Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. VII. 31.
Személyes adatok
név Vargáné Visi Éva
intézmény neve
doktori iskola
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (témakiíró)
Elérhetőségek
drótpostacím vargane.evake.hu
telefonszám +36 82 505-800/2307
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1995 - Kaposvári Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Toxanbayeva Botagoz PhD (2019/08)  ÁTDI-KE
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Pápai Gréta (PhD) 2017/08  ÁTDI-KE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerek táplálóanyag tartalmát befolyásoló tényezők vizsgálata az alapanyagok előállítása és a feldolgozás során. Csökkentett zsírtartalmú hústermékek és probiotikus tejtermékek kifejlesztése.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
állattenyésztési tudományok
Közlemények
2018

É VARGA-VISI, B TOXANBAYEVA, G ANDRÁSSYNÉ BAKA, R ROMVÁRI: TEXTURAL PROPERTIES OF TURKEY SAUSAGE USING PEA FIBER OR POTATO STARCH AS FAT REPLACERS, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: (1) pp. 36-43.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

É Varga-Visi, B Toxanbayeva, G Andrássyné Baka, R Romvári: Organoleptic quality of reduced fat turkey sausage using pea fiber or potato starch additives, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 21: (1) pp. 53-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

É Varga-Visi, B. Toxanbayeva: Application of fat replacers and their effect on quality of comminuted meat products with low lipid content, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (2) pp. 181-186.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

Salamon R V, Vargáné Visi É, András Cs D, Csapóné Kiss Zs, Csapó J: Synthetic methods to obtain conjugated linoleic acids (CLAs) by catalysis – A review, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 44: (2) pp. 229-234.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2014

Csapó J, Varga-Visi E: Conjugated linoleic acid production in fermented foods, In: Holzapfel W H Advances in Fermented Foods and Beverages: Improving Quality, Technologies and Health Benefits. Amsterdam: Elsevier, 2014. pp. 75-105.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2008

Csapó J, Varga-Visi É, Lóki K, Albert Cs, Salamon Sz: The influence of the extrusion on the racemization of the amino acids, AMINO ACIDS 34: (2) pp. 287-292.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2007

Csapó J, Varga-Visi É, Lóki K, Albert Cs: The influence of manufacture on the free D-amino acid content of Cheddar cheese, AMINO ACIDS 32: (1) pp. 39-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
DOI 
2006

Csapo J, Varga-Visi E, Loki K, Albert C: Analysis of the racemization of tryptophan, CHROMATOGRAPHIA 63: (S) pp. S101-S104.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2001

Csapó János, Schmidt János, Csapó-Kiss Zsuzsa, Holló Gabriella, Holló István, Wágner László, Cenkvári Éva, Varga-Visi Éva, Pohn Gabriella, Andrássy-Baka Gabriella: A new method for the quantitative determination of protein of bacterial origin on the basis of D-aspartic acid and D-glutamic acid content, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 30: (1) pp. 37-52.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
1999

Csapó J, Húsvéth F, Csapóné Kiss Zs, Horn P, Házas Z, Vargáné Visi É, Bőcs K: Különböző fajtájú sertések zsírjának zsírsavösszetétele és koleszterin tartalma, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 3: (3) pp. 1-13.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: magyar
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:57 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
107
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
217
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
86

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )