Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. IX. 28.
Személyes adatok
Varga László
név Varga László
intézmény neve
Széchenyi István Egyetem
Egyetemi Habilitációs Bizottság
Egyetemi Doktori Tanács (elnök)
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (törzstag)
(tudományági) Habilitációs Bizottság (elnök)
Doktori Iskola Tanácsa (elnök)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 79%
SzE SZE-WAMDI (tudományági) Habilitációs Bizottság (elnök) 3%
SzE Egyetemi Habilitációs Bizottság 2%
SzE Egyetemi Doktori Tanács (elnök) 16%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
drótpostacím varga.laszlosze.hu
telefonszám +36 96 566-653
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2000
fokozat tudományága multidiszciplináris agrártudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-Magyarországi Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-magyarországi Egyetem
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2017
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Molnár Judit PhD 2020  SZE-WAMDI
(50%) Fábri Zsófia Nóra PhD 2018  SZE-WAMDI
Süle Judit PhD 2016  SZE-WAMDI
Jancsó András PhD 2015  WAMDI
Ásványi-Molnár Noémi PhD 2009  UIÁDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Alpár Botond György (PhD) 2023/08  SZE-WAMDI
(50%) Korcz Evelin (PhD) 2018/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Kajné Molnár Jázmin Tícia (PhD) (2026/08)  SZE-WAMDI
(50%) Katu Jim Kioko (PhD) (2026/08)  SZE-WAMDI
(50%) Szathmáry Miklós Zoltán (PhD) (2024/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület tejtudomány (dairy science), élelmiszer-mikrobiológia (food microbiology)
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
állattenyésztési tudományok
Közlemények
2021

Greff B., Lakatos E., Szigeti J., Varga L.: Co-composting with herbal wastes: potential effects of essential oil residues on microbial pathogens during composting, CRITICAL REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (5) pp. 457-511.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2021

Korcz E., Varga L.: Exopolysaccharides from lactic acid bacteria: techno-functional application in the food industry, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 110: pp. 375-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 133
nyelv: angol
URL 
2019

Nagy Péter, Juhász Judit, Reiczigel Jenő, Császár Gábor, Kocsis Róbert, Varga László: Circannual changes in major chemical composition of bulk dromedary camel milk as determined by FT-MIR spectroscopy, and factors of variation, FOOD CHEMISTRY 278: pp. 248-253.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2019

Tóth Tamás, Mwau P.J., George Bázár, Andrássy-Baka Gabriella, Hingyi H., Csavajda É., Varga L.: Effect of feed supplementation based on extruded linseed meal and fish oil on composition and sensory properties of raw milk and ultra-high temperature treated milk, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 99: 104552
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2018

Korcz E, Kerényi Z, Varga L: Dietary fibers, prebiotics, and exopolysaccharides produced by lactic acid bacteria: potential health benefits with special regard to cholesterol-lowering effects, FOOD AND FUNCTION 9: (6) pp. 3057-3068.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 162
nyelv: angol
URL 
2016

Varga L, Szigeti J: Use of ozone in the dairy industry: a review, INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY 69: (2) pp. 157-168.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 126
nyelv: angol
URL 
2007

Peles F, Wagner M, Varga L, Hein I, Rieck P, Gutser K, Keresztúri P, Kardos G, Turcsányi I, Béri B, Szabó A: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 118: (2) pp. 186-193.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 267
nyelv: angol
URL 
2006

Varga L: Effect of acacia (Robinia pseudo-acacia L.) honey on the characteristic microflora of yogurt during refrigerated storage, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 108: (2) pp. 272-275.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 146
nyelv: angol
URL 
2002

Varga L, Szigeti J, Kovács R, Földes T, Buti S: Influence of a Spirulina platensis biomass on the microflora of fermented ABT milks during storage, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 85: (5) pp. 1031-1038.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 153
nyelv: angol
URL 
2000

Földes T, Bánhegyi I, Herpai Z, Varga L, Szigeti J: Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 89: (5) pp. 840-846.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 243
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:1270 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
225
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
201
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
79
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
74
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2234

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )