Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. II. 18.
Személyes adatok
Tömösközi Sándor
név Tömösközi Sándor
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím tomoskozi.sandorvbk.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1419
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1987 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 11.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 10
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Schall Eszter PhD 2021  OGDI
(50%) Langó Bernadett PhD 2019  OGDI
Németh Renáta PhD 2019  OGDI
Bucsella Blanka PhD 2017  OGDI
Bagdi Attila PhD 2016  OGDI
Török Kitti PhD 2015  OGDI
Kormosné Bugyi Zsuzsanna PhD 2013  OGDI
(50%) Oszvald Mária PhD 2007  OGDI
Baticz Orsolya PhD 2002  OGDI
Haraszi Réka PhD 2002  OGDI
Süle Edina PhD 2001  OGDI

abszolutóriumot szerzett:
Szendi Szilvia (PhD) 2013/01  OGDI
Balázs Gábor (PhD) 2010/08  
Harasztos Anna Helga (PhD) 2015/01  
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Farkas Alexandra (PhD) (2023/08)  OGDI
Jaksics Edina (PhD) (2023/01)  OGDI
Juhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia (PhD) (2023/01)  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi fehérjék funkcionális és technológiai vizsgálata, Gabonatudomány és technológia, mikromódszerek kidolgozása, termékfejlesztés, élelmiszerbiztonság és minőség, allergia, cöliákia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2020

Schall Eszter, Scherf Katharina A., Bugyi Zsuzsanna, Hajas Lívia, Török Kitti, Koehler Peter, Poms Roland E., D'Amico Stefano, Schoenlechner Regine, Tömösközi Sándor: Characterisation and comparison of selected wheat (Triticum aestivum L.) cultivars and their blends to develop a gluten reference material, FOOD CHEMISTRY 313: 126049
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Schall Eszter, Scherf Katharina A., Bugyi Zsuzsanna, Torok Kitti, Koehler Peter, Schoenlechner Regine, Tomoskozi Sandor: Further Steps Toward the Development of Gluten Reference Materials - Wheat Flours or Protein Isolates?, FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 11: 906
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Holzhauser Thomas, Johnson Philip, Hindley James P., O'Connor Gavin, Chan Chun-Han, Costa Joana, Fæste Christiane K., Hirst Barbara J., Lambertini Francesca, Miani Michela, Robert Marie-Claude, Röder Martin, Ronsmans Stefan, Bugyi Zsuzsanna, Tömösközi Sándor, Flanagan Simon D.: Are current analytical methods suitable to verify VITAL® 2.0/3.0 allergen reference doses for EU allergens in foods?, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 145: p. 111709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Németh Renáta, Bender Denisse, Jaksics Edina, Calicchio Michelangelo, Langó Bernadett, D'Amico Stefano, Török Kitti, Schoenlechner Regine, Tömösközi Sándor: Investigation of the effect of pentosan addition and enzyme treatment on the rheological properties of millet flour based model dough systems, FOOD HYDROCOLLOIDS 94: pp. 381-390.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2016

Blanka Bucsella, Ágnes Takács, Viktoria Vizer, Urs Schwendener, Sándor Tömösközi: Comparison of the effects of different heat treatment processes on rheological properties of cake and bread wheat flour, FOOD CHEMISTRY 190: pp. 990-996.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
URL 
2013

Schoenlechner Regine, Szatmari Marta, Bagdi Attila, Tömösközi Sandor: Optimisation of bread quality produced from wheat and proso millet (Panicum miliaceum L.) by adding emulsifiers, transglutaminase and xylanase, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (1) pp. 361-366.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 38
nyelv: angol
URL 
2008

Oszvald M, Tomoskozi S, Larroque O, Keresztenyi E, Tamas L, Bekes F: Characterization of rice storage proteins by SE-HPLC and micro z-arm mixer, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 48: (1) pp. 68-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2001

Tomoskozi S, Lasztity R, Haraszi R, Baticz O: Isolation and study of the functional properties of pea proteins, NAHRUNG-FOOD 45: (6) pp. 399-401.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 56
nyelv: angol
URL 
2001

Uthayakumaran S, Tomoskozi S, Tatham AS, Savage AWJ, Gianibelli MC, Stoddard FL, Bekes F: Effects of gliadin fractions on functional properties of wheat dough depending on molecular size and hydrophobicity, CEREAL CHEMISTRY 78: (2) pp. 138-141.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
1998

Ronyai E, Simandi B, Tomoskozi S, Deak A, Vigh L, Weinbrenner Z: Supercritical fluid extraction of corn germ with carbon dioxide ethyl alcohol mixture, JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS 14: (1) pp. 75-81.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 42
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:218 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
439
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
320
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
15 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
858

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )