Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. X. 18.
Személyes adatok
Rakszegi Marianna
név Rakszegi Marianna
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
ELTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 50%
ELTE Biológia Doktori Iskola 50%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Eötvös Loránd Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím rakszegi.mariannagrar.mta.hu
telefonszám +36 22 569-500/142
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1998 - Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet (további intézmény)
további (tud. főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Minőség-orientált búzanemesítés, mely a búzafehérje kutatásokon túl kiterjed az egészséget pozitívan befolyásoló bioaktív komponensekre és a keményítőre.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2019

Rakszegi Marianna, Darkó Éva, Lovegrove Alison, Molnár István, Láng László, Bedő Zoltán, Molnár-Láng Márta, Shewry Peter: Drought stress affects the protein and dietary fiber content of wholemeal wheat flour in wheat/Aegilops addition lines, PLOS ONE 14: (2) pp. e0211892-e0211892.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Rakszegi Marianna, Molnár István, Lovegrove Alison, Darkó Éva, Farkas András, Láng László, Bedő Zoltán, Doležel Jaroslav, Molnár-Láng Márta, Shewry Peter: Addition of Aegilops U and M Chromosomes Affects Protein and Dietary Fiber Content of Wholemeal Wheat Flour, FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 8: 1529
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2017

Tremmel-Bede Karolina, Láng László, Török Kitti, Tömösközi Sándor, Vida Gyula, Shewry Peter R, Bedő Zoltán, Rakszegi Marianna: Development and characterization of wheat lines with increased levels of arabinoxylan, EUPHYTICA 213: (12) 291
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Corol DI, Ravel C, Rakszegi M, Charmet G, Bedő Z, Beale MH, Shewry PR, Ward JL: 1H-NMR screening for the high-throughput determination of genotype and environmental effects on the content of asparagine in wheat grain., PLANT BIOTECHNOLOGY JOURNAL 14: (1) pp. 128-139.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2015

Rakszegi M, Kisgyorgy BN, Kiss T, Sestili F, Lang L, Lafiandra D, Bedo Z: Development and characterization of high-amylose wheat lines, STARCH-STARKE 67: (3-4) pp. 247-254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2014

Rakszegi M, Lovegrove A, Balla K, Láng L, Bedo Z, Veisz O, Shewry PR: Effect of heat and drought stress on the structure and composition of arabinoxylan and β-glucan in wheat grain, CARBOHYDRATE POLYMERS 102: (1) pp. 557-565.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2013

Shewry PR, Hawkesford MJ, Piironen V, Lampi AM, Gebruers K, Boros D, Andersson AAM, Aman P, Rakszegi M, Bedő Z, Ward JL: Natural Variation in Grain Composition of Wheat and Related Cereals, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 61: (35) pp. 8295-8303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 57
nyelv: angol
URL 
2009

Zhao FJ, Su YH, Dunham SJ, Rakszegi M, Bedő Z, McGrath SP, Shewry PR: Variation in mineral micronutrient concentrations in grain of wheat lines of diverse origin., JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 49: (2) pp. 290-295.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 192
nyelv: angol
URL 
2008

Rakszegi M, Pastori G, Jones HD, Bekes F, Butow B, Láng L, Bedő Z, Shewry PR: Technological quality of field grown transgenic lines of commercial wheat cultivars expressing the 1Ax1 HMW glutenin subunit gene, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 47: (2) pp. 310-321.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
2008

Rakszegi M, Boros D, Kuti Cs, Láng L, Bedő Z, Shewry PR: Composition and end-use quality of 150 wheat lines selected for the HEALTHGRAIN diversity screen., JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 56: (21) pp. 9750-9757.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:329 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
158
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
319
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
16 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1506


2019. IX. 13.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2019. november 22-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )