Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. XII. 19.
Személyes adatok
Kaszab Tímea
név Kaszab Tímea
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím Kaszab.Timeauni-mate.hu
telefonszám +36 1 305-7205
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2013
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2009 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Le Ba Thong (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) de Jonge Nóra (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület reológia,
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Siyum Zinabu Hailu, Pham Tung Thanh, Vozáry Eszter, Kaszab Tímea, Nguyen Lien Le Phuong, Baranyai László: Monitoring of banana’s optical properties by laser light backscattering imaging technique during drying, JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION In press:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Tóth Marcell, Kaszab Tímea, Meretei Anikó: Texture profile analysis and sensory evaluation of commercially available gluten-free bread samples, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 248: (6) pp. 1447-1455.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2021

Ibrahim A., Alghannam A. R., Eissa A., Firtha F., Kaszab T., Kovacs Z., Helyes L.: Preliminary study for inspecting moisture content, dry matter content, and firmness parameters of two date cultivars using NIR hyper-spectral imaging system, FRONTIERS IN BIOENGINEERING AND BIOTECHNOLOGY 9: 720630
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2021

Lambert-Meretei Anikó, Vozary Eszter, Kaszab Timea: Physical properties of raspberry and orange flavoured fruit syrups, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 17: (S1) pp. 157-165.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Kovacs Zoltan, Bodor Zsanett, Zinia Zaukuu John-Lewis, Kaszab Timea, Bazar George, Tóth Tamás, Mohácsi-Farkas Csilla: Electronic Nose for Monitoring Odor Changes of Lactobacillus Species during Milk Fermentation and Rapid Selection of Probiotic Candidates, FOODS 9: (11) 1539
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2020

Vitalis Flora, Zaukuu John-Lewis Zinia, Bodor Zsanett, Aouadi Balkis, Hitka Géza, Kaszab Timea, Zsom-Muha Viktoria, Gillay Zoltan, Kovacs Zoltan: Detection and Quantification of Tomato Paste Adulteration Using Conventional and Rapid Analytical Methods, SENSORS 20: (21) 6059
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
2018

Bodor Zsanett, Adrienn Koncz Fanni, Said Rashed Mahmoud, Kaszab Timea, Gillay Zoltan, Benedek Csilla, Kovacs Zoltan: Application of Near Infrared Spectroscopy and Classical Analytical Methods for the Evaluation of Hungarian Honey, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 14: (S1) pp. 11-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2013

Géczi G, Horváth M, Kaszab T, Alemany G G: No Major Differences Found between the Effects of Microwave-Based and Conventional Heat Treatment Methods on Two Different Liquid Foods, PLOS ONE 8: (1) e53720
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
2011

T. Kaszab, Z. Kovács, D. Szöllösi, A. Fekete: Prediction of Carrot Sensory Attributes by Mechanical Tests and Electronic Tongue, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (Special Issue) pp. 41-58.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2008

Firtha F, Fekete A, Kaszab T, Gillay B, Nogula-Nagy M, Kovács Z, Kantor D.B.: Methods for Improving Image Quality and Reducing Data Load of NIR Hyperspectral Images, SENSORS 8: pp. 3287-3298.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:122 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
98
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
98
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
28
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
52
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
160

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )