Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. IV. 03.
Személyes adatok
név Hoschke Ágoston
születési év 1938
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Hoschke.Agostonetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6215
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1979
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki Egyetem
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1979
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1991 - Szent István Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 12
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 9
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Styevkó Gabriella PhD 2015  ÉDI-BCE
(50%) Mayer Ágnes PhD 2004  ÉDI-BCE
(50%) Kun Szilárd 2009  ÉDI
(50%) Süle Andrea 2009  ÉDI-BCE
Farkas Gabriella 2007  ÉDI
Erdélyi Balázs 2005  ÉDI-BCE
Hegyesné Vecseri Beata 2005  ÉDI-BCE
Nguyen Duc Quang 2003  ÉDI-BCE
Rezessyné Szabó Judit 2003  ÉDI-BCE
Rónaszéki Gábor 2002  ÉDI
(50%) Szabó Erika 1998  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Kiss Zsuzsanna PhD (2017/10)  ÉDI
(50%) Kovács Attila Gábor PhD (2017/12)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Pham Minh Tuan (PhD) (2020/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biotechnológia, amilolitikus enzimek hatásmechanizmus kutatás, rögzitett enzimek/sejtek alkalmazása, mikrobaeredetű enzimek és funkciónális élelmiszerek előállitása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2017

Attila Szöllősi, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó, Erika Bujna, Szilárd Kun, Quang D Nguyen: Formation of novel hydrogel bio-anode by immobilization of biocatalyst in alginate/polyaniline/titanium-dioxide/graphite composites and its electrical performance, CHEMOSPHERE 174: pp. 58-65.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Attila Szöllősi, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke, Quang D Nguyen: Novel method for screening microbes for application in microbial fuel cell, BIORESOURCE TECHNOLOGY 179: pp. 123-127.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2013

Quang D Nguyen, Noémi M Sujtó, Erika Bujna, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó: Effects of Medium Composition and Process Parameters on the Production of Extracellular Inulinase by Thermomyces lanuginosus, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 51: (1) pp. 36-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.977*
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2013

Quang D. Nguyen, Gáborné Panyik, László Nagygyörgy, Ágoston Hoschke: Development of methods for trace of pálinkas, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH 22: (1) pp. 10-13.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

G STYEVKÓ, CS STYEVKÓ, Á HOSCHKE, Q D NGUYEN: OLIGOSACCHARIDE SYNTHESIZED BY GLUCOSYLTRANSFERASE ACTIVITY FROM PECTINEX ULTRA SP-L ENZYME PREPARATION, ACTA ALIMENTARIA 42: (Suppl 1) pp. 99-106.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.475*
nyelv: angol
DOI 
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY (1991-) 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.627
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2008

Kun Sz, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á: Changes of microbial population and some components in carrot juice during fermentation with selected Bifidobacterium strains, PROCESS BIOCHEMISTRY 43: (8) pp. 816-821.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 68
nyelv: angol
2007

Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á, Braet C, Hajós G, Claeyssens M: A novel thermostable alpha-galactosidase from the thermophilic fungus Thermomyees lanuginosus CBS 395.62/b: Purification and characterization, BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-GENERAL SUBJECTS 1770: (1) pp. 55-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
DOI 
2005

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bhat MK, Hoschke Á: Purification and some properties of beta-fructofuranosidase from Aspergillus niger IMI 303386, PROCESS BIOCHEMISTRY 40: pp. 2461-2466.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 61
nyelv: angol
2002

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Claeyssens M, Stals I, Hoschke Á: Purification and characterisation of amylolytic enzymes from thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus strain ATCC 34626, ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY 31: (3) pp. 345-352.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 95
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:273 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
116
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
158
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
18 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
619

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )