Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2020. II. 03.
Személyes adatok
Baranyi József
név Baranyi József
születési év 1956
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 10%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 90%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2018. VII. 20.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 52 508-313
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága matematika- és számítástudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Csernus Olívia PhD 2014  ÉDI-BCE
Kutalik Zoltán PhD 2006  
Marcelo Masana PhD 2000  

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Lopes Martins Mayara (PhD) (2023/08)  TÉDI
(50%) Jánosity Anna (PhD) (2022/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület - Baktériumok kinetikájának matematikai modellezése - Mikrobiológiai viselkedés variabilitása és komplexitása - Hálózattudomány, "Big data"
jelenlegi kutatásainak tudományága matematika- és számítástudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2017

Métris Aline, Sudhakar Padhmanand, Fazekas David;, Demeter Amanda, Ari Eszter, Olbei Marton, Branchu Priscilla;, Kingsley Rob A;, Baranyi Jozsef;, Korcsmáros Tamas: SalmoNet, an integrated network of ten Salmonella enterica strains reveals common and distinct pathways to host adaptation, NPJ SYSTEMS BIOLOGY AND APPLICATIONS 2017: (3) pp. 31-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2017

Baranyi J, Buss da Silva N: The use of predictive models to optimize risk of decisions, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 240: pp. 19-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Rickett LM, Pullen N, Hartley M, Zipfel C, Kamoun S, Baranyi J, Morris RJ: Incorporating prior knowledge improves detection of differences in bacterial growth rate, BMC SYSTEMS BIOLOGY 9: (1) 60
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2015

Baranyi J, Metris A, George SM: Bacterial economics: Adaptation to stress conditions via stage-wise changes in the response mechanism, FOOD MICROBIOLOGY 45: (PB) pp. 162-166.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

George SM, Métris A, Baranyi J: Integrated kinetic and probabilistic modeling of the growth potential of bacterial populations, APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 81: (9) pp. 3228-3234.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2012

Zhou K, George SM, Li PL, Baranyi J: Effect of periodic fluctuation in the osmotic environment on the adaptation of Salmonella, FOOD MICROBIOLOGY 30: (1) pp. 298-302.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
1999

Baranyi J, Pin C: Estimating bacterial growth parameters by means of detection times, APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 65: (2) pp. 732-736.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
1998

Baranyi J: Comparison of stochastic and deterministic concepts of bacterial lag, JOURNAL OF THEORETICAL BIOLOGY 192: (3) pp. 403-408.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 115
nyelv: angol
URL 
1995

Baranyi J, Roberts TA: Mathematics of predictive food microbiology, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 26: (2) pp. 199-218.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 245
nyelv: angol
URL 
1994

Baranyi J, Roberts TA: A dynamic approach to predicting bacterial growth in food, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 23: (3-4) pp. 277-294.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1080
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:1441 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
86
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
86
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
84
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
2
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2037
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
1990-tol az Institute of Food Research-ben UK) dolgoztam, ahonnan kutatásvezetokent mentem nyugdijba 1990-ben. Jelenleg a Debreceni Egyetemen vagyok tudományos tanácsadó. A londoni Imperial College-ban vendégprofesszor voltam 2012-2019 kozott. 2014-ben Distinguished Service Award-ot kaptam az Am. Mikrobiol. Társ.-tól. PhD hallgatók témavezetője voltam a Readingi, East Anglia és a Parmai valamint brazil egyetemeken. Hivatkozásaim száma kb 6000, H-index 39 (Scopus, 2020).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )