Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. I. 15.
Személyes adatok
név Bujna Erika
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Bujna.Erikaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7146
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Nguyen Bao Toan (PhD) (2021/08)  ÉDI
(50%) Ta Phoung Linh (PhD) (2019/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Enzim fermentációk, Biokonverzió, Funkcionális élelmiszerek tervezése
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2018

Vuong D Nguyen, Gabriella Styevkó, Linh P Ta, Anh T M Tran, Erika Bujna, Petra Orbán, Mai S Dam, Quang D Nguyen: Immobilization and some properties of commercial enzyme preparation for production of lactulose-based oligosaccharides, FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING 107: pp. 97-103.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2018

Erika Bujna, Nikoletta Annamária Farkas, Anh Mai Tran, Mai Sao Dam, Quang Duc Nguyen: Lactic acid fermentation of apricot juice by mono- and mixed cultures of probiotic Lactobacillus and Bifidobacterium strains, FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY Inpress: pp. 1-8.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Attila Szöllősi, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó, Erika Bujna, Szilárd Kun, Quang D Nguyen: Formation of novel hydrogel bio-anode by immobilization of biocatalyst in alginate/polyaniline/titanium-dioxide/graphite composites and its electrical performance, CHEMOSPHERE 174: pp. 58-65.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2017

Nguyen DQ, Szöllősi A, Rezessyné Szabó J, Bujna E, Kun Sz, Hoschke Á: Mikrobák a mikrobiális üzemenyagcellákban, In: Szerk.: Bélafiné Bakó Katalin Mikrobiális üzemanyagcellák. Veszprém: Pannon Egyetem, 2017. pp. 31-70.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2016

Bujna E, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DV, Nguyen DQ: Production and some properties of extracellular phytase from Thermomyces lanuginosus IMI 096218 on rice flour as substrate, MYCOSPHERE 7: (10) pp. 1576-1587.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2016

Quang Duc Nguyen, Szilárd Kun, Erika Bujna, Petra Havas, Ágoston Hoschke, Judit Maria Rezessy-Szabó: Power of Bifidobacteria in Food Applications for Health Promotion, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Gauri Dutt Sharma, Szerk.: Maria G Tuohy, Szerk.: Rajeeva Gaur The Handbook of Microbial Bioresources. London: CABI Publishing, 2016. pp. 228-258.
The Handbook of Microbial Bioresources
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

Quang D Nguyen, Erika Bujna, Gabriella Styevkó, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke: Fungal biomolecules for food industry, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Robert L Mach, Szerk.: S Sreenivasaprasad Fungal Biomolecules: Sources, Applications and Recent Developments. West Sussex: John Wiley and Sons, Ltd., 2015. pp. 11-38.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2013

Quang D Nguyen, Noémi M Sujtó, Erika Bujna, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó: Effects of Medium Composition and Process Parameters on the Production of Extracellular Inulinase by Thermomyces lanuginosus, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 51: (1) pp. 36-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2013

Lénárt József, Bujna Erika, Kovács Béla, Békefi Eszter, Száraz Leonóra, Dernovics Mihály: Metabolomic Approach Assisted High Resolution LC–ESI-MS Based Identification of a Xenobiotic Derivative of Fenhexamid Produced by Lactobacillus casei, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 61: (37) pp. 8969-8975.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2003

Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Bujna E, Takács K, Kovács M, Hoschke Á: Thermomyces lanuginosus CBS 395.62/b strain as rich source of alpha-galactosidase enzyme, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 41: pp. 55-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:17 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
21
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
35
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
23

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )