Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. I. 13.
Személyes adatok
Zalán Zsolt
név Zalán Zsolt
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi kutató
2002 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Perjéssy Judit PhD (2023/12)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Tejsavas fermentáció kutatása, a Lactobacillus törzsek szerepének, alkalmazhatóságának, antimikrobiális aktivitásának, metabolit és bakteriocin termelésének vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Li Bin, Wang Zhirong, Yang Gang, Huang Shan, Liao Shenglan, Chen Kewei, Du Muying, Zalán Zsolt, Hegyi Ferenc, Kan Jianquan: Biocontrol potential of 1-pentanal emitted from lactic acid bacteria strains against Aspergillus flavus in red pepper (Capsicum annuum L.), FOOD CONTROL 142: 109261
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Zsuzsanna J. Sándor, Vojislav Banjac, Strahinja Vidosavljević, Jenő Káldy, Robert Egessa, Éva Lengyel-Kónya, Rita Tömösközi-Farkas, Zsolt Zalán, Nóra Adányi, Balázs Libisch, Janka Biró: Apparent digestibility coefficients of black soldier fly (Hermetia illucens), yellow mealworm (Tenebrio molitor) and blue bottle fly (Calliphora vicina) insects for juvenile African catfish hybrids (Clarias gariepinus x Heterobranchus longifilis), AQUACULTURE NUTRITION 2022: 4717014
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Perjéssy Judit, Hegyi Ferenc, Nagy-Gasztonyi Magdolna, Zalán Zsolt: Effect of the lactic acid fermentation by probiotic strains on the sour cherry juice and its bioactive compounds, FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL 108201322110180
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Horváth-Szanics E., Perjéssy J., Klupács A., Takács K., Nagy A., Koppány-Szabó E., Hegyi F., Németh-Szerdahelyi E., Du M. Y., Wang Z. R., Kan J. Q., Zalán Zs.: Study of Chitinase and Chitinolytic Activity of Lactobacillus Strains, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (2) pp. 214-224.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2019

Tang Yanyan, Zhou Xianrong, Huang Shenglan, Li Yuzhu, Long Mou, Zhao Xin, Suo Huayi, Zalán Zsolt, Hegyi Ferenc, Du Muying: Microbial community analysis of different qualities of pickled radishes by Illumina MiSeq sequencing, JOURNAL OF FOOD SAFETY 39: (2) e12596
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2019

Jiang M.Y., Wang Z.R., Chen K.W., Kan J.Q., Wang K.T., Zalán Zs., Hegyi F., Takács K., Du M.Y.: Inhibition of postharvest gray mould decay and induction of disease resistance by Pseudomonas fluorescens in grapes, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (3) pp. 288-296.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2018

Wang Zhirong, Jiang Mengyao, Chen Kewei, Wang Kaituo, Du Muying, Zalan Zsolt, Hegyi Ferenc, Kan Jianquan: Biocontrol of Penicillium digitatum on Postharvest Citrus Fruits by Pseudomonas fluorescens, JOURNAL OF FOOD QUALITY 2910481
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2016

Zalán Zsolt, Hegyi Ferenc, Halász Anna: Fermented Red Beet Juice, In: Yiu, Hin Hui; E, Özgül Evranuz (szerk.) Handbook of Vegetable Preservation and Processing, CRC Press - Taylor and Francis Group (2016) pp. 729-740.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2011

Zalan Z, Hudacek J, Toth-Markus M, Husova E, Solichova K, Hegyi F, Plockova M, Chumchalova J, Halasz A: Sensorically and antimicrobially active metabolite production of Lactobacillus strains on Jerusalem artichoke juice, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 91: (4) pp. 672-679.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2010

Zalan Z, Hudacek J, Stetina J, Chumchalova J, Halasz A: Production of organic acids by Lactobacillus strains in three different media, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 230: (3) pp. 395-404.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 74
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:111 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
70
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
69
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
265

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )