Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. I. 08.
Személyes adatok
Baranyi József
név Baranyi József
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2017. XI. 24.)
Elérhetőségek
drótpostacím jozsef.baranyigmail.com
telefonszám +36 1 356-4673
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága matematika- és számítástudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
tudományos fokozat, cím Akadémikus külföldön
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága multidiszciplináris természettudományok
fokozatot kiadó intézmény neve International Academy of Food Science and Technology
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi kutató
2012 - Imperial College, London, UK (további intézmény)
további (Visiting Professor)
1990 - Institute of Food Research, Reading/Norwich, UK (további intézmény)
további (Head of Research Group)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Csernus Olívia PhD 2014  ÉDI-BCE
Kutalik Zoltán PhD 2006  
Marcelo Masana PhD 2000  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület - Baktériumok kinetikájának matematikai modellezése - Mikrobiológiai viselkedés variabilitása és komplexitása - Hálózattudomány, "Big data"; ComBase (www.combase.cc) alapítása és fejlesztése.
jelenlegi kutatásainak tudományága matematika- és számítástudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2017

Métris Aline, Sudhakar Padhmanand, Fazekas David; , Demeter Amanda, Ari Eszter, Olbei Marton, Branchu Priscilla; , Kingsley Rob A; , Baranyi Jozsef; , Korcsmáros Tamas: SalmoNet, an integrated network of ten Salmonella enterica strains reveals common and distinct pathways to host adaptation, NPJ SYSTEMS BIOLOGY AND APPLICATIONS 2017: (3) p. 31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Baranyi J, Buss da Silva N: The use of predictive models to optimize risk of decisions, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 240: pp. 19-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Baranyi J, Metris A, George SM: Bacterial economics: Adaptation to stress conditions via stage-wise changes in the response mechanism, FOOD MICROBIOLOGY 45: (PB) pp. 162-166.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

George SM, Métris A, Baranyi J: Integrated kinetic and probabilistic modeling of the growth potential of bacterial populations, APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 81: (9) pp. 3228-3234.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Metris A, George SM, Mulholland F, Carter AT, Baranyi J: Metabolic shift of Escherichia coli under salt stress in the presence of glycine betaine, APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 80: (15) pp. 4745-4756.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
DOI 
2006

McMeekin TA, Baranyi J, Bowman J, Dalgaard P, Kirk M, Ross T, Schmid S, Zwietering MH: Information systems in food safety management, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 112: (3) pp. 181-194.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 91
nyelv: angol
DOI 
1998

Baranyi J: Comparison of stochastic and deterministic concepts of bacterial lag, JOURNAL OF THEORETICAL BIOLOGY 192: (3) pp. 403-408.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 115
nyelv: angol
DOI 
1995

Baranyi J, Roberts TA: Mathematics of predictive food microbiology, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 26: (2) pp. 199-218.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 245
nyelv: angol
DOI 
1994

Baranyi J, Roberts TA: A dynamic approach to predicting bacterial growth in food, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 23: (3-4) pp. 277-294.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1080
nyelv: angol
DOI 
1993

Baranyi J, Roberts TA, McClure P: A non-autonomous differential equation to model bacterial growth, FOOD MICROBIOLOGY 10: (1) pp. 43-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 363
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:1908 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
82
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
84
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
81
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
1
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1978
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
1990-tol az Institute of Food Research-ben UK) dolgoztam, ahonnan kutatásvezetokent mentem nyugdijba 1990-ben. Jelenleg a Debreceni Egyetemen tudományos tanácsadó, a londoni Imperial College-ban pedig vendégprofesszor vagyok. 2014-ben Distinguished Serv. Award-ot kaptam az Am. Mikrobiol. Társ.-tól. PhD hallgatók témavezetője voltam a Readingi, East Anglia és a Parmai valamint brazil egyetemeken. Hivatkozásaim száma ca 5000, H-index 31 (Scopus, 2018).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )