Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. X. 13.
Személyes adatok
Tömösközi Sándor
név Tömösközi Sándor
születési év 1964
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím tomoskozimail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1419
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1992 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 11.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 10
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Bucsella Blanka PhD 2017  OGDI
Bagdi Attila PhD 2016  OGDI
Török Kitti PhD 2015  OGDI
Kormosné Bugyi Zsuzsanna PhD 2013  OGDI
(50%) Oszvald Mária PhD 2007  OGDI
Baticz Orsolya PhD 2002  OGDI
Haraszi Réka PhD 2002  OGDI
Süle Edina PhD 2001  OGDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Harasztos Anna Helga PhD (2017/12)  
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Tóth Marcell László (PhD) 2016/01  ÉDI
Szendi Szilvia (PhD) 2013/01  OGDI
Balázs Gábor (PhD) 2010/08  
(50%) Langó Bernadett (PhD) 2017/08  OGDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Schall Eszter (PhD) (2019/01)  OGDI
Németh Renáta (PhD) (2018/08)  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi fehérjék funkcionális és technológiai vizsgálata, fehérjekutatás, mikromódszerek kidolgozása, élelmiszeripari termékek fejlesztése, új funkcionális élelmiszerek kidolgozása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2017

Bucsella Blanka , Takács Ágnes von Reding Walter, Schwendener Urs, Kálmán Franka, Tömösközi Sándor: Rheological and stability aspects of dry and hydrothermally heat treated aleurone-rich wheat milling fraction, FOOD CHEMISTRY 220: (1) pp. 9-17.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Xiaolong Wang, Rudi Appels, Xiaoke Zhang, Ferenc Bekes, Kitti Török, Sándor Tömösközi, Dean Diepeveen, Wujun Ma, Shahidul Islam: Protein-transitions in and out of the dough matrix in wheat flour mixing, FOOD CHEMISTRY 217: pp. 542-551.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Bagdi A, Tomoskozi S, Nystrorm L: Structural and functional characterization of oxidized feruloylated arabinoxylan from wheat, FOOD HYDROCOLLOIDS 63: pp. 219-225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Blanka Bucsella, Ágnes Takács, Viktoria Vizer, Urs Schwendener, Sándor Tömösközi: Comparison of the effects of different heat treatment processes on rheological properties of cake and bread wheat flour, FOOD CHEMISTRY 190: pp. 990-996.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Tömösközi S, Békés F: Bread: Dough Mixing and Testing Operations, In: Szerk.: Caballero B, Szerk.: Finglas P, Szerk.: Toldrá F The Encyclopedia of Food and Health. Oxford; Budapest: Pergamon Press; Akadémiai Kiadó, 2016. pp. 490-499.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2014

Török K, Horváth V, Horváth Á, Hajas L, Bugyi Zs, Tömösközi S: Investigation of incurred single- and multi-component model food matrices for the determination of food proteins triggering allergy and coeliac disease, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 239: (6) pp. 923-932.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2014

Sándor Tömösközi, Kitti Török, Zsuzsanna Bugyi, Lívia Hajas: Reference materials for food allergen testing, In: Szerk.: George Siragakis, Szerk.: Dimosthenis Kizis Food Allergen Testing: Molecular, Immunochemical and Chromatographic Techniques. Chichester: Wiley-Blackwell Publishing Ltd., 2014. pp. 215-236. (Food Allergen Testing)
Molecular, Immunochemical and Chromatographic Techniques
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2013

Schoenlechner Regine, Szatmari Marta, Bagdi Attila, Tömösközi Sandor: Optimisation of bread quality produced from wheat and proso millet (Panicum miliaceum L.) by adding emulsifiers, transglutaminase and xylanase, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (1) pp. 361-366.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2011

Oszvald M, Balázs G, Tömösközi S, Békés F, Tamás L: Comparative study of the effect of incorporated individual wheat storage proteins on mixing properties of rice and wheat doughs, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 59: (17) pp. 9664-9672.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2008

Oszvald M, Tomoskozi S, Larroque O, Keresztenyi E, Tamas L, Bekes F: Characterization of rice storage proteins by SE-HPLC and micro z-arm mixer, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 48: (1) pp. 68-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:36 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
203
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
252
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
15 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
454

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )