Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 12.
Személyes adatok
Sik Beatrix
név Sik Beatrix
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím sik.beatrixsze.hu
telefonszám +36 96 566-684
mobiltelefon száma +36 30 657-6644
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2021
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Széchenyi István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Uhanovitage Rushanthi Chandimala (PhD) (2027/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerkémia; Extrakciós módszerek fejlesztése növényi hatóanyagok elemzéséhez; Gyógy-és fűszernövényekkel adalékolt funkcionális élelmiszerek fejlesztése és vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Sik Beatrix, Lakatos Erika, Márkus Anna, Székelyhidi Rita: Determination of the health-protective effect of ancient cereals and one possibility of increasing their functionality, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS -: p. -.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Sik Beatrix, Székelyhidi Rita, Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Ajtony Zsolt: Analytical procedures for determination of phenolics active herbal ingredients in fortified functional foods: an overview, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 248: (2) pp. 329-344.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2022

Csuti Aron, Sik Beatrix, Ajtony Zsolt: Measurement of Naringin from Citrus Fruits by High-Performance Liquid Chromatography–a Review, CRITICAL REVIEWS IN ANALYTICAL CHEMISTRY pp. 1-14.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2022

Sik Beatrix, Ajtony Zsolt, Lakatos Erika, Székelyhidi Rita: The effects of extraction conditions on the antioxidant activities, total polyphenol and monomer anthocyanin contents of six edible fruits growing wild in Hungary, HELIYON 8: (12) e12048
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2021

Kapcsándi Viktória, Hanczné Lakatos Erika, Sik Beatrix, Linka László Ádám, Székelyhidi Rita: Characterization of fatty acid, antioxidant, and polyphenol content of grape seed oil from different Vitis vinifera L. varieties, OCL - OILSEEDS AND FATS, CROPS AND LIPIDS 28: https://doi.org/10.1051/ocl/2021017
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2021

Sik Beatrix, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Ajtony Zsolt: Exploring the rosmarinic acid profile of dark chocolate fortified with freeze-dried lemon balm extract using conventional and non-conventional extraction techniques, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 147: 111520
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Sik Beatrix, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Ajtony Zsolt: Investigation of the long-term stability of various tinctures belonging to the lamiaceae family by HPLC and spectrophotometry method, CHEMICAL PAPERS / CHEMICKÉ ZVESTI 75: (11) pp. 5781-5791.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Sik Beatrix, Lakatos Hanczné Erika, Kapcsándi Viktória, Ajtony Zsolt: Conventional and nonconventional extraction techniques for optimal extraction processes of rosmarinic acid from six Lamiaceae plants as determined by HPLC-DAD measurement, JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 184: 113173
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2019

Sik Beatrix, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Hanczné Erika L., Ajtony Zsolt: Recent Advances in the Analysis of Rosmarinic Acid From Herbs in the Lamiaceae Family, NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 14: (7) p. 1934578X1986421.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2018

Kapcsándi Viktória, Barabás Attila, Sik Beatrix, Ajtony Zsolt, Lakatos Erika: Különböző laktóz koncentrációk hatása Kluyveromyces élesztőtörzsek szaporodási tulajdonságaira és etanoltermelési képességére, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS 59: (1) pp. 27-43.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:102 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
30
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
30
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
19
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
5
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
150
Témavezetés
témavezető Ajtony Zsolt
társ témavezető Kapcsándi Viktória
vezetés módja társ
fokozat PhD
a képzés kezdete 2017
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2021/08
a fokozatszerzés éve 2021
diszertáció Doi/handle elérés (értekezés, tézisek)
a védés adatai védés


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )