Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. X. 18.
Személyes adatok
Varga László
név Varga László
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (törzstag)
(tudományági) Doktori Tanács
(tudományági) Habilitációs Bizottság
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 95%
SzE SZE-WAMDI (tudományági) Doktori Tanács 3%
SzE SZE-WAMDI (tudományági) Habilitációs Bizottság 2%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím varga.laszlosze.hu
telefonszám +36 96 566-653
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2000
fokozat tudományága multidiszciplináris agrártudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-Magyarországi Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-magyarországi Egyetem
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2017
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Fábri Zsófia Nóra PhD 2018  SZE-WAMDI
Süle Judit PhD 2016  SZE-WAMDI
Jancsó András PhD 2015  WAMDI
Ásványi-Molnár Noémi PhD 2009  UIÁDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Korcz Evelin (PhD) 2018/08  SZE-WAMDI
(50%) Molnár Judit (PhD) 2018/01  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület tejtudomány (dairy science), élelmiszer-mikrobiológia (food microbiology)
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
állattenyésztési tudományok
Közlemények
2018

Korcz E, Kerényi Z, Varga L: Dietary fibers, prebiotics, and exopolysaccharides produced by lactic acid bacteria: potential health benefits with special regard to cholesterol-lowering effects, FOOD AND FUNCTION 9: (6) pp. 3057-3068.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2017

Nagy P, Fábri Zs N, Varga L, Reiczigel J, Juhász J: Effect of genetic and nongenetic factors on chemical composition of individual milk samples from dromedary camels (Camelus dromedarius) under intensive management, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 100: (11) pp. 8680-8693.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Varga L, Szigeti J: Use of ozone in the dairy industry: a review, INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY 69: (2) pp. 157-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2014

Varga L, Süle J, Nagy P: Short communication: Survival of the characteristic microbiota in probiotic fermented camel, cow, goat, and sheep milks during refrigerated storage, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 97: (4) pp. 2039-2044. pp. 2039-2044.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2014

Süle J, Kőrösi T, Hucker A, Varga L: Evaluation of culture media for selective enumeration of bifidobacteria and lactic acid bacteria, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY 45: (3) pp. 1023-1030.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
DOI 
2011

Varga L: Bacteriological quality of bottled natural mineral waters commercialized in Hungary, FOOD CONTROL 22: (3-4) pp. 591-595.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 43
nyelv: angol
DOI 
2007

Peles F, Wagner M, Varga L, Hein I, Rieck P, Gutser K, Keresztúri P, Kardos G, Turcsányi I, Béri B, Szabó A: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 118: (2) pp. 186-193.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 194
nyelv: angol
DOI 
2006

Varga L: Effect of acacia (Robinia pseudo-acacia L.) honey on the characteristic microflora of yogurt during refrigerated storage, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 108: (2) pp. 272-275.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 111
nyelv: angol
DOI 
2002

Varga L, Szigeti J, Kovács R, Földes T, Buti S: Influence of a Spirulina platensis biomass on the microflora of fermented ABT milks during storage, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 85: (5) pp. 1031-1038.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 63
nyelv: angol
DOI 
2000

Földes T, Bánhegyi I, Herpai Z, Varga L, Szigeti J: Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 89: (5) pp. 840-846.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 177
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:632 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
109
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
163
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
30
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
52
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
962

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )