Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. IV. 12.
Személyes adatok
név Dóka Ottó
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím doka.ottosze.hu
telefonszám +36 96 503-400/3005
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága fizikai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1984 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szafner Gábor PhD 2014  UIÁDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Kulcsár Róbert (PhD) 2013/08  SZE-WAMDI
Kovács Mihály (PhD) 2016/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Barla Ferenc (PhD) (2022/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Agro- és Élelmiszerfizika. Fototermikus módszerek élelmiszeranalitikai alkalmazása. Színmérés
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
fizikai tudományok
Közlemények
2017

OTTÓ DÓKA, ANDREA BRUNORI, REZSŐ SCHMIDT, DANE BICANIC, GYÖRGY VÉGVÁRI: RUTIN IN BUCKWHEAT GRAIN MEAL DETERMINED BY UV PHOTOACOUSTIC SPECTROSCOPY AND HPLC, NOVA BIOTECHNOLOGICA ET CHIMICA 16: (1) pp. 61-67.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2017

M Kovács, O Dóka, D Bicanic, Zs Ajtony: Application of laser-based photoacoustic spectroscopy and colorimetry for quantification of anthocyanin in hard boiled candy, MICROCHEMICAL JOURNAL 135: pp. 100-104.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Szafner G, Németh Cs, Bicanic D, Lantos Z, Dóka O: Photopyroelectric assessment of the thermal effusivity of fresh hen egg and of rehydrated egg powders, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY 120: (1) pp. 363-368.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2015

O Dóka, D Bicanic, M Stéger-Máté, Gy Végvári: Application of photothermal methods for quantification of carotenoids in apricot jams, INTERNATIONAL JOURNAL OF THERMOPHYSICS 36: pp. 2370-2379.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2014

Németh K, Zsédely E, Dóka O, Schmidt J: Scheinbar umsetzbarer Energiegehalt des Glyzerins in der Legehennenfütterung und sein Einfluss auf die legeleistung siwie auf die Qualität des Hühnreies, EUROPEAN POULTRY SCIENCE 78: p. online.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: német
URL 
2011

Dóka O, Ficzek G, Bicanic D, Spruijt R, Luterotti S, Tóth M, Buijnsters JG, Végvári Gy: Direct photothermal techniques for rapid quantification of total anthocyanin content in sour cherry cultivars, TALANTA 84: (2) pp. 341-346.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
2010

D Bicanic, D Dimitrovski, S Luterotti, K Marković, C van Twisk, J G Buijnsters, O Dóka: Correlation of trans-lycopene measurements by the HPLC method with the optothermal and photoacoustic signals and the colour readings of fresh tomato homogenates, FOOD BIOPHYSICS 5: pp. 24-33.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2010

O Dóka, D Bicanic, J G Buijnsters, R Spruyt, S Luterotti, Gy Végvári: Exploiting direct and indirect methods for the detection of the total carotenoid content in dried pastas, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 230: pp. 813-819.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2004

O Dóka, D Bicanic, M H Dicko, M Slingerland: Photoacoustic approach to direct determination of the total phenolic content in red sorghum flours, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 52: pp. 2133-2136.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2002

O Dóka, D Bicanic: Determination of total polyphenolic content in red wines by means of the combined He-Ne laser optothermal window and Folin-Ciocalteu Colorimetry Assay, ANALYTICAL CHEMISTRY 74: pp. 2157-2161.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:113 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
78
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
115
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
322

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )