Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. VIII. 06.
Személyes adatok
név Pomázi Andrea
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6009
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Hegyi-Kaló Júlia PhD (2021/06)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Mikroba populációk vizsgálata. Gombák identifikálására és markerezésére alkalmas molekuláris biológiai módszerek fejlesztése és adaptálása. Gombák biotechnológiai alkalmazása. Borászati mikrobiológia.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2019

Molnárová M., Gór Nagy E., Pomázi A.: Antagonistic activity of yeasts isolated from grape berries and must, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 66: (suppl. 1) pp. 66-67.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2019

Oláhné Horváth B., Balogh Z., Takács R., Magyar I., Pomázi A.: Influence of non-Saccharomyces yeast cultures on the yeast and lactic acid bacteria population during prefermentative cold maceration of red grapes, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 66: (Suppl. 1.) p. 173.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

Pomázi A., Szuttai P., Mohácsi-Farkas CS: Radiation sensitivity of yeasts isolated from cottage cheese, In: István, Dalmadi; László, Baranyai; Quang, Duc Nguyen (szerk.) Third International Conference on Food Science and Technology, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2018) p. 145.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2017

Hild A., Szőke B., Pomázi A., Májer J., Olasz F., Farkas T.: Isolation and characterization of Saccharomyces cerevisiae strains from spontaneously fermented wines produced in the Badacsony wine region, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 64: (Suppl. 1) p. 34.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2015

Pomázi A, Gephard A, Tsapournioti P, Belák Á, Mohácsi-Farkas Cs: Fungal contaminants of irradiated foods made for immuno-compromised patients, In: Engelhardt, Tekla; Dalmadi, István; Baranyai, László; Mohácsi-Farkas, Csilla (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings, Corvinus University of Budapest (2015) pp. 209-212.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: (0) pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
1997

Kerényi Z, Táborhegyi É, Pomázi A, Hornok L: Variability amongst strains of Fusarium poae assessed by vegetative compatibility and RAPD polymorphism, PLANT PATHOLOGY 46: (6) pp. 882-889.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
URL 
1996

Turoczi G, Fekete C, Kerenyi Z, Nagy R, Pomazi A, Hornok L: Biological and molecular characterisation of potential biocontrol strains of Trichoderma, JOURNAL OF BASIC MICROBIOLOGY 36: (1) pp. 63-72.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
1994

Pomázi A, Wittner A, Pesti M, Hornok L: A PCR-generated simple RFLP-probe differentiates three distinct groups within Fusarium oxysporum f.sp pisi, ACTA PHYTOPATHOLOGICA ET ENTOMOLOGICA HUNGARICA 29: pp. 203-213.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
1993

Toth A, Barnavetro I, Gyongyosi A, Pomazi A, Szecsi A, Hornok L: PREVALENCE AND MYCOTOXIN PRODUCTION OF FUSARIUM SPECIES ISOLATED FROM WHEAT GRAINS IN HUNGARY, ACTA PHYTOPATHOLOGICA ET ENTOMOLOGICA HUNGARICA 28: (1) pp. 3-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:64 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
66
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
67
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
15
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
34
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
94

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )