Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. III. 01.
Személyes adatok
Lugasi Andrea
név Lugasi Andrea
intézmény neve
doktori iskola
ELTE Hevesy György Kémia Doktori Iskola (oktató)
MATE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása ELTE Hevesy György Kémia Doktori Iskola 1%
MATE Környezettudományi Doktori Iskola 4%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 50%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 30%
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola 15%
Elérhetőségek
drótpostacím Lugasi.Andreauni-bge.hu
telefonszám +36 1 374-6208
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága elméleti orvostudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Semmelweis Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem (további intézmény)
további (tanszékvezető főiskolai tanár, dékán)
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem
egyetemi oktató
2007 - OÉTI (további intézmény)
2001 - OÉTI (további intézmény)
1985 - OÉTI (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Brandt Sára PhD 2007  BTDI

abszolutóriumot szerzett:
Györéné Kis Gyöngyi (PhD) 2012/08  KTDI-SzIE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) AlOudat Mohannad Mohammad Jadee' (PhD) (2022/08)  ÉDI
Papp Andrea Ibolya (PhD) (2022/01)  TÉDI
(50%) Sinkáné Hidvégi Hedvig (PhD) (2022/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszeranalitika, élelmiszerekben lejátszódó szabad gyökös reakciók, fenntartható táplálkozástudomány, természetes antioxidánsok szerepe a betegségek prevenciójában, élelmiszerszabályozás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2021

AlOudat Mohannad, Magyar Norbert, Sarkadi Lívia Simon, Lugasi Andrea: Nutritional Content Of Ready-To-Eat Meals Sold In Groceries In Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE 100318
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Aloudat M., Papp A., Magyar N., Sarkadi L. Simon, Lugasi A.: Nutritional Value of Traditional and Modern Meals, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (4) pp. 491-497.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

AlOudat Mohannad, Papp Andrea, Lugasi Andrea, Sarkadi Lívia: Application of Nutritional Alalyisis Software for Comparison of Nutritional Value of Traditional Meals, In: Antal, Emese; Biró, Lajos; Gelencsér, Éva; Lugasi, Andrea; Rurik, Imre (szerk.) Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2019) p. 12.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Zsófia Fekete-Frojimovics, Beatrix Lenkovics, Kinga Magyarné Horváth, Tímea Jakuschné Kocsis, Andrea Lugasi: Study of basic taste recognition among the tourism and catering management students of the Budapest Business School, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 64: (2) pp. 2030-2035.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2018

Lugasi Andrea: Szabadgyök-kutatás évitzedei. Szabad gyökök és antioxidánsok az élelmiszerekben, szerepük a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában., KALEIDOSCOPE: MŰVELŐDÉS- TUDOMÁNY- ÉS ORVOSTÖRTÉNETI FOLYÓIRAT 9: (16) pp. 182-201.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2018

Lugasi Andrea: Régi magyar állatfajtáink táplálkozási értékei, In: Tardy, János; Dévai, György (szerk.) A biodiverzitásról másképp 1-3., Magyar Természettudományi Társulat (2018) pp. 246-257.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2015

Lugasi A, Bakacs M, Martos É: Caffeine intake in Hungary - a population based estimation., ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (2) pp. 242-250.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

Lugasi A, Kádár G, Alb K, Schreiber Molnár E, Martos É: Caffeine content of conventional and non conventional foods on the Hungarian market, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (1) pp. 86-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2008

Siró I, Kápolna E, Kápolna B, Lugasi A: Functional food, APPETITE 51: (3) pp. 456-467.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 244
nyelv: angol
2006

Brandt S, Pék Z, Barna É, Lugasi A, Helyes L: Lycopene content and colour of ripening tomatoes as affected by environmental conditions, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (4) pp. 568-572.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 258
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:504 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
688
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
590
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
36 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
165
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
112
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2507
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
2007 habilitáció, Szent István Egyetem, Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )