Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. XI. 15.
Személyes adatok
név Nagy Edina Szandra
születési év 1987
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím nagy.edina.szandraetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7639
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2015
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2014 - Szent István Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Aydogdu Tugce (PhD) (2021/08)  ÉDI
Kutatás
kutatási terület Yarrowia csoport (új törzsek, új fajok, biotechnológiai alkalmazhatóság), molekuláris biológia, üzemanyagcella, enzimek előállítása és jellemzése
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2015

Nagy Edina Szandra: Reliability of microsatellite primed polimerase chain reaction fingerprinting for the differentation of food food spoilage yeast strains of the Yarrowia group, In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. p. -. 1 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2015

Nagy Edina Szandra, Göcz Balázs, Pálinkás Vivien, Kállai Dóra, Nguyen Duc Quang: Breakdown ability of lactose-, xylose-, cellulose- and xylane of Kluyveromyces yeast strains, In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. p. -. 1 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2014

Nagy Edina, Dlauchy Denes, Medeiros Adriana O, Peter Gabor, Rosa Carlos A: Yarrowia porcina sp nov and Yarrowia bubula f.a. sp nov., two yeast species from meat and river sediment, ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY 105: (4) pp. 697-707.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2014

Edina Szandra NAGY: Differentiation of food spoilage yeast strains of the Yarrowia group by microsatellite polymerase chain reaction fingerprinting, JOURNAL OF UNIVERSAL SCIENCE ONLINE 1: (1) pp. 6-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Edina Szandra Nagy : Isolation and diversity of food spoilage Yarrowia yeast strains from meat, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 43: pp. 101-106.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Nagy Edina Szandra: Yarrowia törzsek izolálása húsokról és rendszertani azonosításuk, In: Szerk.: Szabó István II. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2013 = 2nd Interdisciplinary doctoral Conference 2013. Pécs: Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat, 2014. p. 427. 8 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: Magyar és angol
2013

Nagy E, Niss M, Dlauchy D, Arneborg N, Nielsen D S, Péter G: Yarrowia divulgata f.a., sp. nov., a yeast species from animal-related and marine sources, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 63: (12) pp. 4818-4823.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2013

Nagy Edina Szandra: Isolation, identification and diversity of food spoilage Yarrowia yeast strains from different foods, In: Szerk.: Dalmadi I, Szerk.: Engelhardt T, Szerk.: Bogó-Tóth Zs, Szerk.: Baranyai L, Szerk.: Bús-Pap J, Szerk.: Mohácsi-Farkas Cs Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, 2013. p. 254. 1 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2012

Nagy E, Péter G: Selective isolation and differentiation of food spoilage yeast strains of the complex group Yarrowia lipolytica, MIKOLÓGIAI KÖZLEMÉNYEK-CLUSIANA 51: (1) p. 154.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: Angol és magyar
2012

Nagy E, Tornai-Lehoczki J, Péter G: The occurrence of the food spoilage yeast Yarrowia lipolytica and related yeast species in meat and raw milk in Hungary, In: Szerk.: Černi Silvija, Szerk.: Šeruga Musić Martina, Szerk.: Škorić Dijana 5th Croatian Congress of Microbiology with International Participation, Book of Abstracts. Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2012. p. 90.
5th Croatian Congress of Microbiology with International Participation, Book of Abstracts
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:10 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
10
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
13
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
10

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )