Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. XI. 13.
Személyes adatok
Simonné Sarkadi Livia
név Simonné Sarkadi Livia
születési év 1954
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 33%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 67%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím simonne.sarkadi.liviaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7204
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1991
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2012 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
1976 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi E (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 7
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Fogliano Vincenzo PhD 2015  ÉDI-BCE
Mihamed Rabie PhD 2010  
Leskó Kornélia PhD 2005  OGDI
Csomós Elemér PhD 2003  OGDI
Kovács Ágnes PhD 2001  OGDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Őri-Korompai Eszter (PhD) 2015/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Toldi Dávid (PhD) (2019/01)  ÉDI
Nagy Gábor Zsolt (PhD) (2018/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Táplálékfehérjék minősítése az aminosav összetétel alapján. A biogén aminok élelmiszerminőségi összefüggéseinek vizsgálata. Haszonnövények stressztűrésének jellemzése biokémiai paraméterek alapján.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2017

Janka Simon, Annamária Kósa, Károly Bóka, Pál Vági, Lívia Simon-Sarkadi, Zsuzsa Mednyánszky, Áron N Horváth, Péter Nyitrai, Béla Böddi, Éva Preininger: Self-supporting artificial system of the green alga Chlamydomonas reinhardtii and the ascomycetous fungus Alternaria infectoria, SYMBIOSIS 71: (3) pp. 199-209.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Gulyás Z, Simon-Sarkadi L, Badics E, Novák A, Mednyánszky Z, Szalai G, Galiba G, Kocsy G: Redox regulation of free amino acid levels in Arabidopsis thaliana, PHYSIOLOGIA PLANTARUM 159: (3) pp. 264-276.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

L Simon-Sarkadi: Biogenic Amines in Fermented Foods and Health Implications, In: Szerk.: Juana Frias, Szerk.: Cristina Martinez-Villaluenga, Szerk.: Elena Peñas Fermented Foods in Health and Disease Prevention. London; San Diego; New York; Boston; Sydney; Tokyo; Toronto: Elsevier Academic Press, 2017. pp. 625-651.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2014

Simon-Sarkadi L: Global Challenges Require Global Cooperation, In: Szerk.: H N Cheng, Szerk.: Sadiq Shah, Szerk.: Marinda Li Wu Vision 2025: How To Succeed in the Global Chemistry Enterprise. Washington: American Chemical Society, 2014. pp. 69-75.
1157
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2014

Simon-Sarkadi L, Ludidi N, Kocsy G: Modification of cadaverine content by NO in saltstressed maize, PLANT SIGNALING AND BEHAVIOR 9: (JAN) Paper e27598. p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2013

Boldizsár Á, Simon-Sarkadi L, Szirtes K, Soltész A, Szalai G, Marshall Keysterc, Ndiko Ludidic, Galiba G, Kocsy G: Nitric oxide affects salt-induced changes in free amino acid levels in maize, JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 170: (11) pp. 1020-1027.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2013

Simon P, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G, Simon-Sarkadi L: Biogenic amine content in cheese produced with different selected lactic acid bacterial strains, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA 2013: (3) pp. 43-48.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Simon-Sarkadi L, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G: Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amine content of sausage during storage, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 47: pp. 380-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2011

Kovacs Z, Simon-Sarkadi L, Sovany C, Kirsch K, Galiba G, Kocsy G: Differential effects of cold acclimation and abscisic acid on free amino acid composition in wheat, PLANT SCIENCE 180: (1) pp. 61-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
DOI 
2010

Z Lőrincz, É Preininger, A Kósa, T Pónyi, P Nyitrai, L Sarkadi, G M Kovács, B Böddi, I Gyurján: Artificial triplate Symbiosis involving a grenn alga (Chlamydomonas), a bacterium (Azotobacter) and a fungus (Alternaria):, FOLIA MICROBIOLOGICA 55: pp. 393-400.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:45 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
165
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
326
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
19 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
89
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
34
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1361


2017. XI. 23.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. december 8-án 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika tetőterében levő MSD teremben (Bp. Szentkirályi u. 46., a rektori épület mellett).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )