Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. XI. 12.
Személyes adatok
név Batáné Vidács Ildikó
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím i.vidacscfri.hu
telefonszám +36 30 519-5768
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1993 - Agrár-környezettudományi Kutatóintézet, Nemzeti Agrárkutatási és Innov. Központ (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Kosztik Judit (PhD) 2020/08  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület hagyományos és molekuláris mikrobiológiai, kombinált kezelések, tejsavbaktériumok, pro- és prebiotikumok, mikotoxin bontás
jelenlegi kutatásainak tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2019

Balogh Krisztián, Kövesi Benjámin, Zándoki Erika, Kulcsár Szabina, Ancsin Zsolt, Erdélyi Márta, Dobolyi Csaba, Bata-Vidács Ildikó, Inotai Katalin, Szekeres András, Mézes Miklós, Kukolya József: Effect of Sterigmatocystin or Aflatoxin Contaminated Feed on Lipid Peroxidation and Glutathione Redox System and Expression of Glutathione Redox System Regulatory Genes in Broiler Chicken, ANTIOXIDANTS 8: (7) 201
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Kukolya J, Bata-Vidács I, Luzics Sz, Tóth E, Kéki Zs, Schumann P, Táncsics A, Nagy I, Olasz F, Ákos Tóth: Xylanibacillus composti gen. nov., sp. nov., isolated from compost, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 68: (3) pp. 698-702.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár Helga, Ildikó Bata-Vidács, Erzsébet Baka, Zsuzsanna Cserhalmi, Sándor Ferenczi, Rita Tömösközi-Farkas, Nóra Adányi, András Székács: The effect of different decontamination methods on the microbial load, bioactive components, aroma and colour of spice paprika, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 131-140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2018

BATA-VIDÁCS I, BAKA E, TÓTH Á, CSERNUS O, LUZICS SZ, ADÁNYI N, SZÉKÁCS A, KUKOLYA J: Investigation of regional differences of the dominant microflora of spice paprika by molecular methods, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 109-117.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár H, Kónya É, Zalán Zs, Bata-Vidács I, Tömösközi-Farkas R, Székács A, Adányi N: Chemical characteristics of spice paprika of different origins, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 54-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2017

Tóth Á, Baka E, Luzics Sz, Bata-Vidács I, Nagy I, Bálint B, Herczeg R, Olasz F, Wilk T, Nagy T, Kriszt B, Nagy I, Kukolya J: Plant polysaccharide degrading enzymes system of Thermobifida cellulosilytica TB100T revealed by de novo genome project data, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (3) pp. 323-335.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Ákos Tóth, Erzsébet Baka, Ildikó Bata-Vidács, Szabina Luzics, Judit Kosztik, Erika Tóth, Zsuzsa Kéki, Peter Schumann, András Táncsics, István Nagy, Endre Sós, József Kukolya: Micrococcoides hystricis gen. nov., sp. nov., a novel member of the family Micrococcaceae, phylum Actinobacteria, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 67: (8) pp. 2758-2765.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2013

Csernus O, Bata-Vidács I, Farkas J, Beczner J: Effects of environmental conditions on growth of Aspergillus niger and Penicillium expansum., ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 42: (4) pp. 640-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2002

Farkas J, Andrassy E, Beczner J, Vidacs I, Meszaros L: Utilizing Luminometry For Monitoring Growth of Listeria Monocytogenes in Its Liquid or Gelified Monocultures And Cocultures With "acid-only" Lactococcus Lactis, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 73: (2-3) pp. 159-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
2002

Cserhalmi Zsuzsanna, Batáné Vidács Ildikó, Beczner Judit, Czukor Bálint: Inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Bacillus cereus by pulsed electric fields technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 3: pp. 41-45.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 52
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:78 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
111
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
111
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
86

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )