Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. V. 09.
Személyes adatok
név Czukor Bálint
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 100%
Elérhetőségek
drótpostacím b.czukorcfri.hu
telefonszám +36 1 796-0400/103
mobiltelefon száma +36 30 632-5533
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1978
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DLA
fokozat megszerzésének éve 1978
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Ogyesszai Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1982 - Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tud.főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Matusek Anikó PhD 2008  OGDI
(50%) Yanxiang Gao PhD 1997  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer technológia, művelet táplálkozás-tudomány
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2017

S Ferenczi, Zs Cserhalmi, B Visnyei, V Szűcs, B Czukor: Effect of operational parameters of microwave vacuum drying combined with hot-air pre-drying to physical, sensory and nutritional properties of dried apple snack, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (2) pp. 152-161.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2017

Ferenczi Sándor, Tóth Krisztina, Cserhalmi Zsuzsanna, Czukor Bálint: Légáramú előszárítással kombinált mikrohullámú vákuumszárítás kinetikai, technológiai és műszaki vizsgálata, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 71: (1) pp. 11-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Sándor Ferenczi, Bálint Czukor, Zsuzsanna Cserhalmi: Parameters of microwave vacuum drying and pre-drying affecting bulk density and antioxidant activity of combined microwave vacuum dried apple snack, In: Szerk.: Dermesonlouoglou E, Szerk.: Giannou V, Szerk.: Gogou E, Szerk.: Taoukis P 29th EFFoST Conference Food Science Research and Innovation: Delivering sustainable solutions to the global economy and society. Athens: European Federation of Food Science and Technology, 2015. pp. 715-718.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2014

Ferenczi S, Czukor B, Cserhalmi Z: Evaluation of microwave vacuum drying combined with hot-air drying and compared with freeze- and hot-air drying by the quality of the dried apple product, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 58: (2) pp. 111-116.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2014

Sándor FERENCZI, Bálint CZUKOR, Zsuzsanna CSERHALMI: Antioxidant capacity of microwave vacuum drying on different cultivars of apples, ANNALS OF FACULTY OF ENGINEERING HUNEDOARA - INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING 12: (4) pp. 91-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2013

Varga Róbert, Benkő János, Czukor Bálint: A sajtolási folyamat hatása merev falú, biológiailag lebomló csomagolóeszköz mechanikai, víz és étolaj felvevő tulajdonságaira, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA LXVII: (4) pp. 15-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
DOI 
2006

Schuster-Gajzago I, Kiszter AK, Toth-Markus M, Bardth A, Markus-Bednarik A, Czukor B: The effect of radio frequency heat treatment on nutritional and colloid-chemical properties of different white mustard (Sinapis alba L.) varieties, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 7: (1-2) pp. 74-79.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
DOI 
2002

Cserhalmi Zsuzsanna, Batáné Vidács Ildikó, Beczner Judit, Czukor Bálint: Inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Bacillus cereus by pulsed electric fields technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 3: pp. 41-45.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 52
nyelv: angol
DOI 
2001

Cserhalmi Zs, Márkus Zs, Czukor B, Baráth Á, Tóth M: Physico-chemical properties and food utilization possibilities of RF treated mustard seed, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 1: pp. 251-254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:112 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
73
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
106
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
235

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )