Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. X. 02.
Személyes adatok
név Krisch Judit
intézmény neve
doktori iskola
PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola (témavezető)
SzTE Biológia Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola 20%
SzTE Biológia Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szegedi Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím krischmk.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 546-594
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve József Attila Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Vidács Anita PhD 2018  SzTE-BDI
(50%) Kerekes Erika PhD 2017  SzTE-BDI
(50%) Tserennadmin Rentsenkhand PhD 2011  SzTE-BDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Törökné Jenei Julianna (PhD) 2017/08  SzTE-BDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Komáromi László (PhD) (2021/08)  SzTE-BDI
(50%) Balázs Viktória Lilla (PhD) (2020/08)  GDI1-PTE
(50%) Zambrano Carrillo Carolina Lorena (PhD) (2018/08)  SzTE-BDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Természetes eredetű antioxidáns és antimikrobiális anyagok: jellemzés, felhasználás (elsősorban élelmiszeriparban), hatásmechanizmus.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2016

Krisch J, Chandrasekaran M, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi Cs: Latest about Spoilage by Yeasts: Focus on the Deterioration of Beverages and Other Plant-Derived Products, JOURNAL OF FOOD PROTECTION 79: (5) pp. 825-829.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Horváth G, Jenei JT, Vágvölgyi C, Böszörményi A, Krisch J: Effects of essential oil combinations on pathogenic yeasts and moulds, ACTA BIOLOGICA HUNGARICA 67: (2) pp. 205-214.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Erika-Beáta Kerekes, Anita Vidács, Julianna Jenei Török, Csilla Gömöri, Tamás Petkovits, Muthusamy Chandrasekaran, Shine Kadaikunnan, Naiyf S Alharbi, Csaba Vágvölgyi, Judit Krisch: Anti-listerial effect of selected essential oils and thymol, ACTA BIOLOGICA HUNGARICA 67: (3) pp. 333-343.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Judit Krisch, József Csanádi, Csaba Vágvölgyi: Fungi in and on Dairy Products, In: Szerk.: Misra JK, Szerk.: Tewari JP, Szerk.: Deshmukh SK, Szerk.: Vágvölgyi Cs Fungi From Different Substrates. Boca Raton FL: CRC Press, 2014. pp. 159-169.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2013

Kerekes EB, Deák É, Takó M, Tserennadmid R, Petkovits T, Vágvölgyi Cs, Krisch J: Anti-biofilm forming and anti-quorum sensing activity of selected essential oils and their main components on food-related micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 115: (4) pp. 933-942.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
DOI 
2012

Krisch J, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: Characterization of a β-glucosidase with transgalactosylation capacity from the zygomycete Rhizomucor miehei, BIORESOURCE TECHNOLOGY 114: pp. 555-560.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
DOI 
2011

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Pesti M, Vágvölgyi Cs, Almássy K, Krisch J: Anti yeast activities of some essential oils in growth medium, fruit juices and milk, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 144: (3) pp. 480-486.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 69
nyelv: angol
DOI 
2010

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Vágvölgyi Cs, Gerő L, Krisch J: Antibacterial effect of essential oils and interaction with food components, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 5: (5) pp. 641-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2010

Ördögh L, Galgóczy L, Krisch J, Papp T, Vágvölgyi Cs: Antioxidant and antimicrobial activities of fruit juices and pomace extracts against acne-inducing bacteria, ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 54: pp. 45-49.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
Teljes szöveg 
1997

Krisch Judit, Szajáni Béla: Ethanol and acetic acid tolerance in free and immobilized cells of Saccharomyces cerevisiae and Acetobacter aceti, BIOTECHNOLOGY LETTERS 19: pp. 525-528.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 44
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:194 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
75
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
148
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
35
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
34
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
431

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )