Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 14.
Személyes adatok
Lugasi Andrea
név Lugasi Andrea
intézmény neve
doktori iskola
ELTE Hevesy György Kémia Doktori Iskola (oktató)
MATE Környezettudományi Doktori Iskola (témavezető)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola (témakiíró)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása ELTE Hevesy György Kémia Doktori Iskola 1%
MATE Környezettudományi Doktori Iskola 4%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 1%
BGE Vállalkozás-és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola 14%
Elérhetőségek
drótpostacím Lugasi.Andreauni-bge.hu
telefonszám +36 1 374-6208
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága elméleti orvostudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Semmelweis Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem (további intézmény)
további (főiskolai tanár, dékán)
2013 - Budapesti Gazdasági Egyetem
egyetemi oktató
2007 - OÉTI (további intézmény)
2001 - OÉTI (további intézmény)
1985 - OÉTI (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) AlOudat Mohannad Mohammad Jadee' PhD 2023  ÉDI
(50%) Brandt Sára PhD 2007  BTDI

abszolutóriumot szerzett:
Györéné Kis Gyöngyi (PhD) 2012/08  KTDI-SzIE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Csulak Gergely (PhD) (2026/01)  ÉDI
(50%) Györéné Kis Gyöngyi (PhD) (2024/08)  KTDI-SzIE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszeranalitika, élelmiszerekben lejátszódó szabad gyökös reakciók, fenntartható táplálkozástudomány, természetes antioxidánsok szerepe a betegségek prevenciójában, élelmiszerszabályozás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2023

Lugasi Andrea: Tropane alkaloids in food – real and perceived risks, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 69: (1) pp. 4317-4336.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

AlOudat Mohannad, Magyar Norbert, Simon Sarkadi Livia, Shaikh Ayaz Mukarram, Lugasi Andrea: Nutrient Content of Single-Dose Ready-To-Eat Meals Delivered by Catering Industry in Hungary, Journal of Culinary Science and Technology
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Fodor F., Katics M., Lefler K.K., Kovács É., Balogh K., Lugasi A., Urbányi B., Hegyi Á.: Effect of nutritionally complete feed with different fatty acid profile on the fatty acid composition of common carp fillet, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

AlOudat Mohannad, Magyar Norbert, Sarkadi Lívia Simon, Lugasi Andrea: Nutritional Content Of Ready-To-Eat Meals Sold In Groceries In Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE 24: 100318
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2020

Aloudat M., Papp A., Magyar N., Simon-Sarkadi L., Lugasi A.: Nutritional Value of Traditional and Modern Meals: Jordan and Hungary, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (4) pp. 491-497.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2014

Szuvandzsiev P, Helyes L, Lugasi A, Szántó Cs, Baranowski P, Pék Z: Estimation of antioxidant components of tomato using VIS-NIR reflectance data by handheld portable spectrometer., INTERNATIONAL AGROPHYSICS 28: (4) pp. 521-527.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
URL 
2008

Siró I, Kápolna E, Kápolna B, Lugasi A: Functional food, APPETITE 51: (3) pp. 456-467.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1000
nyelv: angol
URL 
2006

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Tomato fruit quality and content depend on stage of maturity., HORTSCIENCE 41: (6) pp. 1400-1401.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 92
nyelv: angol
URL 
2006

Brandt S, Pék Z, Barna É, Lugasi A, Helyes L: Lycopene content and colour of ripening tomatoes as affected by environmental conditions, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (4) pp. 568-572.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 308
nyelv: angol
URL 
2005

Pogonyi Á, Pék Z, Helyes L, Lugasi A: Effect of grafting on the tomato’s yield quality and main fruit components in spring forcing., ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 34: (4) pp. 453-462.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 147
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:1592 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
723
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
626
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
36 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
161
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
129
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
5131
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
2007 habilitáció, Szent István Egyetem, Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )