Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. XII. 01.
Személyes adatok
Kormosné Bugyi Zsuzsanna
név Kormosné Bugyi Zsuzsanna
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 486-4824
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2013
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2023 - Semmelweis Egyetem
további (Egyetemi docens)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Muskovics Gabriella (PhD) (2025/01)  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Az élelmiszerekben található allergén fehérjék és glutén meghatározására szolgáló analitikai módszertan alkalmazási környezetének fejlesztése.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Xhaferaj Majlinda, Muskovics Gabriella, Schall Eszter, Bugyi Zsuzsanna, Tömösközi Sándor, Scherf Katharina A.: Characterization of rye flours and their potential as reference material for gluten analysis, FOOD CHEMISTRY 408: 135148
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Xhaferaj Majlinda, Muskovics Gabriella, Schall Eszter, Bugyi Zsuzsanna, Tömösközi Sándor, Scherf Katharina A.: Development of a barley reference material for gluten analysis, FOOD CHEMISTRY 424: 136414
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Bugyi Z., Muskovics G., Tömösközi S.: Rethinking precautionary allergen labelling - Threshold doses, risk assessment approaches and analytical implications, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 52: (3) pp. 339-351.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2020

Schall Eszter, Scherf Katharina A., Bugyi Zsuzsanna, Hajas Lívia, Török Kitti, Koehler Peter, Poms Roland E., D'Amico Stefano, Schoenlechner Regine, Tömösközi Sándor: Characterisation and comparison of selected wheat (Triticum aestivum L.) cultivars and their blends to develop a gluten reference material, FOOD CHEMISTRY 313: 126049
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2020

Holzhauser Thomas, Johnson Philip, Hindley James P., O'Connor Gavin, Chan Chun-Han, Costa Joana, Fæste Christiane K., Hirst Barbara J., Lambertini Francesca, Miani Michela, Robert Marie-Claude, Röder Martin, Ronsmans Stefan, Bugyi Zsuzsanna, Tömösközi Sándor, Flanagan Simon D.: Are current analytical methods suitable to verify VITAL® 2.0/3.0 allergen reference doses for EU allergens in foods?, FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY 145: 111709
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 56
nyelv: angol
URL 
2018

Lívia Hajas, Katharina A Scherf, Kitti Török, Zsuzsanna Bugyi, Eszter Schall, Roland E Poms, Peter Koehler, Sándor Tömösközi: Variation in protein composition among wheat (Triticum aestivum L.) cultivars to identify cultivars suitable as reference material for wheat gluten analysis, FOOD CHEMISTRY 267: pp. 387-394.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 41
nyelv: angol
URL 
2015

Török Kitti, Hajas Lívia, Horváth Vanda, Schall Eszter, Bugyi Zsuzsanna, Kemény Sándor, Tömösközi Sándor: Identification of the factors affecting the analytical results of food allergen ELISA methods, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 241: (1) pp. 127-136.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
URL 
2013

Bugyi Zsuzsanna, Török Kitti, Hajas Lívia, Adonyi Zsanett, Popping Bert, Tömösközi Sándor: Comparative study of commercially available gluten ELISA kits using an incurred reference material, QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS 5: (1) pp. 79-87.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
2012

Zsuzsanna Bugyi, Kitti Török, Lívia Hajas, Zsanett Adonyi, Roland E Poms, Bert Popping, Carmen Diaz-Amigo, Sandra Kerbach, Sándor Tömösközi: Development of incurred reference material for improving conditions of gluten quantification, JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL 95: (2) pp. 382-387.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2010

Bugyi Zs, Nagy J, Török K, Hajas L, Tömösközi S: Towards development of incurred materials for quality assurance purposes in the analysis of food allergens, ANALYTICA CHIMICA ACTA 672: (1-2) pp. 25-29.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:189 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
47
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
44
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
251


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )