Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. IV. 01.
Személyes adatok
Lugasi Andrea
név Lugasi Andrea
intézmény neve
doktori iskola
ELTE Hevesy György Kémia Doktori Iskola (oktató)
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása ELTE Hevesy György Kémia Doktori Iskola 1%
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola 5%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 29%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 50%
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola 15%
Elérhetőségek
drótpostacím Lugasi.Andreauni-bge.hu
telefonszám +36 1 374-6208
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága elméleti orvostudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Semmelweis Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem (további intézmény)
további (tanszékvezető főiskolai tanár, dékán)
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem
egyetemi oktató
2007 - OÉTI (további intézmény)
2001 - OÉTI (további intézmény)
1985 - OÉTI (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Brandt Sára PhD 2007  BTDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Györéné Kis Gyöngyi (PhD) 2012/08  KTDI-SzIE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) AlOudat Mohannad Mohammad Jadee' (PhD) (2022/08)  ÉDI
Papp Andrea Ibolya (PhD) (2022/01)  TÉDI
(50%) Sinkáné Hidvégi Hedvig (PhD) (2022/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszeranalitika, élelmiszerekben lejátszódó szabad gyökös reakciók, fenntartható táplálkozástudomány, természetes antioxidánsok szerepe a betegségek prevenciójában, élelmiszerszabályozás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2018

Lugasi Andrea: Szabadgyök-kutatás évitzedei. Szabad gyökök és antioxidánsok az élelmiszerekben, szerepük a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában., KALEIDOSCOPE MŰVELŐDÉS- TUDOMÁNY- ÉS ORVOSTÖRTÉNETI FOLYÓIRAT 9: (16) pp. 182-201.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2018

Zsófia Fekete-Frojimovics, Beatrix Lenkovics, Kinga Magyarné Horváth, Tímea Jakuschné Kocsis, Andrea Lugasi: Study of basic taste recognition among the tourism and catering management students of the Budapest Business School, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 64: (2) pp. 2030-2035.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

A Ombódi, A Lugasi, H G Daood, M Berki, L Helyes: Water supply and temperature effects on some nutritive constituents of direct sown onion, NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 44: (1) pp. 245-249.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

Ombódi Attila, Pék Zoltán, Szuvandzsiev Péter, Lugasi Andrea, Ledóné Darázsi Hajnalka, Helyes Lajos: Effect of coloured shade nets on some nutritional characteristics of a kapia type pepper grown in plastic tunnel., COLUMELLA: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND ENVIRONMENTAL SCIENCES 3: (2) pp. 25-33.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2016

Lugasi Andrea: Az intenzív édesítőszerek biztonságossága, ORVOSI HETILAP 157: (suppl 1) pp. 14-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Helyes L, Nagy ZS, Daood H, Pék Z, Lugasi A: The simultaneous effect of heat stress and water supply on total polyphenol content of eggplant, APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH 13: (2) pp. 583-595.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

Lugasi A, Bakacs M, Martos É: Caffeine intake in Hungary - a population based estimation., ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (2) pp. 242-250.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Lugasi A, Kádár G, Alb K, Schreiber Molnár E, Martos É: Caffeine content of conventional and non conventional foods on the Hungarian market, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (1) pp. 86-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Effect of irrigation on processing tomato yield and antioxidant components., TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 36: (6) pp. 702-709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
2008

Siró I, Kápolna E, Kápolna B, Lugasi A: Functional food, APPETITE 51: (3) pp. 456-467.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 244
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:280 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
662
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
562
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
36 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
165
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
109
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2330
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
2007 habilitáció, Szent István Egyetem, Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )