Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. I. 08.
Személyes adatok
Ajtony Zsolt
név Ajtony Zsolt
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 96 566-684
mobiltelefon száma +36 70 425-5546
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1989
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve ELTE
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Székelyhidi Rita PhD 2020  SZE-WAMDI
Bártfai Liza PhD 2015  WAMDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Élőné Györik Márta (PhD) 2002/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Sik Beatrix (PhD) (2021/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer-analitika.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2019

Sik Beatrix, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Hanczné Erika L., Ajtony Zsolt: Recent Advances in the Analysis of Rosmarinic Acid From Herbs in the Lamiaceae Family, NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 14: (7) p. 1934578X1986421.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2017

M Kovács, O Dóka, D Bicanic, Zs Ajtony: Application of laser-based photoacoustic spectroscopy and colorimetry for quantification of anthocyanin in hard boiled candy, MICROCHEMICAL JOURNAL 135: pp. 100-104.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Ajtony Z, Laczai N, Dravecz G, Szoboszlai N, Marosi Á, Marlok B, Streli C, Bencs L: Fast and direct screening of copper in micro-volumes of distilled alcoholic beverages by high-resolution continuum source graphite furnace atomic absorption spectrometry, FOOD CHEMISTRY 213: pp. 799-805.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2015

D Bicanic, M Streza, O Dóka, D Valinger, · S Luterotti, · Zs Ajtony, · Z Kurtanjek, · D Dadarlat: Non-destructive Measurement of Total Carotenoid Content in Processed Tomato Products: Infrared Lock-In Thermography, Near-Infrared Spectroscopy/Chemometrics, and Condensed Phase Laser-Based Photoacoustics—Pilot Study, INTERNATIONAL JOURNAL OF THERMOPHYSICS 36: (9) pp. 2380-2388.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

Bencs L, Laczai N, Ajtony Z: Model calculation of the characteristic mass for convective and diffusive vapor transport in graphite furnace atomic absorption spectrometry, SPECTROCHIMICA ACTA PART B-ATOMIC SPECTROSCOPY 109: pp. 52-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2013

Ajtony Z, Szoboszlai N, Bencs L, Viszket E, Mihucz VG: Determination of ethyl carbamate in wine by high performance liquid chromatography, FOOD CHEMISTRY 141: (2) pp. 1301-1305.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
2011

Polgári Zsófia, Ajtony Zsolt, Kregsamer Peter, Streli Christina, Mihucz Victor Gábor, Réti Andrea, Budai Barna, Kralovánszky Judit, Szoboszlai Norbert, Záray Gyula: Microanalytical method development for Fe, Cu and Zn determination in colorectal cancer cells, TALANTA 85: pp. 1959-1965.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2008

Ajtony Zs, Szoboszlai N, Suskó EK, Mezei P, György K, Bencs L: Direct sample introduction of wines in graphite furnace atomic absorption spectrometry for the simultaneous determination of arsenic, cadmium, copper and lead content, TALANTA 76: (3) pp. 627-634.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 90
nyelv: angol
URL 
2007

Ajtony Zs, Bencs L, Haraszi R, Szigeti J, Szoboszlai N: Study on the simultaneous determination of some essential and toxic trace elements in honey by multi-element graphite furnace atomic absorption spectrometry, TALANTA 71: (2) pp. 683-690.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 67
nyelv: angol
URL 
2005

Ajtony Z, Szoboszlai N, Bella Z, Bolla S, Szakal P, Bencs L: Determination of total selenium content in cereals and bakery products by flow injection hydride generation graphite furnace atomic absorption spectrometry applying in-situ trapping on iridium-treated graphite platforms, MICROCHIMICA ACTA 150: (1) pp. 1-8.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:234 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
97
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
92
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
5
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
335

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )