Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. V. 05.
Személyes adatok
név Kormosné Bugyi Zsuzsanna
születési év 1984
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témakiíró)
Elérhetőségek
drótpostacím bugyimail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-3865
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2013
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
további (Egyetemi tanársegéd)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Az élelmiszerekben található allergén fehérjék meghatározására szolgáló analitikai módszertan alkalmazási környezetének fejlesztése.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Török Kitti, Hajas Lívia, Horváth Vanda, Schall Eszter, Bugyi Zsuzsanna, Tömösközi Sándor: Identification of key effects causing weak performance of allergen analysis in processed food matrices, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 45: (1) pp. 45-53.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

L. Hajas, K. A. Scherf, Zs. Bugyi, K. Török, E. Schall, P. Köhler, S. Tömösközi: ELISA response and gliadin composition of different wheat cultivars grown in multiple harvest years, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA :
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

K Török, E Schall, L Hajas, Zs Bugyi, S Tömösközi: The behavior of hypersensitivity-causing proteins during food processing, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 62: (3) pp. 1161-1175.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol és magyar
2015

Török K, Hajas L, Bugyi Zs, Balázs G, Tömösközi S: Investigation of the effects of food processing and matrix components on the analytical results of ELISA using and incurred gliadin reference material candidate, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 44: (3) pp. 390-399.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2015

Gell Gy, Kovács K, Molnár I, Bugyi Zs, Tömösközi S, Juhász A: Celiac disease specific prolamin peptide content of wheat relatives and wild species determined by ELISA assays and bioinformatics analyses., CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 43: (1) pp. 133-143.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

Török Kitti, Hajas Lívia, Horváth Vanda, Schall Eszter, Bugyi Zsuzsanna, Kemény Sándor, Tömösközi Sándor: Identification of the factors affecting the analytical results of food allergen ELISA methods, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 241: (1) pp. 127-136.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
2014

Török K, Horváth V, Horváth Á, Hajas L, Bugyi Zs, Tömösközi S: Investigation of incurred single- and multi-component model food matrices for the determination of food proteins triggering allergy and coeliac disease, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 239: (6) pp. 923-932.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2013

Bugyi Zsuzsanna, Török Kitti, Hajas Lívia, Adonyi Zsanett, Popping Bert, Tömösközi Sándor: Comparative study of commercially available gluten ELISA kits using an incurred reference material, QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS 5: (1) pp. 79-87.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2012

Zsuzsanna Bugyi, Kitti Török, Lívia Hajas, Zsanett Adonyi, Carmen Diaz-Amigo, Bert Popping, Sandra Kerbach, Sándor Tömösközi: Development of incurred reference material for improving conditions of gluten quantification, JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL 95: (2) pp. 382-387.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2010

Bugyi Zs, Nagy J, Török K, Hajas L, Tömösközi S: Towards development of incurred materials for quality assurance purposes in the analysis of food allergens, ANALYTICA CHIMICA ACTA 672: (1-2) pp. 25-29.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:27 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
24
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
27
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
28

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )