Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. X. 09.
Személyes adatok
Hanczné Lakatos Erika
név Hanczné Lakatos Erika
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím lakatos.erikasze.hu
telefonszám +36 96 566-633
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-magyarországi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2004 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Zakar Mihály PhD 2023  SZE-WAMDI
(50%) Kapcsándi Viktória PhD 2015  WAMDI

abszolutóriumot szerzett:
Barabás Attila (PhD) 2016/08  SZE-WAMDI
(50%) Hunter-Molnár Rita (PhD) 2016/08  SZE-WAMDI
(50%) Posgay Miklós Marcel (PhD) 2023/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Moutia Imane (PhD) (2027/08)  SZE-WAMDI
(50%) Bystricky-Berezvai Orsolya (PhD) (2026/08)  SZE-WAMDI
(50%) Sáhó András (PhD) (2026/08)  SZE-WAMDI
(50%) Gál-Bertalan Regina (PhD) (2026/01)  SZE-WAMDI
(50%) Somody Gergő (PhD) (2025/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Kutatási tevékenységem elsősorban az alacsony teljesítményű mikrohullámú sugárzás sejtműködésre, enzimaktivitásra kifejtett hatásának vizsgálatára irányul.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Greff B., Szigeti J., Nagy Á., Lakatos E., Varga L.: Influence of microbial inoculants on co-composting of lignocellulosic crop residues with farm animal manure: a review, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT 302: (Part B) 114088
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Greff B., Lakatos E., Szigeti J., Varga L.: Co-composting with herbal wastes: potential effects of essential oil residues on microbial pathogens during composting, CRITICAL REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (5) pp. 457-511.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2021

Szalai Klaudia, Tempfli Károly, Zsédely Eszter, Lakatos Erika, Gáspárdy András, Bali Papp Ágnes: Linseed oil supplementation affects fatty acid desaturase 2, peroxisome proliferator activated receptor gamma, and insulin-like growth factor 1 gene expression in turkeys (Meleagris gallopavo), ANIMAL BIOSCIENCE 34: (4) pp. 662-669.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Sik Beatrix, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Ajtony Zsolt: Exploring the rosmarinic acid profile of dark chocolate fortified with freeze-dried lemon balm extract using conventional and non-conventional extraction techniques, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 147: 111520
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Greff B., Szigeti J., Varga Á., Lakatos E., Sáhó A., Varga L.: Effect of bacterial inoculation on co-composting of lavender (Lavandula angustifolia Mill.) waste and cattle manure, 3 BIOTECH 11: (6) 306
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Kapcsándi Viktória, Hanczné Lakatos Erika, Sik Beatrix, Linka László Ádám, Székelyhidi Rita: Antioxidant and polyphenol content of different Vitis vinifera seed cultivars and two facilities of production of a functional bakery product, CHEMICAL PAPERS / CHEMICKÉ ZVESTI 75: (11) pp. 5711-5717.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Sik Beatrix, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Ajtony Zsolt: Investigation of the long-term stability of various tinctures belonging to the lamiaceae family by HPLC and spectrophotometry method, CHEMICAL PAPERS / CHEMICKÉ ZVESTI 75: (11) pp. 5781-5791.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Székelyhidi Rita, Hanczné Lakatos Erika, Sik Beatrix, Ajtony Zsolt: Development of New HS–SPME–GC–MS Technique to the Measurement of Volatile Terpenoid Profile of Milk, FOOD ANALYTICAL METHODS -: (-) pp. 1-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Sik Beatrix, Székelyhidi Rita, Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Ajtony Zsolt: Analytical procedures for determination of phenolics active herbal ingredients in fortified functional foods: an overview, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY -: p. -.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2020

Sik Beatrix, Lakatos Hanczné Erika, Kapcsándi Viktória, Ajtony Zsolt: Conventional and nonconventional extraction techniques for optimal extraction processes of rosmarinic acid from six Lamiaceae plants as determined by HPLC-DAD measurement, JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 184: 113173
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:20 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
157
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
155
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
418

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )