Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2021. V. 10.
Személyes adatok
Rakszegi Marianna
név Rakszegi Marianna
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
ELTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
MATE Növénytudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 45%
ELTE Biológia Doktori Iskola 10%
MATE Növénytudományi Doktori Iskola 45%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Eötvös Loránd Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím rakszegi.mariannatk.hu
telefonszám +36 22 569-500/142
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1998 - Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet
további (tud. főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Tremmel-Bede Karolina PhD 2021  OGDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Minőség-orientált búzanemesítés, mely a búzafehérje kutatásokon túl kiterjed az egészséget pozitívan befolyásoló bioaktív komponensekre és a keményítőre.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2021

Takac V, Tóth V, Rakszegi M, Mikic S, Mirosavljevic M, Kondic-Špika A: Differences in Processing Quality Traits, Protein Content and Composition between Spelt and Bread Wheat Genotypes Grown under Conventional and Organic Production. Foods 2021, 10, 156, FOODS 10: (1) 156
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Lovegrove Alison, Wingen Luzie U., Plummer Amy, Wood Abigail, Passmore Diana, Kosik Ondrej, Freeman Jackie, Mitchell Rowan A. C., Hassall Kirsty, Ulker Mehmet, Tremmel-Bede Karolina, Rakszegi Marianna, Bedő Zoltán, Perretant Marie-Reine, Charmet Gilles, Pont Caroline, Salse Jerome, Waite Michelle Leverington, Orford Simon, Burridge Amanda, Pellny Till K., Shewry Peter R., Griffiths Simon: Identification of a major QTL and associated molecular marker for high arabinoxylan fibre in white wheat flour, PLOS ONE 15: (2) p. e0227826.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Tremmel-Bede Karolina, Szentmiklóssy Marietta, Tömösközi Sándor, Török Kitti, Lovegrove Alison, Shewry Peter R., Láng László, Bedő Zoltán, Vida Gyula, Rakszegi Marianna: Stability analysis of wheat lines with increased level of arabinoxylan, PLOS ONE 15: (5) e0232892
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Rakszegi Marianna, Molnár István, Darkó Éva, Tiwari Vijay K., Shewry Peter: Editorial: Aegilops: Promising Genesources to Improve Agronomical and Quality Traits of Wheat, FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 11: 1060
dokumentum típusa:
nyelv: angol
URL 
2020

Shewry P. R., Hassall K. L., Grausgruber H., Andersson A. A. M, Lampi A.‐M., Piironen V., Rakszegi M., Ward J. L., Lovegrove A.: Do modern types of wheat have lower quality for human health?, NUTRITION BULLETIN 45: (4) pp. 362-373.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2017

Rakszegi Marianna, Molnár István, Lovegrove Alison, Darkó Éva, Farkas András, Láng László, Bedő Zoltán, Doležel Jaroslav, Molnár-Láng Márta, Shewry Peter: Addition of Aegilops U and M Chromosomes Affects Protein and Dietary Fiber Content of Wholemeal Wheat Flour, FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 8: 1529
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2016

Corol DI, Ravel C, Rakszegi M, Charmet G, Bedő Z, Beale MH, Shewry PR, Ward JL: 1H-NMR screening for the high-throughput determination of genotype and environmental effects on the content of asparagine in wheat grain., PLANT BIOTECHNOLOGY JOURNAL 14: (1) pp. 128-139.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2014

Rakszegi M, Lovegrove A, Balla K, Láng L, Bedo Z, Veisz O, Shewry PR: Effect of heat and drought stress on the structure and composition of arabinoxylan and β-glucan in wheat grain, CARBOHYDRATE POLYMERS 102: (1) pp. 557-565.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
2008

Rakszegi M, Pastori G, Jones HD, Bekes F, Butow B, Láng L, Bedő Z, Shewry PR: Technological quality of field grown transgenic lines of commercial wheat cultivars expressing the 1Ax1 HMW glutenin subunit gene, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 47: (2) pp. 310-321.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: angol
URL 
2008

Rakszegi M, Boros D, Kuti Cs, Láng L, Bedő Z, Shewry PR: Composition and end-use quality of 150 wheat lines selected for the HEALTHGRAIN diversity screen., JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 56: (21) pp. 9750-9757.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:112 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
334
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
333
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
16 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
141
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
34
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1905

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )