Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. X. 13.
Személyes adatok
Tömösközi Sándor
név Tömösközi Sándor
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím tomoskozimail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1419
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1992 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 11.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 10
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Bucsella Blanka PhD 2017  OGDI
Bagdi Attila PhD 2016  OGDI
Török Kitti PhD 2015  OGDI
Kormosné Bugyi Zsuzsanna PhD 2013  OGDI
(50%) Oszvald Mária PhD 2007  OGDI
Baticz Orsolya PhD 2002  OGDI
Haraszi Réka PhD 2002  OGDI
Süle Edina PhD 2001  OGDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Harasztos Anna Helga PhD (2017/12)  
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Tóth Marcell László (PhD) 2016/01  ÉDI
Szendi Szilvia (PhD) 2013/01  OGDI
Balázs Gábor (PhD) 2010/08  
(50%) Langó Bernadett (PhD) 2017/08  OGDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Schall Eszter (PhD) (2019/01)  OGDI
Németh Renáta (PhD) (2018/08)  OGDI
hiányos adatú hallgatói:
Harasztos Anna Helga PhD ()  
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi fehérjék funkcionális és technológiai vizsgálata, fehérjekutatás, mikromódszerek kidolgozása, élelmiszeripari termékek fejlesztése, új funkcionális élelmiszerek kidolgozása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2017

Bucsella Blanka , Takács Ágnes von Reding Walter, Schwendener Urs, Kálmán Franka, Tömösközi Sándor: Rheological and stability aspects of dry and hydrothermally heat treated aleurone-rich wheat milling fraction, FOOD CHEMISTRY 220: (1) pp. 9-17.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Xiaolong Wang, Rudi Appels, Xiaoke Zhang, Ferenc Bekes, Kitti Török, Sándor Tömösközi, Dean Diepeveen, Wujun Ma, Shahidul Islam: Protein-transitions in and out of the dough matrix in wheat flour mixing, FOOD CHEMISTRY 217: pp. 542-551.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Bagdi A, Tomoskozi S, Nystrorm L: Structural and functional characterization of oxidized feruloylated arabinoxylan from wheat, FOOD HYDROCOLLOIDS 63: pp. 219-225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Blanka Bucsella, Ágnes Takács, Viktoria Vizer, Urs Schwendener, Sándor Tömösközi: Comparison of the effects of different heat treatment processes on rheological properties of cake and bread wheat flour, FOOD CHEMISTRY 190: pp. 990-996.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Tömösközi S, Békés F: Bread: Dough Mixing and Testing Operations, In: Szerk.: Caballero B, Szerk.: Finglas P, Szerk.: Toldrá F The Encyclopedia of Food and Health. Oxford; Budapest: Pergamon Press; Akadémiai Kiadó, 2016. pp. 490-499.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2014

Török K, Horváth V, Horváth Á, Hajas L, Bugyi Zs, Tömösközi S: Investigation of incurred single- and multi-component model food matrices for the determination of food proteins triggering allergy and coeliac disease, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 239: (6) pp. 923-932.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2014

Sándor Tömösközi, Kitti Török, Zsuzsanna Bugyi, Lívia Hajas: Reference materials for food allergen testing, In: Szerk.: George Siragakis, Szerk.: Dimosthenis Kizis Food Allergen Testing: Molecular, Immunochemical and Chromatographic Techniques. Chichester: Wiley-Blackwell Publishing Ltd., 2014. pp. 215-236. (Food Allergen Testing)
Molecular, Immunochemical and Chromatographic Techniques
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2013

Schoenlechner Regine, Szatmari Marta, Bagdi Attila, Tömösközi Sandor: Optimisation of bread quality produced from wheat and proso millet (Panicum miliaceum L.) by adding emulsifiers, transglutaminase and xylanase, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (1) pp. 361-366.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2011

Oszvald M, Balázs G, Tömösközi S, Békés F, Tamás L: Comparative study of the effect of incorporated individual wheat storage proteins on mixing properties of rice and wheat doughs, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 59: (17) pp. 9664-9672.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2008

Oszvald M, Tomoskozi S, Larroque O, Keresztenyi E, Tamas L, Bekes F: Characterization of rice storage proteins by SE-HPLC and micro z-arm mixer, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 48: (1) pp. 68-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:36 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
179
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
244
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
15 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
556

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )