Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. I. 02.
Személyes adatok
Rakszegi Marianna
név Rakszegi Marianna
születési év 1974
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
ELTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 50%
ELTE Biológia Doktori Iskola 50%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Eötvös Loránd Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím rakszegi.mariannagrar.mta.hu
telefonszám +36 22 569-500/142
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1998 - MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet (további intézmény)
további (tud. főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Minőség-orientált búzanemesítés, mely a búzafehérje kutatásokon túl kiterjed az egészséget pozitívan befolyásoló bioaktív komponensekre és a keményítőre.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2017

Rakszegi Marianna, Molnár István, Lovegrove Alison, Darkó Éva, Farkas András, Láng László, Bedő Zoltán, Doležel Jaroslav, Molnár-Láng Márta, Shewry Peter: Addition of Aegilops U and M Chromosomes Affects Protein and Dietary Fiber Content of Wholemeal Wheat Flour, FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 8: Paper 1529. p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Tremmel-Bede Karolina, Láng László, Török Kitti, Tömösközi Sándor, Vida Gyula, Shewry Peter R, Bedő Zoltán, Rakszegi Marianna: Development and characterization of wheat lines with increased levels of arabinoxylan, EUPHYTICA 213: (12) Paper 291. 15 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Rakszegi M, Mikó P, Löschenberger F, Hiltbrunner J, Aebi R, Knapp S, Tremmel-Bede K, Megyeri M, Kovács G, Molnár-Láng M, Vida Gy, Láng L, Bedő Z: Comparison of quality parameters of wheat varieties with different breeding origin under organic and low-input conventional conditions, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 69: pp. 297-305.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2015

Rakszegi M, Kisgyorgy BN, Kiss T, Sestili F, Lang L, Lafiandra D, Bedo Z: Development and characterization of high-amylose wheat lines, STARCH-STARKE 67: (3-4) pp. 247-254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2014

Rakszegi M, Lovegrove A, Balla K, Láng L, Bedo Z, Veisz O, Shewry PR: Effect of heat and drought stress on the structure and composition of arabinoxylan and β-glucan in wheat grain, CARBOHYDRATE POLYMERS 102: (1) pp. 557-565.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
2013

Shewry PR, Hawkesford MJ, Piironen V, Lampi AM, Gebruers K, Boros D, Andersson AAM, Aman P, Rakszegi M, Bedő Z, Ward JL: Natural Variation in Grain Composition of Wheat and Related Cereals, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 61: (35) pp. 8295-8303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
2013

Andersson AAM, Andersson R, Piironen V, Lampi A-M, Nyström L, Boros D, FraŚ A, Gebruers K, Courtin CM, Delcour JA, Rakszegi M, Bedo Z, Ward JL, Shewry PR, Åman P: Contents of dietary fibre components and their relation to associated bioactive components in whole grain wheat samples from the HEALTHGRAIN diversity screen, FOOD CHEMISTRY 136: (3) pp. 1243-1248.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
DOI 
2010

Gebruers K, Dornez E, Bedo Z, Rakszegi M, Fras A, Boros D, Courtin CM, Delcour JA: Environment and Genotype Effects on the Content of Dietary Fiber and Its Components in Wheat in the HEALTHGRAIN Diversity Screen, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 58: (17) pp. 9353-9361.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
DOI 
2009

Zhao FJ, Su YH, Dunham SJ, Rakszegi M, Bedő Z, McGrath SP, Shewry PR: Variation in mineral micronutrient concentrations in grain of wheat lines of diverse origin., JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 49: (2) pp. 290-295.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 156
nyelv: angol
DOI 
2009

Parry MAJ, Madgwick PJ, Bayon C, Tearall K, Hernandez-Lopez A, Baudo M, Rakszegi M, Hamada W, Al-Yassin A, Ouabbou H, Labhilili M, Phillips AL: Mutation discovery for crop improvement., JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY 60: pp. 2817-2825.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 83
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:344 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
150
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
292
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
16 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1215

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )