Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Hallgatói adatlap
 Nyomtatási kép
Személyes adatok
Fábri Zsófia Nóra
név Fábri Zsófia Nóra
intézmény neve Széchenyi István Egyetem
doktori iskola SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola
Elérhetőségek
drótpostacím fsophie20gmail.com
telefonszám +36 96 566-653
Témavezetés
témavezető Varga László
társ témavezető Nagy Péter
vezetés módja társ
fokozat PhD
a képzés kezdete 2012
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2015/01
a fokozatszerzés éve 2018
diszertáció Doi/handle elérés (értekezés, tézisek)
a védés adatai védés
Jelenlegi munkahelyek
2014 - Széchenyi István Egyetem
további (egyetemi tanársegéd)
Közlemények
2017

Nagy P, Fábri Zs N, Varga L, Reiczigel J, Juhász J: Effect of genetic and nongenetic factors on chemical composition of individual milk samples from dromedary camels (Camelus dromedarius) under intensive management, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 100: (11) pp. 8680-8693.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Fábri Zs N, Varga L, Reiczigel J, Nagy P: A nyers tevetej beltartalmának hosszú távú nyomon követése és a beltartalmat befolyásoló tényezők [Long-term monitoring of changes in physicochemical composition of raw camel milk (Camelus dromedarius) and factors affecting gross composition], In: Szerk.: Szalka Éva, Szerk.: Bali Papp Ágnes XXXVI. Óvári Tudományos Nap: Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban I-II. Mosonmagyaróvár: Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, 2016. pp. 113-121.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2014

Fábri Zs N, Varga L, Nagy P: A tevetej termelése, általános jellemzői, összetétele és egészségre gyakorolt jótékony hatásai. Irodalmi összefoglaló. 1. Fizikai és kémiai jellemzők, fehérje- és zsírtartalom (Production, general characteristics, chemical composition and health benefits of camel milk. Literature review. 1. Physical and chemical properties, protein and fat contents), MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 136: (8) pp. 485-493.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: magyar
2014

Fábri Zs N, Nagy P, Varga L: A tevetej termelése, általános jellemzői, összetétele és egészségre gyakorolt jótékony hatásai. Irodalmi összefoglaló. 2. Tejcukor-, ásványianyag- és vitamintartalom, egészségügyi előnyök (Production, general characteristics, chemical composition and health benefits of camel milk. Literature review. 2. Lactose, minerals and vitamin contents, health benefits), MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 136: (9) pp. 553-557.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: magyar
2014

Fábri Zs N, Varga L, Nagy P: A tevetej jellemző tulajdonságai és emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásai, In: Szerk.: Sn XXXV. Óvári Tudományos Nap: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei [előadások és poszterek teljes anyaga CD]. Mosonmagyaróvár: Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, 2014. pp. 219-223.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
URL 
2012

Kapcsándi Viktória, Lakatos Erika, Fábri Zsófia Nóra, Neményi Miklós: Narancslé mikrohullámú hőkezelése, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS 54: (2) pp. 39-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: magyar
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
6
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
8
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
6
Kutatás
kutatási terület A kísérletek célja annak megállapítása, hogy a különböző endogén és exogén tényezők milyen hatással vannak a nyers tevetej beltartalmi összetételére és szomatikus sejtszámára.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )