Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. V. 19.
Személyes adatok
Pauk János
név Pauk János
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzTE Biológia Doktori Iskola 19%
MATE Növénytudományi Doktori Iskola 81%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. III. 01.)
Elérhetőségek
drótpostacím janos.paukgabonakutato.hu
telefonszám +36 62 435-235/2234
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1993
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1984 - Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság (további intézmény)
tudományos tanácsadó
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 7
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Chege Paul Karumba PhD 2021  NTDI
(50%) Nagy Éva PhD 2019  NTDI
Áy Zoltán PhD 2014  NTDI
Lantos Csaba PhD 2009  NTDI
Mihály Róbert PhD 2009  NTDI
Monostori Tamás PhD 2003  NTDI
Mészáros Attila PhD 2002  
Fekete Sándor (átminősített) PhD 1996  

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Chege Paul Karumba PhD (2022/03)  NTDI
(50%) Kanbar Osama PhD (2022/03)  NTDI
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Kruppa József (PhD) 2019/08  NTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület In vitro adrogenezis kutatás és nemesítési alkalmazás. Funkcionális genomika: abiotikus és biotikus stresszekkel szemben jelölt gének vizsgálata. Búza, rizs és paprika nemesítés.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2020

Chege CP, Lantos C, Pauk J: Retrospect on in vitro androgenesis of sorghum [Sorghum bicolor (L.) Moench]., PLANT BREEDING
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2020

Zombori Z, Nagy B, Mihály R, Pauk J, Cseri A, Sass L, Horváth VG, Dudits D: RING-Type E3 Ubiqitin Ligase BarleyGenes(HvYrg1–2) Control Characteristics of Both Vegetative Organs and Seeds as Yield Components, PLANTS-BASEL 9: (12) 1963
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Leviczky Tünde, Molnár Eszter, Papdi Csaba, Őszi Erika, Horváth Gábor V, Vizler Csaba, Nagy Viktór, Pauk János, Bögre László, Magyar Zoltán: E2FA and E2FB transcription factors coordinate cell proliferation with seed maturation., DEVELOPMENT 146: (22) 179333
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Lantos Csaba, Purgel Szandra, Ács Katalin, Langó Bernadett, Bóna Lajos, Boda Krisztina, Békés Ferenc, Pauk János: Utilization of in Vitro Anther Culture in Spelt Wheat Breeding, PLANTS-BASEL 8: (10) 436
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Lantos C, Bóna L, Nagy É, Békés F, Pauk J: Induction of in vitro androgenesis in anther and isolated microspore culture of different spelt wheat (Triticum spelta L.) genotypes, PLANT CELL TISSUE AND ORGAN CULTURE 133: (3) pp. 385-393.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2009

Lantos C, Gémes Juhász A, Somogyi Gy, Ötvös K, Vági Pál, Mihály R, Kristóf Zoltán, Somogyi N, Pauk J: Improvement of isolated microspore culture of pepper (Capsicum annuum L.) via co-culture with ovary tissues of pepper or wheat., PLANT CELL TISSUE AND ORGAN CULTURE 97: (3) pp. 285-293.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 51
nyelv: angol
URL 
2000

Pauk J, Puolimatka M, Lőkös Tóth K, Monostori T: In vitro androgenesis of triticale in isolated microspore culture, PLANT CELL TISSUE AND ORGAN CULTURE 61: pp. 221-229.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 53
nyelv: angol
URL 
1996

Puolimatka M, Laine S, Pauk J: Effect of ovary co-cultivation and culture medium on embryogenesis of directly isolated microspores of wheat, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 24: (4) pp. 393-400.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
1995

PAUK J, Z KERTÉSZ, B BEKE, L BÓNA, M CSŐSZ, J MATUZ: New winter wheat variety: ‘ GK Délibáb” developed via combining conventional breeding and in vitro androgenesis., CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 23: pp. 251-256.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
1988

Szakács É, Kovács G, Pauk J, Barnabás B: Substitution analysis of callus induction and plant regeneration from anther culture in wheat (Triticum aestivum L.)., PLANT CELL REPORTS 7: pp. 127-129.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 63
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:223 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
457
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
432
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
168
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
99
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
707
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Pauk János huszonhárom növényfajta (búza, rizs és paprika) és tizenegy szabadalom résztulajdonosa.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )