Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. III. 09.
Személyes adatok
név Kotogán Alexandra
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Biológia Doktori Iskola (témavezető)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2017
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Szegedi Tudományegyetem
további (tudományos munkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Volford Bettina (PhD) (2022/08)  SzTE-BDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület fonalas gombák, hidroláz enzimek, lipáz, szintetikus reakciók, antioxidánsok, immobilizálási technikák
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
Közlemények
2019

Zambrano C, Kerekes EB, Kotogán A, Papp T, Vágvölgyi C, Krisch J, Takó M: Antimicrobial activity of grape, apple and pitahaya residue extracts after carbohydrase treatment against food-related bacteria, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 100: pp. 416-425.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Zambrano C, Kotogán A, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Mondal KC, Krisch J, Takó M: Mobilization of phenolic antioxidants from grape, apple and pitahaya residues via solid state fungal fermentation and carbohydrase treatment, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 457-465.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Kotogán A, Zambrano C, Kecskeméti A, Varga M, Szekeres A, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: An organic solvent-tolerant lipase with both hydrolytic and synthetic activities from the oleaginous fungus Mortierella echinosphaera, INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 19: (4) 1129
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Takó M, Kotogán A, Papp T, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi Cs: Purification and properties of extracellular lipases with transesterification activity and 1,3-regioselectivity from Rhizomucor miehei and Rhizopus oryzae, JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 27: (2) pp. 277-288.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2016

Kotogán A, Kecskeméti A, Szekeres A, Papp T, Chandrasekaran M, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi C, Takó M: Characterization of transesterification reactions by Mucoromycotina lipases in non-aqueous media, JOURNAL OF MOLECULAR CATALYSIS B-ENZYMATIC 127: pp. 47-55.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2015

Takó M, Kotogán A, Krisch J, Vágvölgyi Cs, Mondal KC, Papp T: Enhanced production of industrial enzymes in Mucoromycotina fungi during solid-state fermentation of agricultural wastes/by-products, ACTA BIOLOGICA HUNGARICA (1983-2018) 66: (3) pp. 348-360.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2014

Kotogán A, Németh B, Vágvölgyi Cs, Papp T, Takó M: Screening for extracellular lipase enzymes with transesterification capacity in Mucoromycotina strains, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 52: (1) pp. 73-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2014

Takó M, Kotogán A, Krisch J, Vágvölgyi Cs, Papp T: Utilization of oilseed residues and oat bran as substrates for β-glucosidase production by zygomycetous fungi, REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT 3: (1) pp. 49-54.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Kotogán A, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: Extracellular lipase production in solid state fermentation using agricultural and food industrial by-products as substrates, In: Dalmadi, I; Engelhardt, T; Bogó-Tóth, Zs; Baranyai, L; Bús-Pap, J; Mohácsi-Farkas, Cs (szerk.) Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2013) pp. 173-176.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2012

Takó M, Kotogán A, Németh B, Radulov I, Niţă LD, Tărău D, Dicu D, Tóth B, Papp T, Vágvölgyi Cs: Extracellular lipase production of zygomycetes fungi isolated from soil, REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT 1: (1) pp. 61-65.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:36 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
53
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
53
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
23
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
28
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
86
Témavezetés
témavezető Papp Tamás
társ témavezető Takó Miklós
vezetés módja társ
fokozat PhD
a képzés kezdete 2012
az abszolutórium megszerzésének várható ideje (év, hónap) 2015/08
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2015/08
a fokozatszerzés éve 2017
diszertáció az értekezés tézisei (magyar)az értekezés tézisei (angol nyelven)az értekezés
a védés adatai védés


2020. X. 20.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2020. november 6-án 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )