Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. I. 07.
Személyes adatok
Geösel András
név Geösel András
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7686
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Kecskeméti Sándor PhD (2022/06)  KeTDI
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Fekete Katalin (PhD) 2021/01  KeTDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mikola Erika (PhD) (2021/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Termesztett gombafok termesztéstechnológia fejlesztése, egzotikus gombafajok termesztésbe vonása. A gombatermesztés és komposztkészítés higiéniájának és eredményességének javítása.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2021

Erika Mikola, András Geösel, Zsuzsa Jókai, Kinga Komka, Éva Stefanovits-Bányai, Marietta Fodor: Endogenous components with reductive capacity of Agaricus bisporus mushroom cultivars, SYDOWIA 73: pp. 163-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2020

Mikola Erika, Geösel András, Stefanovits‐Bányai Éva, Fodor Marietta: Quantitative determination of macro components and classification of some cultivated mushrooms using near‐infrared spectroscopy, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION p. 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Kecskeméti Sándor, Szelényi Magdolna Olívia, Erdei Anna Laura, Geösel András, Fail József, Molnár Béla Péter: Fungal Volatiles as Olfactory Cues for Female Fungus Gnat, Lycoriella ingenua in the Avoidance of Mycelia Colonized Compost, JOURNAL OF CHEMICAL ECOLOGY 46: (10) pp. 917-926.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Marietta Fodor, Erika Etelka Mikola, András Geösel, Éva Stefanovits-Bányai, Zsuzsanna Mednyánszky: Application of Near-Infrared Spectroscopy to Investigate Some Endogenic Properties of Pleurotus ostreatus Cultivars, SENSORS 20: (22) 6632
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Hatvani L, Kredics L, Allaga H, Manczinger L, Vágvölgyi C, Kuti K, Geösel A: First report of Trichoderma aggressivum f. aggressivum green mold on Agaricus bisporus in Europe, PLANT DISEASE 101: (6) p. 1052.
dokumentum típusa:
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2017

Csóka Mariann, Geösel A, Amtmann Mária, Korány Kornél: Volatile composition of some cultivated and wild culinary-medicinal mushrooms from Hungary, INTERNATIONAL JOURNAL OF MEDICINAL MUSHROOMS 19: (5) pp. 433-443.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2017

Kecskeméti S, Fail J, Geösel A: A gombatermesztésben előforduló Sciaridok és az ellenük való védekezési lehetőségek, NÖVÉNYVÉDELEM 53: (7) pp. 307-320.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2012

Papp Viktor, Geösel András, Erős-Honti Zsolt: Native Ganoderma species from the Carpathian Basin with the perspective of cultivation, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 41: pp. 160-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2011

Geösel András, Sipos László, Stefanovitsné Bányai Éva, Kókai Zoltán, Győrfi Júlia: Antioxidant, polyphenol and sensory analysis of Agaricus bisporus and Agaricus subrufescens cultivars, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 40: (1) pp. 33-40.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2010

Gyorfi J, Geosel A, Vetter J: Mineral Composition of Different Strains of Edible Medicinal Mushroom Agaricus subrufescens Peck, JOURNAL OF MEDICINAL FOOD 13: (6) pp. 1510-1514.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:44 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
143
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
159
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
44
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
76


2021. V. 01.
ODT online ülés
Az ODT következő, online ülésére 2021. május 21-én 10.00 órakor kerül sor.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )