Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. VI. 12.
Személyes adatok
név Batáné Vidács Ildikó
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím i.vidacscfri.hu
telefonszám +36 30 519-5768
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1993 - Agrár-környezettudományi Kutatóintézet, Nemzeti Agrárkutatási és Innov. Központ (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Kosztik Judit (PhD) (2020/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület hagyományos és molekuláris mikrobiológiai, kombinált kezelések, tejsavbaktériumok, pro- és prebiotikumok, mikotoxin bontás
jelenlegi kutatásainak tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2018

Molnár Helga, Ildikó Bata-Vidács, Erzsébet Baka, Zsuzsanna Cserhalmi, Sándor Ferenczi, Rita Tömösközi-Farkas, Nóra Adányi, András Székács: The effect of different decontamination methods on the microbial load, bioactive components, aroma and colour of spice paprika, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 131-140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

BATA-VIDÁCS I, BAKA E, TÓTH Á, CSERNUS O, LUZICS SZ, ADÁNYI N, SZÉKÁCS A, KUKOLYA J: Investigation of regional differences of the dominant microflora of spice paprika by molecular methods, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 109-117.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

Molnár H, Kónya É, Zalán Zs, Bata-Vidács I, Tömösközi-Farkas R, Székács A, Adányi N: Chemical characteristics of spice paprika of different origins, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 54-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Ákos Tóth, Erzsébet Baka, Ildikó Bata-Vidács, Szabina Luzics, Judit Kosztik, Erika Tóth, Zsuzsa Kéki, Peter Schumann, András Táncsics, István Nagy, Endre Sós, József Kukolya: Micrococcoides hystricis gen. nov., sp. nov., a novel member of the family Micrococcaceae, phylum Actinobacteria, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 67: (8) pp. 2758-2765. pp. 2758-2765.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

É Kónya, E Szabó, I Bata-Vidács, T Deák, M Ottucsák, N Adányi, A Székács: Quality management in spice paprika production as a synergy of internal and external quality measures, INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL, BIOMOLECULAR, AGRICULTURAL, FOOD AND BIOTECHNOLOGICAL ENGINEERING 10: (3) pp. 160-166.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2015

Tóth Á, Baka E, Luzics Sz, Bata-Vidács I, Nagy I, Bálint B, Herczeg R, Olasz F, Wilk T, Nagy T, Kriszt B, Nagy I, Kukolya J: Plant polysaccharide degrading enzymes system of Thermobifida cellulosilytica TB100T revealed by de novo genome project data, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE &: Paper 10.1556/066.2016.0014. 13 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Ildikó Bata-Vidács, Nóra Adányi, Judit Beczner, József Farkas, András Székács: Nanotechnology and microbial food safety, In: A Mendez, Vilas Microbial pathogens and strategies for combating them: science, technology and education. Spain: Formatex Research Center, 2013. pp. 155-169. (3.)
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2009

Beczner Judit, Batáné Vidács Ildikó: Microbiology of plant foods and related aspects, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 38: (Suppl.) pp. 99-115.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
2002

Farkas J, Andrassy E, Beczner J, Vidacs I, Meszaros L: Utilizing Luminometry For Monitoring Growth of Listeria Monocytogenes in Its Liquid or Gelified Monocultures And Cocultures With "acid-only" Lactococcus Lactis, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 73: (2-3) pp. 159-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
2002

Cserhalmi Zsuzsanna, Batáné Vidács Ildikó, Beczner Judit, Czukor Bálint: Inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Bacillus cereus by pulsed electric fields technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 3: pp. 41-45.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 52
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:62 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
38
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
96
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
75

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )