Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. X. 17.
Személyes adatok
Gere Attila
név Gere Attila
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
MATE Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7351
mobiltelefon száma +36 20 278-6768
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2016
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2021
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2015 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Benes Eszter Luca PhD 2023  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Biró Barbara (PhD) 2022/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Cao Xu (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Zulkarnain Abdul Hannan Bin (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Szakál Dorina (PhD) (2025/01)  GRTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Humán szemmozgásra ható tényezők szemkamerás vizsgálata, élelmiszerek fogyasztói elfogadása, fogyasztói termékfejlesztés, külön hangsúlyt fektetve a rovarokból készült élelmiszerekre.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2021

Gere Attila, Rácz Anita, Bajusz Dávid, Károly Héberger: Multicriteria decision making for evergreen problems in food science by sum of ranking differences, FOOD CHEMISTRY 344: 128617
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Gere Attila, Danner Lukas, Dürrschmid Klaus, Kókai Zoltán, Sipos László, Huzsvai László, Kovács Sándor: Structure of presented stimuli influences gazing behavior and choice, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 83: (1) p. 103915.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Porretta Sebastiano, Gere Attila, Radványi Dalma, Moskowitz Howard: Mind Genomics (Conjoint Analysis): The new concept research in the analysis of consumer behaviour and choice, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 84: pp. 29-33.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Gere Attila, Radványi Dalma, Héberger Károly: Which insect species can best be proposed for human consumption?, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 52: pp. 358-367.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Barbara Biró, Rebeka Fodor, Ildikó Szedljak, Klára Pásztor-Huszár, Attila Gere: Buckwheat-pasta enriched with silkworm powder: Technological analysis and sensory evaluation, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 116: 108542
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2017

Gere Attila, Székely Géza, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Sipos László: Readiness to adopt insects in Hungary, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 59: (July) pp. 81-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 62
nyelv: angol
URL 
2016

Bagdi A, Tóth B, Lőrincz R, Szendi Sz, Gere A, Kókai Z, Sipos L, Tömösközi S: Effect of aleurone-rich flour on composition, baking, textural, and sensory properties of bread, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 65: pp. 762-769.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
URL 
2016

Gere A, Danner L, Antoni N d, Kovács S, Dürrschmid K, Sipos L: Visual attention accompanying food decision process: an alternative approach to choose the best model, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 51: pp. 1-7.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
2015

Gere A, Sipos L, Héberger K: Generalized Pairwise Correlation and method comparison: Impact assessment for JAR attributes on overall liking, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 43: pp. 88-96.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2014

A Gere, L Sipos, V Loso, A Györey, S Kovacs, L Huzsvai, A Nabradi, Z Kókai: Applying parallel factor analysis and Tucker-3 methods on sensory and instrumental data to establish preference maps., JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 94: (15) pp. 3213-3225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:165 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
181
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
179
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
94
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
50
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
888
Témavezetés
témavezető Sipos László
vezetés módja egyéni
fokozat PhD
a képzés kezdete 2012
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2015/08
a fokozatszerzés éve 2016
diszertáció Doi/handle elérés (értekezés, tézisek)
a védés adatai védés

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )