Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. I. 28.
Személyes adatok
Simonné Sarkadi Livia
név Simonné Sarkadi Livia
intézmény neve
Szent István Egyetem
Egyetemi Doktori Tanács
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
DE 
Agrártudományi Doktori Tanács (teljes jogú külső tag)
Agrártudományi Habilitációs Bizottság (teljes jogú külső tag)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 15%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 75%
SzIE ÉDI Doktori Iskola Tanácsa 5%
DE  Agrártudományi Doktori Tanács (teljes jogú külső tag) 1%
DE  Agrártudományi Habilitációs Bizottság (teljes jogú külső tag) 1%
SzIE Egyetemi Doktori Tanács 3%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
drótpostacím simonne.sarkadi.liviaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7204
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1991
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2012 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
1976 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 9
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Fogliano Vincenzo PhD 2015  ÉDI-BCE
Mihamed Rabie PhD 2010  
Leskó Kornélia PhD 2005  OGDI
Csomós Elemér PhD 2003  OGDI
Kovács Ágnes PhD 2001  OGDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Őri-Korompai Eszter (PhD) 2015/08  ÉDI
Nagy Gábor Zsolt (PhD) 2018/01  ÉDI
(50%) Toldi Dávid (PhD) 2019/01  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Zhang MiaoMiao (PhD) (2023/08)  ÉDI
(50%) AlOudat Mohannad Mohammad Jadee' (PhD) (2022/08)  ÉDI
Berisha Kaltrina (PhD) (2022/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Táplálékfehérjék minősítése az aminosav összetétel alapján. A biogén aminok élelmiszerminőségi összefüggéseinek vizsgálata. Haszonnövények stressztűrésének jellemzése biokémiai paraméterek alapján.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2019

Simon Sarkadi L: Amino acids and biogenic amines as food quality factors, PURE AND APPLIED CHEMISTRY 91: (2) pp. 289-300.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Toldi Dávid, Gyugos Mónika, Darkó Éva, Szalai Gabriella, Gulyás Zsolt, Gierczik Krisztián, Székely András, Boldizsár Ákos, Galiba Gábor, Müller Maria, Simon-Sarkadi Livia, Kocsy Gábor: Light intensity and spectrum affect metabolism of glutathione and amino acids at transcriptional level, PLOS ONE 14: (12) p. e0227271.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Sarkadi Livia Simon: Biogenic Amines in Fermented Fish, In: Tofalo, Rosanna; Saad, Bahruddin (szerk.) Biogenic Amines in Food, Royal Society of Chemistry (2019) pp. 62-75.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
URL 
2018

Monostori I, Heilmann M, Kocsy G, Rakszegi M, Ahres M, Altenbach SB, Szalai G, Pál M, Toldi D, Simon-Sarkadi L, Harnos N, Galiba G, Darko É: LED Lighting – Modification of Growth, Metabolism, Yield and Flour Composition in Wheat by Spectral Quality and Intensity, FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 9: 605
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2017

Janka Simon, Annamária Kósa, Károly Bóka, Pál Vági, Lívia Simon-Sarkadi, Zsuzsa Mednyánszky, Áron N Horváth, Péter Nyitrai, Béla Böddi, Éva Preininger: Self-supporting artificial system of the green alga Chlamydomonas reinhardtii and the ascomycetous fungus Alternaria infectoria, SYMBIOSIS 71: (3) pp. 199-209.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2017

Gulyás Z, Simon-Sarkadi L, Badics E, Novák A, Mednyánszky Z, Szalai G, Galiba G, Kocsy G: Redox regulation of free amino acid levels in Arabidopsis thaliana, PHYSIOLOGIA PLANTARUM 159: (3) pp. 264-276.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2017

L Simon-Sarkadi: Biogenic Amines in Fermented Foods and Health Implications, In: Juana, Frias; Cristina, Martinez-Villaluenga; Elena, Peñas (szerk.) Fermented Foods in Health and Disease Prevention, Elsevier Academic Press (2017) pp. 625-651.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2014

Simon-Sarkadi L: Global Challenges Require Global Cooperation, In: H N, Cheng; Sadiq, Shah; Marinda, Li Wu (szerk.) Vision 2025: How To Succeed in the Global Chemistry Enterprise, American Chemical Society (2014) pp. 69-75.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2014

Simon-Sarkadi L, Ludidi N, Kocsy G: Modification of cadaverine content by NO in saltstressed maize, PLANT SIGNALING AND BEHAVIOR 9: (JAN) e27598
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2013

Boldizsár Á, Simon-Sarkadi L, Szirtes K, Soltész A, Szalai G, Marshall Keysterc, Ndiko Ludidic, Galiba G, Kocsy G: Nitric oxide affects salt-induced changes in free amino acid levels in maize, JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 170: (11) pp. 1020-1027.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:27 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
379
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
380
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
19 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
193
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
73
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1626

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )