Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. VII. 05.
Személyes adatok
Nyitrainé Sárdy Diána
név Nyitrainé Sárdy Diána
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
Doktori Iskola Tanácsa (tanácskozási jogú tag)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6213
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Kellner Nikolett PhD 2022  KeTDI
Matolcsi Réka PhD 2022  KeTDI
(50%) Nagy Attila PhD 2021  KeTDI
Vas-Guld Zsuzsanna PhD 2021  ÉDI
Nagy Balázs PhD 2020  KeTDI

abszolutóriumot szerzett:
Hevér László (PhD) 2022/08  KeTDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Kocsis Dorottya (PhD) (2026/01)  KeTDI
(50%) Vértes Gábor Sándor (PhD) (2026/01)  KeTDI
(50%) Jedikovska Georgina (PhD) (2025/08)  KeTDI
Steckl Szabina (PhD) (2025/08)  KeTDI
Szövényi Áron Pál (PhD) (2024/01)  KeTDI
Antal Eszter (PhD) (2023/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A mustok és borok finom-összetételének vizsgálata, többek között nitrogén-tartalmú vegyületek , köztük biogénaminok meghatározása nagyműszeres analízissel. Polifenol-összetétel és egyszerű fenolok
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Nyitrainé Sárdy Ágnes Diána, Ladányi Márta, Varga Zsuzsanna, Szövényi Áron Pál, Matolcsi Réka: The Effect of Grapevine Variety and Wine Region on the Primer Parameters of Wine Based on 1H NMR-Spectroscopy and Machine Learning Methods, DIVERSITY-BASEL 14: (2) 74
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Nyitrainé Sárdy Diána Ágnes, Németh Erzsébet Krisztina, Matolcsi Réka, Szabó A., Varga Zsuzsanna: The Effect of the Double Reasoned Maturation (DMR) Method on the Chemical Composition of the Juice and Wine of the Bianca Grape Cultivar, HORTICULTURAE 8: (2) 97
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Nyitrai Diána Sárdy, Varga Zsuzsanna, Sólyom-Leskó Annamária, Kállay Miklós, Steckl Szabina, Nagy Balázs, Kocsis Dorottya, Antal Eszter: Analysis of a Special Sulphite-Producing Yeast Starter after Fermentation and during Wine Maturation, APPLIED SCIENCES-BASEL 12: (17) p. 8848.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Nagy Balázs, Varga Zsuzsanna, Matolcsi Réka, Kellner Nikolett, Szövényi Áron, Nyitrainé Sárdy Diána: Impact of Using Organic Yeast in the Fermentation Process of Wine, PROCESSES 9: (1) 155
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Guld Zsuzsanna, Nyitrainé Sárdy Diána, Gere Attila, Rácz Anita: Comparison of sensory evaluation techniques for Hungarian wines, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 34: (4) e3219
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2020

Oláhné Horváth Borbála, Nyitrainé Sárdy Diána, Kellner Nikolett, Magyar Ildikó: Effects of the high sugar content on the fermentation dynamics and some metabolites of wine-related yeast species Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum and Starmerella bacillaris, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 58: (1) pp. 76-83.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2019

Zsuzsanna Bene, Miklós Kállay, Borbála Oláhné Horváth, Diána Nyitrai-Sárdy: Comparison of selected phenolic components of white qvevri wines, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 69: (2) pp. 76-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
2019

Borbála Oláhné Horváth, Nyitrai-Sárdy Diána, Kellner Nikolett, Magyar Ildikó: Change in metabolic footprint of some wine-related yeasts induced by extreme initial sugar content, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 66: (Suppl 1) p. 39.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Ibolya Ember, Péter Bodor, Zsolt Zsófi, Zita Pálfi, Márta Ladányi, György Pásti, Tamás Deák, Diana Sárdy Nyitrainé, Borbála Bálo, András Szekeres, Ottó Bencsik, Xavier Foissac, László Palkovics, Jacobus Johannes Hunter, György Dénes Bisztray: Bois noir affects the yield and wine quality of Vitis vinifera L. cv. ‘Chardonnay’, EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY 152: (1) pp. 185-197.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2017

Gyöngyi Németh, Zoltán Molnár, Péter Podmaniczky, Diána Nyitrainé Sárdy, Miklós Kállay, Attila Dunai, László Kocsis: TRANS-RESVERATROL CONTENT IN GRAPE CANE AND ROOT OF DIFFERENT SCION-ROOTSTOCK COMBINATIONS, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 67: (4) pp. 256-264.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:71 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
167
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
169
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
26
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
35
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
244

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )