Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. III. 18.
Személyes adatok
név Krisch Judit
intézmény neve
doktori iskola
PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola (témavezető)
SzTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola 20%
SzTE Biológia Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szegedi Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím krischmk.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 546-594
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve József Attila Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Vidács Anita PhD 2018  SzTE-BDI
(50%) Kerekes Erika PhD 2017  SzTE-BDI
(50%) Tserennadmin Rentsenkhand PhD 2011  SzTE-BDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Törökné Jenei Julianna (PhD) 2017/08  SzTE-BDI
(50%) Zambrano Carrillo Carolina Lorena (PhD) 2018/08  SzTE-BDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Balázs Viktória Lilla (PhD) (2020/08)  GDI1-PTE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Természetes eredetű antioxidáns és antimikrobiális anyagok: jellemzés, felhasználás (elsősorban élelmiszeriparban), hatásmechanizmus.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2019

Zambrano C, Kerekes EB, Kotogán A, Papp T, Vágvölgyi C, Krisch J, Takó M: Antimicrobial activity of grape, apple and pitahaya residue extracts after carbohydrase treatment against food-related bacteria, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 100: pp. 416-425.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2018

Zambrano C, Kotogán A, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Mondal KC, Krisch J, Takó M: Mobilization of phenolic antioxidants from grape, apple and pitahaya residues via solid state fungal fermentation and carbohydrase treatment, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 457-465.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Anita Vidács, Erika Kerekes, Róbert Rajkó, Tamás Petkovits, Naiyf S Alharbi, Jamal M Khaled, Csaba Vágvölgyi, Judit Krisch: Optimization of essential oil-based natural disinfectants against Listeria monocytogenes and Escherichia coli biofilms formed on polypropylene surfaces, JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS 255: pp. 257-262.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Gömöri C, Nacsa-Farkas E, Kerekes EB, Vidács A, Bencsik O, Kocsubé S, Khaled JM, Alharbi NS, Vágvölgyi C, Krisch J: Effect of essential oil vapours on aflatoxin production of Aspergillus parasiticus, WORLD MYCOTOXIN JOURNAL 11: (4) pp. 579-588.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Krisch J, Chandrasekaran M, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi Cs: Latest about Spoilage by Yeasts: Focus on the Deterioration of Beverages and Other Plant-Derived Products, JOURNAL OF FOOD PROTECTION 79: (5) pp. 825-829.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2014

Sárközi K, Papp A, Horváth E, Máté Zs, Ferencz Á, Hermesz E, Krisch J, Paulik E, Szabó A: Green tea and vitamin C ameliorate some neuro-functional and biochemical signs of arsenic toxicity in rats, NUTRITIONAL NEUROSCIENCE 19: (3) pp. 102-109.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2012

Krisch J, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: Characterization of a β-glucosidase with transgalactosylation capacity from the zygomycete Rhizomucor miehei, BIORESOURCE TECHNOLOGY 114: pp. 555-560.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 42
nyelv: angol
2011

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Pesti M, Vágvölgyi Cs, Almássy K, Krisch J: Anti yeast activities of some essential oils in growth medium, fruit juices and milk, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 144: (3) pp. 480-486.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 103
nyelv: angol
2010

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Vágvölgyi Cs, Gerő L, Krisch J: Antibacterial effect of essential oils and interaction with food components, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 5: (5) pp. 641-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
1997

Krisch Judit, Szajáni Béla: Ethanol and acetic acid tolerance in free and immobilized cells of Saccharomyces cerevisiae and Acetobacter aceti, BIOTECHNOLOGY LETTERS 19: pp. 525-528.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 48
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:230 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
83
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
160
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
38
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
39
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
505

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )