Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. V. 30.
Személyes adatok
név Péter Gábor
születési év 1963
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím Peter.Gaboretk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7322
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1987 - Szent István Egyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Nagy Edina Szandra PhD 2015  ÉDI-BCE

Kutatás
kutatási terület mikrobiológia
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
Közlemények
2017

Péter Gábor, Dlauchy Dénes, Tóbiás Andrea, Fülöp László, Podgoršek Martina, Čadež Neža: Brettanomyces acidodurans sp. nov., a new acetic acid producing yeast species from olive oil, ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY 110: (5) pp. 657-664.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Nagy Edina, Dlauchy Denes, Medeiros Adriana O, Peter Gabor, Rosa Carlos A: Yarrowia porcina sp nov and Yarrowia bubula f.a. sp nov., two yeast species from meat and river sediment, ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY 105: (4) pp. 697-707.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2013

Čadež N, Dlauchy D, Raspor P, Péter G: Ogataea kolombanensis sp. nov., Ogataea histrianica sp. nov. and Ogataea deakii sp. nov., three novel yeast species from plant sources, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 63: (PART8) pp. 3115-3123.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Nagy E, Niss M, Dlauchy D, Arneborg N, Nielsen D S, Péter G: Yarrowia divulgata f.a., sp. nov., a yeast species from animal-related and marine sources, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 63: (12) pp. 4818-4823.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2012

Peter Gabor, Dlauchy Denes, Price Neil P J, Kurtzman Cletus P: Diddensiella caesifluorescens gen. nov., sp nov., a riboflavin-producing yeast species of the family Trichomonascaceae, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 62: pp. 3081-3087.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Cadez Neza, Raspor Peter, Turchetti Benedetta, Cardinali Gianluigi, Ciafardini Gino, Veneziani Gianluca, Peter Gabor: Candida adriatica sp nov and Candida molendinolei sp nov., two yeast species isolated from olive oil and its by-products, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 62: pp. 2296-2302.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2007

Peter Gabor, Tornai-Lehoczki Judit, Dlauchy Denes: Ogataea allantospora sp nov., an ascomycetous yeast species from phylloplane, ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY 92: (4) pp. 443-448.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2003

Peter G, Tornai-Lehoczki J, Fulop L, Dlauchy D: Six new methanol assimilating yeast species from wood material, ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY 84: (2) pp. 147-159.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
DOI 
1999

Dlauchy D, Tornai-Lehoczki J, Peter G: Restriction enzyme analysis of PCR amplified rDNA as a taxonomic tool in yeast identification, SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY 22: (3) pp. 445-453.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 42
nyelv: angol
URL 
1996

TornaiLehoczki J, Peter G, Dlauchy D, Deak T: Some remarks on ''a taxonomic key for the genus Saccharomyces'' (Vaughan Martini and Martini 1993), ANTONIE VAN LEEUWENHOEK INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL AND MOLECULAR MICROBIOLOGY 69: (3) pp. 229-233.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:91 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
43
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
51
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
271

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2357 ( 2017. V. 15. )