Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 30.
Személyes adatok
Szalóki-Dorkó Lilla
név Szalóki-Dorkó Lilla
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7636/6636
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2016
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Hamaidia Meriem Serine (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Kavela Efaishe Tweuhanga Angaleni (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi színanyagok (antocianinok) élelmiszertechnológiai hatások során bekövetkező változásainak tanulmányozása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2023

MÁTÉ M, SELIMAJ GRANIT, SIMON G, SZALÓKI-DORKÓ L, FICZEK G: Homoktövis termések fizikokémia jellemzőinek és magolaj-összetételének értékelése néhány genotípus esetében, KERTGAZDASÁG (1998) 55: (1) pp. 21-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2022

Efaishe Kavela, Anna Miklovicz, Mónika Máté, Lilla Szalóki-Dorkó: Colour stability of crossbred elderberry genotypes after heat treatment, In: Lilla, Szalóki-Dorkó; Ildikó, Batáné Vidács; Pradeep, Kumar; Andrea, Pomázi; Attila, Gere (szerk.) 4th FoodConf - International Conference on Food Science and Technology. Book of Abstracts, Élelmiszertudományért OKF Alapítvány (2022) p. 69.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2022

Lilla Szalóki-Dorkó, Hering Melitta, Mónika Máté: UTILIZATION OF FRUITS POMACE IN MUESLI PRODUCTS, In: Alapi, Tünde; Berkecz, Róbert; Ilisz, István (szerk.) Proceedings of the 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems, University of Szeged (2022) pp. 338-342.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2022

Máté Mónika, Selimaj Granit, Simon Gergely, Szalóki-Dorkó Lilla, Ficzek Gitta: Assessment of Berries of Some Sea Buckthorn Genotypes by Physicochemical Properties and Fatty Acid Content of the Seed, PLANTS-BASEL 11: (24) 3412
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Ficzek Gitta, Selimaj Granit, Szalóki-Dorkó Lilla, Simon Gergely, Máté Mónika: Az ásványianyag-tartalom alakulása hazai viszonyok között termesztett homoktövisfajták bogyóiban, KERTGAZDASÁG (1998) 53: (3) pp. 18-29.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2018

Rentsendavaa Chagnadorj, Szána Márton, Ficzek Gitta, Szalóki-Dorkó Lilla, Stéger-Máté Mónika, Furulyás Diána: Investigation of nutritional parameters in different parts of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries, JOURNAL ON PROCESSING AND ENERGY IN AGRICULTURE 22: (2) pp. 10-13.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Effects of fruit juice concentrate production on individual anthocyanin species in elderberry, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (3) pp. 641-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2015

L Szalóki-Dorkó, G Csizmadia, L Abrankó, M Stéger-Máté: EXAMINATION OF ANTHOCYANIN CONTENT OF SOME ELDERBERRY CULTIVARS GROWN IN HUNGARY, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1061: (1) pp. 79-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Lilla Szalóki-Dorkó, György Végvári, Márta Ladányi, Gitta Ficzek, Mónika Stéger-Máté: Degradation of Anthocyanin Content in Sour Cherry Juice During Heat Treatment, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 53: (3) pp. 354-360.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2015

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Evaluation of colouring ability of main European elderberry (Sambucus nigra L.) varieties as potential resources of natural food colourants, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 50: (6) pp. 1317-1323.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:34 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
42
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
49
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
43


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )