Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. I. 07.
Személyes adatok
Geösel András
név Geösel András
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7686
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Kecskeméti Sándor PhD 2022  KeTDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Fekete Katalin (PhD) 2021/01  KeTDI
(50%) Mikola Erika (PhD) 2021/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Regis Mary Ann Jully Bongcac (PhD) (2025/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Termesztett gombafok termesztéstechnológia fejlesztése, egzotikus gombafajok termesztésbe vonása. A gombatermesztés és komposztkészítés higiéniájának és eredményességének javítása.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2021

Erika Mikola, András Geösel, Zsuzsa Jókai, Kinga Komka, Éva Stefanovits-Bányai, Marietta Fodor: Endogenous components with reductive capacity of Agaricus bisporus mushroom cultivars, SYDOWIA 73: pp. 163-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Mikola Erika, Geösel András, Stefanovits‐Bányai Éva, Fodor Marietta: Quantitative determination of macro components and classification of some cultivated mushrooms using near‐infrared spectroscopy, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 44: (7) e14540
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2020

Kecskeméti Sándor, Szelényi Magdolna Olívia, Erdei Anna Laura, Geösel András, Fail József, Molnár Béla Péter: Fungal Volatiles as Olfactory Cues for Female Fungus Gnat, Lycoriella ingenua in the Avoidance of Mycelia Colonized Compost, JOURNAL OF CHEMICAL ECOLOGY 46: (10) pp. 917-926.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Marietta Fodor, Erika Etelka Mikola, András Geösel, Éva Stefanovits-Bányai, Zsuzsanna Mednyánszky: Application of Near-Infrared Spectroscopy to Investigate Some Endogenic Properties of Pleurotus ostreatus Cultivars, SENSORS 20: (22) 6632
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Hatvani L, Kredics L, Allaga H, Manczinger L, Vágvölgyi C, Kuti K, Geösel A: First report of Trichoderma aggressivum f. aggressivum green mold on Agaricus bisporus in Europe, PLANT DISEASE 101: (6) 1052
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2017

Csóka Mariann, Geösel A, Amtmann Mária, Korány Kornél: Volatile composition of some cultivated and wild culinary-medicinal mushrooms from Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF MEDICINAL MUSHROOMS 19: (5) pp. 433-443.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2017

Kecskeméti S, Fail J, Geösel A: A gombatermesztésben előforduló Sciaridok és az ellenük való védekezési lehetőségek, NÖVÉNYVÉDELEM 53: (7) pp. 307-320.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2012

Papp Viktor, Geösel András, Erős-Honti Zsolt: Native Ganoderma species from the Carpathian Basin with the perspective of cultivation, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 41: pp. 160-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2011

Geösel András, Sipos László, Stefanovitsné Bányai Éva, Kókai Zoltán, Győrfi Júlia: Antioxidant, polyphenol and sensory analysis of Agaricus bisporus and Agaricus subrufescens cultivars, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (1) pp. 33-40.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2010

Gyorfi J, Geosel A, Vetter J: Mineral Composition of Different Strains of Edible Medicinal Mushroom Agaricus subrufescens Peck, JOURNAL OF MEDICINAL FOOD 13: (6) pp. 1510-1514.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:74 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
147
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
163
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
45
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
41
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
148

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )