Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. II. 14.
Személyes adatok
Nyitrainé Sárdy Diána
név Nyitrainé Sárdy Diána
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6213
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Nagy Balázs PhD 2020  KeTDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Nagy Attila PhD (2021/06)  KeTDI
Vas-Guld Zsuzsanna PhD (2021/06)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Nagy Balázs (PhD) 2018/08  KeTDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Szövényi Áron Pál (PhD) (2024/01)  KeTDI
Hevér László (PhD) (2022/08)  KeTDI
Matolcsi Réka (PhD) (2022/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A mustok és borok finom-összetételének vizsgálata, többek között nitrogén-tartalmú vegyületek , köztük biogénaminok meghatározása nagyműszeres analízissel. Polifenol-összetétel és egyszerű fenolok
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2020

Guld Zsuzsanna, Nyitrainé Sárdy Diána, Gere Attila, Rácz Anita: Comparison of sensory evaluation techniques for Hungarian wines, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 34: (4) e3219
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Oláhné Horváth Borbála, Nyitrainé Sárdy Diána, Kellner Nikolett, Magyar Ildikó: Effects of the high sugar content on the fermentation dynamics and some metabolites of wine-related yeast species Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum and Starmerella bacillaris, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 58: (1) pp. 76-83.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2019

Zsuzsanna Bene, Miklós Kállay, Borbála Oláhné Horváth, Diána Nyitrai-Sárdy: Comparison of selected phenolic components of white qvevri wines, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 2019: (69) pp. 76-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2019

Borbála Oláhné Horváth, Nyitrai-Sárdy Diána, Kellner Nikolett, Magyar Ildikó: Change in metabolic footprint of some wine-related yeasts induced by extreme initial sugar content, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 66: (Suppl 1) p. 39.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Ibolya Ember, Péter Bodor, Zsolt Zsófi, Zita Pálfi, Márta Ladányi, György Pásti, Tamás Deák, Diana Sárdy Nyitrainé, Borbála Bálo, András Szekeres, Ottó Bencsik, Xavier Foissac, László Palkovics, Jacobus Johannes Hunter, György Dénes Bisztray: Bois noir affects the yield and wine quality of Vitis vinifera L. cv. ‘Chardonnay’, EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY 152: (1) pp. 185-197.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2018

Nagy Attila, Bálo Borbála, Ladányi Márta, Fazekas István, Kellner Nikolett, Nagy Balázs, Nyitrainé Sárdy Diána: Examination of biogenic amines in grapevine musts originating from vineyards treated with different viticultural practices, JOURNAL OF WINE RESEARCH 29: (2) pp. 151-158.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Nyitrainé Sárdy Diána: Nitrogéntartalmú vegyületek jelentősége az erjesztés és a borkészítés során, In: Borászati, Tudományos Szakmai Konferencia (1) (2018) (Budapest) (szerk.) I. Borászati Tudományos Szakmai Konferencia, Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar, Borászati Tanszék (2018) p. 24.
dokumentum típusa:
nyelv: Angol, Magyar
2017

Diána Nyitrai-Sárdy, Borbála Horváth, János Soós, Beáta Nyúl-Pühra, Miklós Kállay, Balázs Nagy: BIOGENIC AMINES AND SEROTONIN IN HUNGARIAN WINES PRODUCED WITH ORGANIC YEAST STARTERS, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 67: pp. 113-118.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Gyöngyi Németh, Zoltán Molnár, Péter Podmaniczky, Diána Nyitrainé Sárdy, Miklós Kállay, Attila Dunai, László Kocsis: TRANS-RESVERATROL CONTENT IN GRAPE CANE AND ROOT OF DIFFERENT SCION-ROOTSTOCK COMBINATIONS, MITTEILUNGEN KLOSTERNEUBURG 67: (4) pp. 256-264.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Horváth B, Nagy B, Soós J, Nyitrainé S d: The effect of fertilizer to the biogenic amines concentation in wines, REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT 5: (1-2) pp. 26-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:12 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
127
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
126
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
32

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )