Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VIII. 02.
Személyes adatok
Fodor Marietta
név Fodor Marietta
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7253
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2004
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Benes Eszter Luca PhD 2023  ÉDI
(50%) Bajusz-Rácz Anita PhD 2017  ÉDI
(50%) Szigedi Tamás PhD 2014  ÉDI-BCE

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Mikola Erika (PhD) 2021/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Matkovits Anna (PhD) (2026/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Molekulaspektroszkópiai (UV/VIS/NIR) módszerek fejlesztése élelmiszerek minőségbiztosítására
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2022

John-Lewis Zinia Zaukuu, Eszter Benes, György Bázár, Zoltán Kovács, Marietta Fodor: Agricultural Potentials of Molecular Spectroscopy and Advances for Food Authentication: An Overview, PROCESSES 10: (2) 214
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2022

Fodor Marietta: Development of FT-NIR Technique to Determine the Ripeness of Sweet Cherries and Sour Cherries, PROCESSES 10: (11) p. 2423.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Benes Eszter, Bajusz Dávid, Gere Attila, Fodor Marietta, Rácz Anita: Comprehensive chemometric classification of snack products based on their near infrared spectra, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 133: 110130
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2020

Benes Eszter, Gere Attila, Fodor Marietta: Predicting macronutrients and energy content of snack products using FT-NIR analysis and chemometric techniques, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 280: 109954
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2020

Mikola Erika, Geösel András, Stefanovits‐Bányai Éva, Fodor Marietta: Quantitative determination of macro components and classification of some cultivated mushrooms using near‐infrared spectroscopy, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION 44: (7) e14540
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2016

Anita Rácz, Károly Héberger, Marietta Fodor: Quantitative determination and classification of energy drinks using near-infrared spectroscopy, ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 408: (23) pp. 6403-6411.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2016

Rácz A, Bajusz D, Fodor M, Héberger K: Comparison of classification methods with "n-class" receiver operating characteristic curves: A case study of energy drinks, CHEMOMETRICS AND INTELLIGENT LABORATORY SYSTEMS 151: pp. 34-43.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2015

Rácz A, Vass A, Héberger K, Fodor M: Quantitative determination of coenzyme Q10 from dietary supplements by FT-NIR spectroscopy and statistical analysis, ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 407: (10) pp. 2887-2898.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
URL 
2015

A Rácz, N Papp, E Balogh, M Fodor, K Héberger: Comparison of antioxidant capacity assays with chemometric methods, ANALYTICAL METHODS: ADVANCING METHODS AND APPLICATIONS 7: (10) pp. 4216-4224.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
2011

Fodor M, Woller A, Turza S, Szigedi T: Development of a rapid, non-destructive method for egg content determination in dry pasta using FT-NIR technique, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 107: (2) pp. 195-199.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:136 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
143
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
153
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
10 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
50
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
43
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
385
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Habilitációs eljárás 2012.04.11

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )