Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 30.
Személyes adatok
Salamon Rozália Veronika
név Salamon Rozália Veronika
intézmény neve
doktori iskola
PTE Kémia Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Kémia Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Pécsi Tudományegyetem
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2011 - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (további intézmény)
további (egyetemi docens)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Ambrus Ágota (PhD) (2026/08)  KDI-PTE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszertudomány
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Ciocan Marius Eduard, Salamon Rozalia Veronika, Ambrus Ágota, Codina Georgiana Gabriela, Chetrariu Ancuta, Dabija Adriana: Brewing with Unmalted and Malted Sorghum: Influence on Beer Quality, FERMENTATION 9: (5) pp. 490-507.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Ciocan Marius Eduard, Salamon Rozália Veronika, Dabija Adriana, Ambrus Ágota, Codina Georgiana Gabriela, Chetrariu Ancuta: Brewing with buckwheat and sorghum: impact on beer quality, SCIENTIFIC STUDY AND RESEARCH-CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING BIOTECHNOLOGY FOOD INDUSTRY 24: (3) pp. 219-232.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2023

Ciocan Marius Eduard, Salamon Rozália Veronika, Ambrus Ágota, Codină Georgiana Gabriela, Chetrariu Ancuța, Dabija Adriana: Use of Unmalted and Malted Buckwheat in Brewing, APPLIED SCIENCES-BASEL 13: (4) 2199
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Salamon Rozália Veronika, Dabija Adriana, Ferencz Ágota, Tankó György, Ciocan Marius Eduard, Codină Georgiana Gabriela: The Effect of Dry Hopping Efficiency on β-Myrcene Dissolution into Beer, PLANTS-BASEL 11: (8) 1043
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

András Csaba Dezső, Mátyás László, Ráduly Botond, Salamon Rozália Veronika: Increasing the Prediction Efficiency of Hansen Solubility Parameters in Supercritical Fluids, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 63: (2) pp. 286-293.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Vincze Éva Boglárka, Salamon Rozália Veronika, Kovács Erika, Mara Gyöngyvér: Effect of metal tolerant plant growth promoting rhizobacteria on bean growth, cadmium and zinc uptake and stress responses, ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL 17: (4) pp. 803-811.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2018

András Cs D, Mátyás L, Ráduly B, Salamon R V, Székely E: Increasing the prediction power of Hansen solubility parameters in supercritical fluids, In: Kmecz, Ildikó (szerk.) Application of supercritical fluids 2018 conference. [Szuperkritikus oldószerek analitikai és műveleti alkalmazása konferencia], BME Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszék (2018) p. 25.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2017

Albert Csilla, Gombos Sándor, Salamon Rozália Veronika, Prokisch József, Csapó János: Production of highly nutritious functional food with the supplementation of wheat flour with lysine, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 10: (1) pp. 5-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Bálint J, Zytynska S E, Salamon R V, Mehrparvar M, Weisser W W, Schmitz O J, Benedek K, Balog A: Intraspecific differences in plant chemotype determines the structure of arthropod food webs, OECOLOGIA 180: (3) pp. 797-807.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2015

Salamon R V, Vargáné Visi É, András Cs D, Csapóné Kiss Zs, Csapó J: Synthetic methods to obtain conjugated linoleic acids (CLAs) by catalysis – A review, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (2) pp. 229-234.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:15 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
88
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
94
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
57


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )