Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. X. 22.
Személyes adatok
Bázár György
név Bázár György
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
SzIE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
telefonszám +36 82 505-800/2312
mobiltelefon száma +36 30 224-8059
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola
Jelenlegi munkahelyek
2015 - Szent István Egyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Czakó Bernadett PhD (2020/12)  ÁTDI-KE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Yakubu Haruna Gado (PhD) (2023/08)  ÁTDI-KE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Mezőgazdasági és ipari termékek vizsgálata közeli infravörös (NIR) spektroszkópia és elektronikus szenzorsorokon alapuló íz- és illatelemző technikák és sokváltozós kemometria segítségével.
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2019

Tóth Tamás, Mwau P.J., George Bázár, Andrássy-Baka Gabriella, Hingyi H., Csavajda É., Varga L.: Effect of feed supplementation based on extruded linseed meal and fish oil on composition and sensory properties of raw milk and ultra-high temperature treated milk, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 99: 104552
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Zaukuu John Lewis Zinia, Bazar George, Gillay Zoltan, Kovacs Zoltan: Emerging trends of advanced sensor based instruments for meat, poultry and fish quality– a review, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION In press:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2019

Vida O., Fábián J., Bazar G, Egri B., Tóth T.: The effect of dietary glycerol supplementation on milk production and composition, blood parameters and performance of lactating sows, LIVESTOCK SCIENCE 230: 103859
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Matyas Lukacs, George Bazar, Bernhard Pollner, Raphael Henn, Christian G Kirchler, Christian W Huck, Zoltan Kovacs: Near infrared spectroscopy as an alternative quick method for simultaneous detection of multiple adulterants in whey protein-based sports supplement, FOOD CONTROL 94: pp. 331-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2017

Aleksandar Slavchev, Zoltan Kovacs, Haruki Koshiba, Gyorgy Bazar, Bernhard Pollner, Albert Krastanov, Roumiana Tsenkova: Monitoring of water spectral patterns of lactobacilli development as a tool for rapid selection of probiotic candidates, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 25: (6) pp. 423-431.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

George Bazar, Zoltan Kovacs, Roumiana Tsenkova: Evaluating Spectral Signals to Identify Spectral Error, PLOS ONE 11: (1) e0146249
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

George Bazar, Viktoria Eles, Zoltan Kovacs, Robert Romvari, Andras Szabo: Multicomponent blood lipid analysis by means of near infrared spectroscopy, in geese, TALANTA 155: (1) pp. 202-211.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2016

György Bázár, Róbert Romvári, András Szabó, Tamás Somogyi, Viktória Éles, Roumiana Tsenkova: NIR detection of honey adulteration reveals differences in water spectral pattern, FOOD CHEMISTRY 194: pp. 873-880.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 55
nyelv: angol
URL 
2015

Bázár G, Kovács Z, Tanaka M, Furukawa A, Nagai A, Osawa M, Itakura Y, Sugiyama H, Tsenkova R: Water revealed as molecular mirror when measuring low concentrations of sugar with near infrared light, ANALYTICA CHIMICA ACTA 896: pp. 52-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2010

Bázár Gy, Szabó A, Romvári R: NIR based quality control of frying fat samples by means of Polar Qualification System, FOOD CONTROL 21: pp. 992-997.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:82 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
94
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
94
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
256


2020. X. 20.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2020. november 6-án 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )