungal biomolecules for food industry, In: Vijai, Kumar Gupta; Robert, L Mach; S, Sreenivasaprasad (szerk.) Fungal Biomolecules: Sources, Applications and Recent Developments, John Wiley and Sons, Ltd. (2015) pp. 11-38.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

Attila Szöllősi, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke, Quang D Nguyen: Novel method for screening microbes for application in microbial fuel cell, BIORESOURCE TECHNOLOGY 179: pp. 123-127.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 43
nyelv: angol
2008

Kun Sz, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á: Changes of microbial population and some components in carrot juice during fermentation with selected Bifidobacterium strains, PROCESS BIOCHEMISTRY 43: (8) pp. 816-821.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 68
nyelv: angol
2007

Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á, Braet C, Hajós G, Claeyssens M: A novel thermostable alpha-galactosidase from the thermophilic fungus Thermomyees lanuginosus CBS 395.62/b: Purification and characterization, BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-GENERAL SUBJECTS 1770: (1) pp. 55-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 37
nyelv: angol
2005

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bhat MK, Hoschke Á: Purification and some properties of beta-fructofuranosidase from Aspergillus niger IMI 303386, PROCESS BIOCHEMISTRY 40: pp. 2461-2466.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 61
nyelv: angol
2002

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Claeyssens M, Stals I, Hoschke Á: Purification and characterisation of amylolytic enzymes from thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus strain ATCC 34626, ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY 31: (3) pp. 345-352.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 97
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:316 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
122
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
169
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
18 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
653

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )