Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2013. IV. 02.
Személyes adatok
név Oszvald Mária
intézmény neve
doktori iskola
ELTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása ELTE Biológia Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím maria.oszvaldgmail.com
telefonszám +36 1 372-2500/8747
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2007 - Eötvös Loránd Tudományegyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi molekulásis biológa és biotechnológia, Gabonakémia
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2013

Oszvald M, Balázs G, Pólya S, Tömösközi S, Appels R, Békés F, Tamás L: Wheat storage proteins in transgenic rice endosperm, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 61: (31) pp. 7606-7614.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.906*
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2011

Oszvald M, Balázs G, Tömösközi S, Békés F, Tamás L: Comparative study of the effect of incorporated individual wheat storage proteins on mixing properties of rice and wheat doughs, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 59: (17) pp. 9664-9672.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.823
nyelv: angol
DOI 
2009

Oszvald M, Tamas C, Rakszegi M, Tomoskozi S, Bekes F, Tamas L: Effects of incorporated amaranth albumins on the functional properties of wheat dough, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 89: (5) pp. 882-889.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.386
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2009

Oszvald Mária, Tömösközi Sándor, Tamás L László, Békés Ferenc: Effects of Wheat Storage Proteins on the Functional Properties of Rice Dough, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 57: (21) pp. 10442-10449.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.469
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2008

Oszvald M, Tomoskozi S, Larroque O, Keresztenyi E, Tamas L, Bekes F: Characterization of rice storage proteins by SE-HPLC and micro z-arm mixer, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 48: (1) pp. 68-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.026
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
DOI 
2008

Oszvald M, Gardonyi M, Tamas C, Takacs I, Jenes B, Tamas L: Development and characterization of a chimaeric tissue-specific promoter in wheat and rice endosperm, IN VITRO CELLULAR AND DEVELOPMENTAL BIOLOGY-PLANT 44: (1) pp. 1-7.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.503
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
DOI 
2008

Oszvald M, Kang TJ, Tomoskozi S, Jenes B, Kim TG, Cha YS, Tamas L, Yang MS: Expression of Cholera Toxin B Subunit in Transgenic Rice Endosperm, MOLECULAR BIOTECHNOLOGY 40: (3) pp. 261-268.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.669
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
DOI 
2007

Oszvald M, Jenes B, Tomoskozi S, Bekes F, Tamas L: Expression of the 1Dx5 high molecular weight glutenin subunit protein in transgenic rice, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 35: (4) pp. 1543-1549.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.190
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2007

Oszvald M, Kang TJ, Jenes B, Kim TG, Tamas L, Yang MS: Synthesis and assembly of Escherichia coli heat-labile enterotoxin B subunit in transgenic rice (Oryza sativa L.), BIOTECHNOLOGY AND BIOPROCESS ENGINEERING 12: (6) pp. 676-683.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.694
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2007

Oszvald M, Kang TJ, Tomoskozi S, Tamas C, Tamas L, Kim TG, Yang MS: Expression of a synthetic neutralizing epitope of porcine epidemic diarrhea virus fused with synthetic B subunit of Escherichia coli heat labile enterotoxin in rice endosperm, MOLECULAR BIOTECHNOLOGY 35: (4) pp. 215-224.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.671
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:80 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
26
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
46
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
58
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Szerkesztő: Central European Journal of Biology, 2012 Cereal Chemistry, 2013


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )