Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. IV. 01.
Személyes adatok
Engelhardt Tekla
név Engelhardt Tekla
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím teklaengelhardtgmail.com
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2016
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (további intézmény)
további (nem nevesített)
2014 - Szent István Egyetem
további (egyetemi tanársegéd)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Haykir Oktay (PhD) (2023/08)  ÉDI
(50%) Surányi Botond (PhD) (2023/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszerbiztonság, élelmiszermikrobiológia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
témakiírás Élelmiszerekből izolálható Listeria fajok versengése
Közlemények
2017

Tekla Engelhardt, Katalin Szakmár, Gabriella Kiskó, Csilla Mohácsi-Farkas, Olivér Reichart: Combined effect of NaCl and low temperature on antilisterial bacteriocin production of Lactobacillus plantarum ST202Ch, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 104-109.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
2016

Engelhardt Tekla, Ágoston Réka, Belák Ágnes, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: The suitability of the ISO 11290-1 method for the detection of Listeria monocytogenes, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 71: pp. 213-220.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2016

Szabó L, Tóth T, Engelhardt T, Rácz G, Mohácsi-Farkas Cs, Takács E, Wojnárovits L: Change in hydrophilicity of penicillins during advanced oxidation by radiolytically generated OH compromises the elimination of selective pressure on bacterial strains, SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT 551–552: pp. 393-403.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
2015

Tekla Engelhardt, Helena Albano, Gabriella Kiskó, Csilla Mohácsi-Farkas, Paula Teixeira: Antilisterial activity of bacteriocinogenic Pediococcus acidilactici HA6111-2 and Lactobacillus plantarum ESB 202 grown under pH and osmotic stress conditions, FOOD MICROBIOLOGY 48: pp. 109-115.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
2015

Engelhardt Tekla, Dalmadi István, Baranyai László, Mohácsi-Farkas Csilla: Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings, Corvinus University of Budapest
dokumentum típusa: Könyv/Konferenciakötet
nyelv: angol
2015

Diána Furulyás, Fruzsina Szigeti, Szabolcs Keszti, Tekla Engelhardt, Csilla Mohácsi-Farkas, Mónika Stéger-Máté, Éva Stefanovits-Bányai: Natural food preservative agents from fruits (quince, sea buckthorn and sour cherry), In: Engelhardt, Tekla; Dalmadi, István; Baranyai, László; Mohácsi-Farkas, Csilla (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings, Corvinus University of Budapest (2015) pp. 74-77.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2015

Furulyás D, Keszti Sz, Engelhardt T, Mohácsi-Farkas Cs, Stefanovits-Bányai É, Hegedűs A, Papp N, Stégerné-Máté M: Antibacterial effects of sour cherry and sea buckthorn, In: Alapi, Tünde; Ilisz, István (szerk.) Proceedings of the 21st International Symposium on Analytical and Environmental Problems, Szegedi Tudományegyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék (2015) pp. 336-340.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2013

Dalmadi I, Engelhardt T, Bogó-Tóth Zs, Baranyai L, Bús-Pap J, Mohácsi-Farkas Cs: Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar
dokumentum típusa: Könyv/Konferenciakötet
nyelv: angol
2013

Engelhardt T, Albano H, Kiskó G, Mohácsi-Farkas Cs, Teixeira P: Characterization of two bacteriocins active against Listeria species produced by Lactobacillus plantarum and Lactobacillus sakei, In: Dalmadi, I; Engelhardt, T; Bogó-Tóth, Zs; Baranyai, L; Bús-Pap, J; Mohácsi-Farkas, Cs (szerk.) Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2013) pp. 23-26.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2012

Engelhardt T, Ágoston R, Kiskó G, Mohácsiné Farkas Cs: Listeria monocytogenes hagyományos módszerrel való kimutatásának problémái, KONZERVÚJSÁG LVIV: (3-4) pp. 60-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:25 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
21
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
21
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
38
Témavezetés
témavezető Mohácsiné Farkas Csilla
társ témavezető Kiskó Gabriella
vezetés módja társ
fokozat PhD
a képzés kezdete 2011
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2014/08
a fokozatszerzés éve 2016
diszertáció Doi/handle elérés (értekezés, tézisek)
a védés adatai védés


2020. X. 20.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2020. november 6-án 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )