Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2022. VI. 23.
Személyes adatok
Friedrich László
név Friedrich László
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7304
mobiltelefon száma +36 30 399-7082
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2019
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2004 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 11
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Ayari Emna PhD 2023  ÉDI
(50%) Hussein Khabat Noori PhD 2021  ÉDI
Palotás Péter PhD 2020  ÉDI
(50%) Vargáné Tóth Adrienn PhD 2020  ÉDI
(50%) Csehi Barbara PhD 2019  ÉDI
(50%) Darnay Lívia PhD 2017  ÉDI
(50%) Zeke Ildikó Csilla PhD 2015  ÉDI-BCE
Castillo Luis PhD 2014  ÉDI-BCE

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Jasper Anita (PhD) 2015/08  ÉDI
Jónás Gábor (PhD) 2021/08  ÉDI
(50%) Mihalkó József (PhD) 2023/08  ÉDI
(50%) Surányi József (PhD) 2021/08  ÉDI
Visy Anna (PhD) 2022/01  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Fekete Sándor (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Krzyzewsky Nóra (PhD) (2027/01)  ÉDI
(50%) Boros Anikó (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Majzinger Koppány László (PhD) (2026/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Húsipari technológiák
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2021

Truong Duy H., Dam Mai S., Bujna Erika, Rezessy-Szabo Judit, Farkas Csilla, Vi Vu Ngoc Ha, Csernus Olivia, Nguyen Vuong D., Gathergood Nicholas, Friedrich László, Hafidi Mohamed, Gupta Vijai Kumar, Nguyen Quang D.: In situ fabrication of electrically conducting bacterial cellulose-polyaniline-titanium-dioxide composites with the immobilization of Shewanella xiamenensis and its application as bioanode in microbial fuel cell, FUEL 285: p. 119259.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Palotás Péter, Palotás Péter, Jónás Gábor, Lehel József, Friedrich László: Preservative Effect of Novel Combined Treatment with Electrolyzed Active Water and Lysozyme Enzyme to Increase the Storage Life of Vacuum-Packaged Carp, JOURNAL OF FOOD QUALITY 2020: 4861471
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2020

Hidas Karina Ilona, Visy Anna, Csonka Judit, Nyulas-Zeke Ildikó Csilla, Friedrich László, Pásztor-Huszár Klára, Alpár Boglárka, Hitka Géza, Felföldi József, Fehér Orsolya, Gere Attila: Development of a Novel Gluten-Free Egg Pie Product: Effects of Sensory Attributes and Storage, SUSTAINABILITY 12: (24) p. 10389.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Darnay Lívia, Németh Ádám, Koncz Kálmánné, Monspart-Sényi Judit, Pásztor-Huszár Klára, Friedrich László, Laczay Péter: Effect of different O2/CO2 permeable foils on aging of semi-hard goat cheese, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 90: pp. 114-118.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Farkas Csilla, Rezessy-Szabó Judit M., Gupta Vijai Kumar, Truong Duy H., Friedrich László, Felföldi József, Nguyen Quang D.: Microbial saccharification of wheat bran for bioethanol fermentation, JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION 240: 118269
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2019

Hussein K.N., Friedrich L., Pinter R., Nemeth Cs, Kisko G., Dalmadi István: Effect of linalool and piperine on chicken meat quality during refrigerated conditions, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (4) pp. 431-440.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2012

Németh Cs, Dalmadi I, Mráz B, Friedrich L, Zeke I, Juhász R, Suhajda Á, Balla Cs: Effect of high pressure treatment on liquid whole egg, HIGH PRESSURE RESEARCH 32: (2) pp. 330-336.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2012

Friedrich L, Tuboly E, Pasztor-Huszar K, Balla C, Ven C: NON-DESTRUCTIVE MEASUREMENT OF OUTER CRUST FORMATION IN DRY SAUSAGE USING ULTRASOUND TECHNIQUE, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 41: (2) pp. 152-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2009

Siró István, Vén Csilla, Balla Csaba, Jónás Gábor, Zeke Ildikó, Friedrich László: Application of an ultrasonic assisted curing technique for improving the diffusion of sodium chloride in porcine meat, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 91: (2) pp. 353-362.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 101
nyelv: angol
2008

Friedrich L, Siró I, Dalmadi I, Horváth K, Ágoston R, Balla Cs: Influence of various preservatives on the quality of minced beef under modified atmosphere at chilled storage, MEAT SCIENCE 79: (2) pp. 332-343.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 36
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:151 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
426
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
431
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
3
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
582

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )