Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. III. 24.
Személyes adatok
Salgó András
név Salgó András
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (törzstag)
(tudományági) Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 86%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 13%
BME OGDI (tudományági) Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. III. 29.)
Elérhetőségek
drótpostacím salgomail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1477
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1987
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Tudományos Akadémia
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2004
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1974 - BME Alkalmazott Biotechn. és Élelmiszer. (további intézmény)
1974 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 12
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 10
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szőllősi-Szitás Edit PhD 2013  OGDI
(50%) Asztalosné Hódsági Mária PhD 2012  OGDI
Gelencsér Tímea PhD 2009  OGDI
Juhász Réka PhD 2008  OGDI
Gergely Szilveszter PhD 2006  OGDI
Scholz Éva PhD 2004  OGDI
(50%) Révay Tamás PhD 2003  OGDI
(50%) Juhász Angéla PhD 2002  OGDI
Lovász Tünde PhD 1998  OGDI
Szalai Gábor PhD 1997  OGDI
Fábián Zoltán 1997  OGDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Párta László (PhD) 2014/08  
Berceli Mónika (PhD) 2016/01  OGDI
(50%) Suba Dávid (PhD) 2015/08  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Infravörös spektroszkópiai, gabonakémiai-technológiai, növényfiziológiai és élelmiszeranalitikai kutatások
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2021

Bordós Gábor, Gergely Szilveszter, Háhn Judit, Palotai Zoltán, Szabó Éva, Besenyő Gabriella, Salgó András, Harkai Péter, Kriszt Balázs, Szoboszlay Sándor: Validation of pressurized fractionated filtration microplastic sampling in controlled test environment, WATER RESEARCH 189: p. 116572.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Szabó Éva, Baranyai László Zoltán, Sütő Zoltán, Salgó András, Gergely Szilveszter: Attenuated total reflection fourier transform infrared spectroscopy based methods for identification of chromatography media formulations used in downstream processes, JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 180: 113060
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Kozma Bence, Salgó András, Gergely Szilveszter: On-line glucose monitoring by near infrared spectroscopy during the scale up steps of mammalian cell cultivation process development, BIOPROCESS AND BIOSYSTEMS ENGINEERING 42: (6) pp. 921-932.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Éva Szabó, Szilveszter Gergely, András Salgó: Linear discriminant analysis and partial least squares discriminant analysis of experimental and simulated near-infrared spectra of cultivation medium for mammalian cells., JOURNAL OF CHEMOMETRICS 32: (4) e3005
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Kozma Bence, Salgó András, Gergely Szilveszter: Comparison of multivariate data analysis techniques to improve glucose concentration prediction in mammalian cell cultivations by Raman spectroscopy, JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 158: pp. 269-279.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2008

Juhász Réka, Salgó András: Pasting behavior of amylose, amylopectin and their mixtures as determined by RVA curves and first derivatives, STARCH-STARKE 60: (2) pp. 70-78.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2008

Gelencsér T, Gál V, Hódsági M, Salgó A: Evaluation of Quality and Digestibility Characteristics of Resistant Starch-Enriched Pasta, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 1: pp. 171-179.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
1996

Szeman J, Ganzler K, Salgo A, Szejtli J: Effect of the degree of substitution of CD derivates on chiral separations by HPLC and CE, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 728: (1-2) pp. 423-431.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 56
nyelv: angol
URL 
1990

Ganzler K, Szinai I, Salgó A: An effective sample preparation method for extracting biological active compounds from different matrices by microwave technique, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 520: pp. 257-262.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 81
nyelv: angol
URL 
1986

Ganzler K, Salgó A, Walkó K: Microwave extraction - a novel sample preparation method for chromatography, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 371: pp. 299-306.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 349
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:572 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
246
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
240
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1066

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )