Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. VIII. 06.
Személyes adatok
Lugasi Andrea
név Lugasi Andrea
intézmény neve
doktori iskola
ELTE Kémia Doktori Iskola (oktató)
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola (témakiíró)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása ELTE Kémia Doktori Iskola 1%
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola 5%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 29%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 50%
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola 15%
Elérhetőségek
drótpostacím Lugasi.Andreauni-bge.hu
telefonszám +36 1 374-6208
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága elméleti orvostudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Semmelweis Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem (további intézmény)
további (tanszékvezető főiskolai tanár, dékán)
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem
egyetemi oktató
2007 - OÉTI (további intézmény)
2001 - OÉTI (további intézmény)
1985 - OÉTI (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Brandt Sára PhD 2007  BTDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Györéné Kis Gyöngyi (PhD) 2012/08  KTDI-SzIE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Papp Andrea Ibolya (PhD) (2022/01)  TÉDI
(50%) Sinkáné Hidvégi Hedvig (PhD) (2022/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszeranalitika, élelmiszerekben lejátszódó szabadgyökös reakcióktáplálkozástudomány, természetes antioxidánsok szerepe a betegségek prevenciójában, élelmiszerszabályozásfenntartható táplálkozás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2016

Lugasi Andrea: Az intenzív édesítőszerek biztonságossága, ORVOSI HETILAP 157: (suppl 1) pp. 14-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Lugasi A, Kádár G, Alb K, Schreiber Molnár E, Martos É: Caffeine content of conventional and non conventional foods on the Hungarian market, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 44: (1) pp. 86-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Pék Z, Daood H, Lugasi A, Fenyvesi L, Helyes L: Visible reflectance and content of isomeric ratio of lycopene in commercial and elevated lycopene tomato varieties by different technological traits, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 43: (1) pp. 105-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
2014

Helyes L, Lugasi A, Daood HG, Pék Z: The simultaneous effect of water supply and genotype on yield quantity, antioxidants content and composition of processing tomatoes, NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 42: (1) pp. 143-149.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
2014

Szuvandzsiev P, Helyes L, Lugasi A, Szántó Cs, Baranowski P, Pék Z: Estimation of antioxidant components of tomato using VIS-NIR reflectance data by handheld portable spectrometer., INTERNATIONAL AGROPHYSICS 28: (4) pp. 521-527.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2012

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Effect of irrigation on processing tomato yield and antioxidant components., TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 36: (6) pp. 702-709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
DOI 
2008

Siró I, Kápolna E, Kápolna B, Lugasi A: Functional food, APPETITE 51: (3) pp. 456-467.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 244
nyelv: angol
2005

Lugasi A, Blazovics A, Hagymasi K, Kocsis I, Kery A: Antioxidant effect of squeezed juice from black radish (Raphanus sativus L. var niger) in alimentary hyperlipidaemia in rats., PHYTOTHERAPY RESEARCH 19: (7) pp. 587-591.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
DOI 
2003

Lugasi A, Biro L, Hovarie J, Sagi KV, Brandt S, Barna E: Lycopene content of foods and lycopene intake in two groups of the Hungarian population, NUTRITION RESEARCH 23: (8) pp. 1035-1044.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
DOI 
1998

Lugasi A, Dworschák E, Blázovics A, Kéry Á: Antioxidant and free radical scavenging properties of squeezed juice from black radish (Raphanus sativus L. Var, niger) root, PHYTOTHERAPY RESEARCH 12: pp. 502-506.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 47
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:390 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
281
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
524
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
36 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
88
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
64
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2026
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
2007 habilitáció, Szent István Egyetem, Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )