Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VII. 05.
Személyes adatok
név Belák Ágnes
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7360
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Baráti-Deák Bernadett PhD 2024  ÉDI
(50%) Füstös Zoltán PhD 2017  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mohamed Fatmaelzhraa Ragab Osman (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Dobó Viktória (PhD) (2025/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer alapanyagokból és a feldolgozó környezetből izolált baktériumok gátló hatásának vizsgálata kórokozók ellen Stressztényezők hatása patogén baktériumok antibiotikum rezisztenciájára
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2023

Baráti-Deák Bernadett, Da Costa Arruda Giseli Cristina, Perjéssy Judit, Klupács Adél, Zalán Zsolt, Mohácsi-Farkas Csilla, Belák Ágnes: Inhibition of Foodborne Pathogenic Bacteria by Excreted Metabolites of Serratia marcescens Strains Isolated from a Dairy-Producing Environment, MICROORGANISMS 11: (2) p. 403.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

ÁGNES BELÁK, MÓNIKA KOVÁCS, ANDREA TACZMAN-BRÜCKNER, ANDREA POMÁZI: INVESTIGATION OF THE GENETIC DIVERSITY OF BOTRYTIS CINEREA POPULATION IN TOKAJ HEGYALJ A USING RAPD METHOD, In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium, (2022) p. 8.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2021

Baráti-Deák B., Belák Á., Mohácsi-Farkas Cs.: Characterisation of Pseudomonas lundensis CP-P-5 as a Potential Antagonist of Foodborne Pathogenic Bacteria, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (2) pp. 219-227.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Baráti-Deák B., Mohácsi-Farkas Cs., Belák Á.: Searching for Antagonistic Activity of Bacterial Isolates Derived from Food Processing Environments on Some Food-Borne Pathogenic Bacteria, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (4) pp. 415-423.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Szabó L, Gyenes O, Szabó J, Kovács K, Kovács A, Kiskó G, Belák Á, Mohácsi-Farkas C, Takács E, Wojnárovits L: Electron beam treatment for eliminating the antimicrobial activity of piperacillin in wastewater matrix, JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY 58: (25) pp. 24-32.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2017

Szabó L, Szabó J, Illés E, Kovács A, Belák Á, Mohácsi-Farkas C, Takács E, Wojnárovits L: Electron beam treatment for tackling the escalating problems of antibiotic resistance: Eliminating the antimicrobial activity of wastewater matrices originating from erythromycin, CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL 321: pp. 314-324.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2016

Engelhardt Tekla, Ágoston Réka, Belák Ágnes, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: The suitability of the ISO 11290-1 method for the detection of Listeria monocytogenes, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 71: pp. 213-220.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2015

Belák Á, Maráz A: Antagonistic effect of Pseudomonas sp. CMI-1 on foodborne pathogenic Listeria monocytogenes, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 53: (2) pp. 223-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2006

Senses-Ergul S, Ágoston R, Belák Á, Deák T: Characterisation of some yeasts isolated from foods by traditional and molecular tests Characterization of some yeasts isolated from foods by traditional and molecular tests, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 108: (1) pp. 120-124.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: angol
URL 
2003

Majoros L, Kardos G, Belák Á, Maráz A, Asztalos L, Csánky E, Barta Z, Szabó B: Restriction enzyme analysis of ribosomal DNA shows that Candida inconspicua clinical isolates can be misidentified as Candida norvegensis with traditional diagnostic procedures, JOURNAL OF CLINICAL MICROBIOLOGY 41: (11) pp. 5250-5253.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:94 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
93
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
94
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
169

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )