Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 10.
Személyes adatok
Bákonyi Nóra
név Bákonyi Nóra
intézmény neve
doktori iskola
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2013
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2022
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
Barna Döme (PhD) 2023/08  TÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Wildan Suhartini (PhD) (2027/01)  TÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Új, innovatív, zöld biomassza alapú fehérjeextrakciós eljáráshoz kapcsolódó melléktermék, a barnalé (fitoszérum, növényi savó, BJ) bio- és élelmiszeripari hasznosítási lehetőségei.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Barna Döme, Bákonyi Nóra, Domokos-Szabolcsy Éva: Mikroalga fehérjekinyerés hatékonyságának növelése a sejtfeltárás optimlizálásával, In: Hajdú, Péter (szerk.) XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet, Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) (2023) p. 39.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2022

Domokos-Szabolcsy Éva, Elhawat Nevien, Domingos Geraldo, Kovács Zoltán, Koroknai Judit, Bodó Enikő, Fári Miklós, Alshaal Tarek, Bákonyi Nóra: Comparison of Wet Fractionation Methods for Processing Broccoli Agricultural Wastes and Evaluation of the Nutri-Chemical Values of Obtained Products, FOODS 11: (16) 2418
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2022

Döme Barna, Miklós Gábor Fári, Nóra Bákonyi: Response of artificial algal-bacterial consortia to elevated CO2 levels, In: Biotechnology at the University of Debrecen: 2022 International Symposium : Abstract Book, University of Debrecen (2022) p. 53.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2022

Barna Döme, Alshaal Tarek, O. Tóth Ibolya, Cziáky Zoltán, Fári Miklós Gábor, Domokos-Szabolcsy Éva, Bákonyi Nóra: Bioactive metabolite profile and antioxidant properties of brown juice, a processed alfalfa (Medicago sativa) by-product, HELIYON 8: (11) e11655
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Cheradil Andrea Elizabeth Babu Dominic, Bákonyi Nóra, Csótó András: Microalgae, In: Kövics, György; Tarcali, Gábor (szerk.) 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar; Növényvédelem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány. NOFA (2022) pp. 44-45.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2021

Kisvarga Szilvia, Fári Miklós Gábor, Barna Döme, Oláhné Tóth Ibolya, Antal Gabriella, Orlóci László, Istvánfi Zsanett, Farkas Dóra, Bákonyi Nóra: FERMENTÁLT FEHÉRJEMENTES LUCERNA ALKALMAZÁSA BIOSTIMULÁTORKÉNT EGYNYÁRI DÍSZNÖVÉNYEKEN, In: Karsai, Ildikó; Bóna, Lajos; Veisz, Ottó; Polgár, Zsolt; Mihály, Róbert; Balla, Krisztina (szerk.) XXVII. Növénynemesítési Tudományos Napok, ELKH Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet (2021) pp. 45-45.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2021

Barna Döme, Kisvarga Szilvia, Kovács Szilvia, Csatári Gábor, Tóth Ibolya O., Fári Miklós Gábor, Alshaal Tarek, Bákonyi Nóra: Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants, PLANTS-BASEL 10: (6) 1076
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2020

Kisvarga Szilvia, Barna Döme, Kovács Szilvia, Csatári Gábor, O. Tóth Ibolya, Fári Miklós Gábor, Makleit Péter, Veres Szilvia, Alshaal Tarek, Bákonyi Nóra: Fermented Alfalfa Brown Juice Significantly Stimulates the Growth and Development of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) Plants, AGRONOMY (BASEL) 10: (5) p. 657.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2020

Nóra Bákonyi, Szilvia Kisvarga, Döme Barna, Ibolya O. Tóth, Hassan El-Ramady, Neama Abdalla, Szilvia Kovács, Margaréta Rozbach, Csaba Fehér, Nevien Elhawat, Tarek Alshaal, Miklós Gábor Fári: Chemical Traits of Fermented Alfalfa Brown Juice: Its Implications on Physiological, Biochemical, Anatomical, and Growth Parameters of Celosia, AGRONOMY (BASEL) 10: (2) 247
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2019

Barna Döme, Oláhné Tóth Ibolya, Fári Miklós Gábor, Bákonyi Nóra: STABILIZATION OF ALFALFA PHYTOSERUM BY LACTO-FERMENTATION, In: Mező, Ferenc; Mező, Katalin; Mándy, Zsuzsanna (szerk.) A világ interdiszciplináris megközelítésben - 2019, Debreceni Egyetem (2019) pp. 89-100.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:41 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
121
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
118
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
188


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )